Yeşili, insanı ve potansiyeli ile Özburun Kasabası muazzam bir yer.

Yurt dışına giden gurbetçilerin yazın gelmesiyle şenlik havasına bürünen, alabalık tesisi ve sulama barajıyla; doğayı iliklerinize kadar hissedebileceğiniz bu beldemizde bazı sıkıntılar olduğu kulağımıza gelmekte. Kulağımıza gelen sıkıntıları “İnşallah doğru değildir” temennilerimizle ekarte etmek istesem de gelen belgeler durumun çok vahim olduğunu gözler önüne seriyor.

Halkına güvenmeyen bir Belde Belediye Başkanı ve belediye içerisinde nedendir bilinmez bir şahsın adeta tüm yetkileri elinde toplaması gibi iki iddia ise konunun cabası…

Bu çekişmeler eşliğinde işten haksız yere çıkartılan mağdur insanların sessiz çığlıklarına kulak tıkamak elbette olmazdı. Hiç gidip gördünüz mü bilmiyorum ama Özburun insanının tertemiz bir özü olduğunu kendinizde tecrübe edebilirsiniz. Buram buram Anadolu kokan bu insanların ezilmesine, mağdur edilmesine ve iddialar doğruysa bu şekilde yönetilmesine gönül razı olmuyor ve olmayacakta…

İnsanın insana zulmetmesinden daha kötü ne olabilir diye soruyoruz ve karşımıza “Mevzuata uygun zulüm” cevabı çıkıyor. Halk dilinde işi kitabına uydurma olarak bilinen bu durumu mevcut Başkan Şahin Şener’e sormak istiyoruz.

Bizler sormak istesek de her sorumuz maalesef cevapsız kalıyor…

Cennetten bir parça olabilecek bu güzel insanların yurdunda yerel yönetimin vermesi gereken hizmetin çok uzağında olduğu gözlerden kaçmıyor. Adeta gününü ve cebini (maaş anlamında) doldurup gitmek isteyen bir yönetim anlayışı algısı insanlarda oluşmuş durumda.

 Zabıta adı altında taşeron bir işçinin terör estirdiği gelen iddialar arasında…

Çocuk parklarının parçalanmış, şehitliğin çevre düzenlemesini bile yapamayacak hale getirilmiş bir belediye örneği karşımızda duruyor.

Ne yapmalı şimdi?

Susup mağdur insanların sessiz çığlıklarına kulak mı tıkamalı yoksa gazeteciliğin ana vazifesi olan irdeleme ve olumlama maksadıyla olayı gündeme mi taşımalı…

Özburun sahipsiz değildir Sayın Şener!

Özburun halkına hizmet etmemek vicdani ihanettir. Onca potansiyeli olan bu uyuyan devi projelerle abad etmemek vebaldir Sayın Şener!

Mazlumun mağduriyetini gidermemek, iltimasa göz yummak ve dahi işi ehil olmayanlara vermek ise hiç olmaması gereken bir durumdur.

Özburun insanının belediyeden beklentileri nelerdir diye sorduğumuzda bizler “Yol, su, elektrik, müreffeh bir yaşam” cevaplarını beklerken ne yazık ki insanların tek beklediği “adalet bir yönetim anlayışı” şeklinde kaydedilmiştir.

Bu durum çok acıdır. O kadar acıdır ki adalet anlayışının olmadığı her kişi, kurum ya da kuruluş eninde sonunda tükenip yok olmaya mahkumdur…

Başkan Şener ile ilgili en çok merak ettiğim şey 2024’de yapılması planlanan yerel seçimlere çok az bir süre kalmışken “Ne zaman Özburun’un gerçek sahipleri olan halkına” kulak vereceğidir.

İlgili partinin yöneticilerinin beldede ayyuka çıkmış bu iddialardan haberdar olduğunu düşünmüyorum. Eminim bilgileri olsa başarılı bir grafik çizen, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Uluçay gereğini yapacaktır.

Özburun için kederlenen ve Özburun’un dertlerini kendisine dert edinenlere selam olsun.