Siyasi iktidarlar seçimlerde halkın iradesi ile işbaşına gelirler.Başarılı oldukları taktirde halkımız kendilerine yüksek not verip tekrar yönetme hakkı verir.Gerek parlamenter sistemde gerek Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde bu hep böyledir.

Neticede ortaya bir sandık konur ve halkımızın teveccühü ile kazanan siyasi parti kendi ekip ve kadrosu ile ülke yönetimini ele geçirir.Yirmi yıla yakın zamandır Ülkeyi Adalet ve Kalkınma Partisi yönetmektedir.Seçme ve seçilme açısından bakıldığında bu büyük bir başarıdır. Ancak iktidarda olan partilerde de zamanla metal yorgunluğu,bezginlik olduğu kadar yönetimde yapılan yanlışlar haksızlıklar sözkonusu olabilir.

Muhalefet partileri iktidarda bulunan partilere karşı iyi bir muhalefet sınavı verebilirse hiç şüphesiz ki bu vatandaşlarımızın duygu ve düşüncelerinde olumlu izler yaratabilir hatta oy verdiği partiyi bile değiştirebilir.

Son dönemde muhalefet partilerinin özellikle Dış politika konusunda Devletin menfaatleri doğrultusunda iktidarı desteklemeyip eleştiri yapmaları vatandaşlarımız tarafından yadırganmıştır,   Özellikle Mavi vatan,Karabağ konusunda bazı CHP’li yetkililerin ‘’Bizim oralarda ne işimiz var’’ demesini doğrusu hiç anlayabilmiş değilim.

Sakın bu yazıyı okurken iktidar şakşakçılığı yaptığım falan zannedilmesin. AKP ve MHP’nin özellikle ekonomik konularda elbette eleştirilecek bir çok yönü var.Keza Suriyeliler meselesinde ülkemizin demografik yapısının bozulduğunu söyleyen vatandaşlarımıza da yerden göğe kadar hak veriyorum. Ancak milli meselelerde bütün partilerin ortak hareket etmesi gerektiğini söylemek istiyorum.

Çünkü bizim  başka vatanımız yok. Bu gemi batarsa hepimiz bundan zarar görürüz. Sayın Cumhurbaşkanı da kanaatimce  diğer parti liderleriyle Sarayda milli bir mutabakata varabilmek adına istişare etmeli ve görüşmeler yapmalıdır. Türkiye’nin sahipsiz olmadığını dosta, düşmana herkese göstermemiz gerekiyor. Başta ABD olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin üzerimizde oynadığı oyunlar hepinizin malumudur.

İktidar ve muhalefet yeri ve zamanı geldiğinde doğrularda birleşebilmeli ve tek yumruk olabilmelidir.Vatandaşlarımız hem iktidara hemde muhalefete olumlu veya olumsuz bir karne verecektir. Nitekim kararsızların oyunun yüzde 25’e doğru yükselmesi hem iktidara hemde muhalefete verilmiş ince bir mesajdır.

Anlayabilene…