İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve gelir gelmez Paris’e gidip çirkin kral lakaplı Yılmaz Güney’in mezarını ziyaret edip çiçekler bırakmıştı.

Tabi onun bu hümanist yaklaşımı bazılarının gözlerini yaşartmış bazılarının da şiddetli tepkilerine yol açmıştı. Tepki gösterenler İmamoğlu neden şehitleri ziyaret etmiyor da bir takım HDP’lilere şirin görünmek adına bu ziyareti yaptı, devletin hakimini öldürmüş bir katilin mezarına çiçek bırakmak için ne gibi bir mecburiyeti vardı dediler.

Neymiş efendim. Gençliğin idolü çirkin kralmış.

Türk gençliği kendisine başka idol bulamamışta, kala kala bir katilimi kendisine örnek alacak. Kimse kusura bakmasın ama milli ve manevi değerleri güçlendirmek ve gençliğe istikamet çizmek için Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK gibi idollere ihtiyaç var.

Çirkin Kral lakaplı Yılmaz Güney usta bir aktör, iyi bir sinema sanatçısı olabilir. Ancak Devletin hakimini öldürüp yurtdışına kaçtıktan sonra yaptığı bir konuşmada ”Bir gün bağımsız Kürt Devleti kurulacaktır. Kürtler özgür dünyanın birer hür bireyi olacaktır’’ demiştir. Yani bu lafları diyen birisinin artık sanatla aktörlükle hiçbir alakası kalmamıştır.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi Sayın İmamoğlu birde HDP milletvekili Pervin Buldan ile birlikte fidan dikme yarışına gitmiştir. Sayın İmamoğlu halk sizden görsel şovlar yerine hizmet bekliyor. O makama büyük projelerle iddialı bir şekilde geldiniz. Sözünü tutamayan ve halkın gözünden düşen siyasetçilerin akıbetini hatırlatmama gerek yok sanırım.

Sizin öncelikli göreviniz Türkiye’nin yararına olacak projeleri bir an önce hayata geçirip halkın sevgisini ve takdirini kazanmanızdır. Yerel hizmetlere gelince mesela doğalgaza, suya ve ulaşım hizmetlerine afaki zamlar yapmamanızdır. Halkı mutlu edecek, garip gurebayı sevindirecek yardımlarda ve desteklerde bulunmanızdır.

Bir katilin mezarına çiçek bırakmak sizin şerefinize ve şanınıza bir şey katmaz.

Devletin kurumları ile uyumlu çalışmak, partizanlık yapmamak rüşvet ve torpil gibi artık yaka silktiğimiz işlerden uzak durulması her Belediye Başkanımızın dikkat etmesi gereken hassasiyetlerdir.

Hak ve halk önemli kavramlardır. Bunların dışına çıkıldığı takdirde insanların mutlu olması da mümkün değildir.