Yüce rabbimizin insanlara ilk emri ‘’İKRA’’ yani okuyunuz buyruğudur. İyiyi,  güzeli, yanlışı, doğruyu velhasıl hayatı okuyarak anlayabilirsiniz. Doğru işler yapmanın ve hayatta hedefinize ulaşmanın yolu okumaktan geçer.

Okumayan insanlar cahil kalır.Hiç bir işte başarılı olamazlar. Hayatta başarılı olabildikleri hiçbir alan olmaz. Bilgili insan Işık gibidir.Hem kendisini hem de çevresini aydınlatır. Bugün toplumumuzda hala kadın cinayetleri işleniyorsa bunun en önemli nedeni cehalettir. 21. yüzyılda hala insanlarımız birbirini anlamakta güçlük çekiyorsa, bir takım sosyal gerekçelerle birbirini boğazlıyorsa, kültür seviyemizin istenilen düzeye gelememiş olmasındandır.

ATATÜRK "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözünü boşuna söylememiştir. Türk Milletine daima çağdaş uygarlık yolunu hedef göstermiştir. Yine Hz. Ali’nin  "Bana bir harf öğretenin kırk kölesi olurum" sözü oldukça anlamlı ve önemlidir.

Değerli Dostlarım. Bu yıl Afyonkarahisar’da üçüncüsü düzenlenen KİTAP FUARI etkinliğine bende MERHABA GÖZYAŞI isimli Şiir kitabımla iştirak edeceğim. 25 Eylül Cumartesi ve 25 Eylül Pazar günü Kültür Müdürlüğü’nün bana belirlemiş olduğu alanda İmza Günüm olacaktır.

Yine 28 Eylül’de Afyonkarahisar Proje Kız Anadolu İ.H Lisesinde ve TOBB Kız İ.H Lisesinde Türk Halk Şiiri konulu söyleşi yapacağım. Bu güzel etkinliğe imza atan başta Valimiz olmak üzere Kültür Müdürlüğümüzü buradan tebrik etmek istiyorum. Kültüre harcanan zaman ve maddi finansmanlar asla beyhude değildir.

Kültürsüz bir neslin ne memlekete ne de millete bir faydası olur. Okumaktan korkmayalım ve gençlerimizi okumaya özendirelim. Burada Belediyelere de çok büyük işler düşmektedir. Belediyelerin bu tür etkinliklere destek olmak, kitap basmak ve kitap satın alarak yazarlara destek olmak için fonları ve harcama kalemleri vardır .Son dönemler de bazı Yazar ve Şair arkadaşlarımızdan bu konuda bazı serzenişler duymaktayım.

Mesela "Belediyemiz Şiir etkinliği niye yapmıyor. Kitaplarımızı niye basmıyor.Bize neden destek olmuyor" diyorlar. Ben buradan bu serzenişlerimi yazayım belki bir okuyan söyleyen olurda Sayın Belediye Başkanımız da yazar ve Şair arkadaşlarımızın gönlünü alır diyelim..

Özellikle şair ve yazarlarımızın kitaplarından belli sayılarda alarak maddi bir destek olunursa bu hem belediyemiz hem de yazar şair arkadaşlarımız adına çok sevindirici bir durum olur. Keza önceki etkinlilerde olduğu gibi Okullarda okuyan çocuklarımıza kitap ücreti verilerek istedikleri kitabı alabilmesine fırsat verilmelidir.

Bu sevile ile bütün vatandaşlarımızı KİTAP FUARINI gezmeye ve kitap almaya Davet ediyorum.