Bir Afyonkarahisarlı olarak şanslı olduğumu düşünenlerdenim

Birincisi: Kurtuluş Savaşı’nı zafere götüren, bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Büyük Taarruz planlarının yapıldığı ildir Afyonkarahisar…

İkincisi: Afyonkarahisar’ın dünyada ilk kez aynı hafta içerisinde iki etaba ev sahipliği yapan Dünya Motokros Şampiyonası 4-5 Eylül tarihlerinde MXGP of TURKEY, 7-8 Eylül tarihlerinde ise MXGP of AFYON ismiyle düzenlenmesidir.

Kısacası Afyonkarahisar tarihi günlerinden bir tanesini yaşadı.

Dünya Motokros Şampiyonası için Türkiye ve dünyadan birçok motosiklet ve yarış sever adeta Afyonkarahisar’a akın etti.

Yurtdışından gelen MXGP hayranlarının yanı sıra tatilini ülkemizde geçiren yabancı turistler ve yarış severlerin katılımıyla gerçekleşen etkinlik için binlerce insan Afyonkarahisar’da buluştu.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Afyonkarahisar'da düzenlenen ve Dünya Motokros Şampiyonası'nın (MXGP) iki ayağının gerçekleştirildiği Türkiye MotoFest etkinliği kapsamında ünlü sanatçılar Afyonkarahisarlılar ile bir araya geldi.

Yukarıda belirttiğim gibi Dünya Motokros Şampiyonası için Türkiye ve dünyadan birçok motosiklet ve yarış sever adeta Afyonkarahisar’a akın etti.

Böylesine güzel bir organizasyonu Afyonkarahisarlılar ile buluşturan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,

Vali Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek,

Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Mehmet Taytak,  

Türkiye Motosiklet Federasyonu As Başkanı Mahmut Nedim Akülke büyük çaba sarf edenlerin başında gelenler…….

Aslında böylesine kapsamlı organizasyonun basın ayağı var tabii ki de…

Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Nadir Güzbey ile Türkiye Motosiklet Federasyonu haftalar öncesinden MXGP of Turkey ve MXGP of Afyon yarışlarını takip edecek yurtiçinden ve yurtdışından gelen basın mensuplarının akreditasyonları için çalışma yaptı.

Basın çadırların kurulmasından tüm basından ilgilenilmesine kadar her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülerek başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Tabii ki bütün bu organizasyonlar başarılı bir şekilde yapılırken, Afyonkarahisar Gazeteciler Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Küçükkurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri de bir teşekkürü hak ediyor.

Gazeteciler Cemiyeti çadırı programın ilk gününden son güne kadar açık kaldı.

Basın mensupları hem gelen misafirlerini ağırladı hem de haberleri rahat bir şekilde yazıp gazete sayfalarına işleme imkanı buldu.

Böylesine güzel bir organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum…..

GASTRONOMİ KONAĞI AÇILDI

Üçüncüsü: UNESCO tarafından "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dâhil edilen Afyonkarahisar’ın mutfaktaki kültürel birikimi, tarihsel bilgilerle Gastronomi Konağı’nda gelecek kuşaklara aktarılacak.

Dünyada Gastronomi Marka Şehir unvanını alan 36'ıncı şehir Türkiye’de ise üç şehirden biri olan Afyonkarahisar’da Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatları ile restorasyonu tamamlanan Gastronomi Konağı hizmete açıldı.

Burmalı Mahallesi’nde Benlioğlu Konağı olarak bilinen tarihi yapı restore edilerek Gastronomi Konağı adı altında, şehrimize hizmet verecek.

Medeniyetler beşiği Afyonkarahisar’ın tarih ve kültür zenginliği ile harmanlanmış lezzetlerini tanıtmak amacıyla hayata geçirilen UNESCO Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde düzenlenen açılış töreni yoğun bir katılımla yapıldı.

Böylesine güzel bir Gastronomi Konağı gezilip görülmesi gereken bir yer….

Unutmadan buradan tekrar yazayım;

Dünya mutfağında önemli bir yere sahip olan  Afyonkarahisar, 3.Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali’ne hazırlanıyor. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatları, Vali Gökmen Çiçek’in destekleriyle 14-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek bu muhteşem festival Afyonkarahisar’a ayrı bir güzellik katacak.

GURURUMUZSUN MERYEM BETÜL ÇAVDAR

Dördüncüsü: Tabii ki Afyonkarahisar’da böylesine güzel çalışmalar olurken, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları tekvando kadınlar K44 sınıfı 49 kiloda gümüş madalya kazanarak ülkemizin ve Afyonkarahisarımızın gururu olan Milli Sporcumuz Meryem Betül Çavdar’ı da tebrik etmeden geçemeyeceğim.  Gururumuzsun Meryem Betül Çavdar.

Yazıma burada noktayı koyarken bir sonraki köşe yazımda yine Afyonkarahisar’ın güzelliklerini kaleme almaya çalışacağım

SEN AYRI BİR GÜZELSİN AFYONKARAHİSAR…..