TÜRK Milleti tarih boyunca  kendi yaptığı puta tapmamıştır. Hiç kimseye köle olmamış,köle  ticareti yapmamıştır.

Araplara ve Avrupalı olmakla övünen milletlere bakınız. Pek çoğu sapık ilişkiler içerisindedir. Tarihinde homoseksüellik ve ensest ilişkiler olmayan tek milletiz.

Tarih sahnesine çıktığı günden bu yana Gelenek ve töreleriyle örnek olmuş, sevgi saygı ilişkileri hep üst düzeyde olmuştur. Tarihinde kadın-erkek eşitliğini gerçekten yaşayan, kadına yönetimde ve kurultayda söz hakkı veren,kadını her zaman yücelten bir milletiz.

ARAP geleneklerinde gerek İslam’dan önce gerek İslam sonrası kadın hep aşağılanmıştır. Köle ticaretinde alınıp satılan bir mal olarak görülmüştür. Peygamber efendimiz (sav)’’ Onları size eş olarak verdik  Emaneti iyi koruyup muhafaza ediniz’’ demesine ve Allahü Teala’nın bu konudaki söyledikleri açıkça Kuran’ı Kerimde ifade edilmesine rağmen Araplar kendi erkek üstün hegemonyalarını kurmuş, kız çocuklarını diri diri toprağa gömmüş, cariyelik, kölelik gibi kadını kendi arzu ve ihtiraslarının kurbanı etmişlerdir.

Asırlardır İslam alimleri bu konuda susmaktadır. Bir merkezde toplanıp yeni içtihatlar ortaya koyamamakta ve Kuran’ı Kerimi yeniden günümüze güncelleyerek yorum yapamamaktadırlar. Çünkü tarikatların ve cemaatlerin bu konuda yoğun baskısı vardır. Onlar Kurulu düzenlerinin sona ermesini istemiyorlar.

Ticaret,Cemaat ve Siyaseti öylesine harmanlamışlar ki, günah ve sevaplarımızın derecesini, akıbetimizin ne olacağını hep bunlar belirlemektedir. Dini insanlara sevdirmek yerine Dinle insanları korkutarak insanları ibadetten, itikattan soğutmaktadırlar. Oysa İslam Sevgi, Hoşgörü ve Barış Dinidir. İyiliği, güzellliği ve hep doğruluğu buyurur. Nefreti, öfkeyi, intikam almayı radikal olmayı yasaklar.

Türklük Gurur ve Şuuru, İslam ahlak ve fazileti derken bazen laflarımızı çarpıtıp insanlarımıza ‘’ Milliyet’te neymiş. Sakın soydan secereden bahsetmeyin, vallahi cayır cayır yanarsınız’’ diyen bazı yobazlar vardır. Bunlara dikkat edecek olursanız, kadınlarını bile yanlarında alıp gezdirmez.

İslam güzel Din tamam eyvallah’ta..Eşari olan mı, Maturidi olan mı?

Sünni olan mı, Alevi olan mı? Caferi olan mı, İran'daki, Azerbaycan'daki, Irak'taki Türk kardeşlerimiz gibi Şii olan mı?

Kuran temelli olan mı, Sahih diye uydurulan, Kuran'la çelişen binlerce hadis temelli olan mı, Tarikat İslam’ı mı, Allah'ın İslam’ı mı?

Siyasal İslam mı, yalın olarak İslam mı, Arap İslam'ı mı, Türk İslam'ı mı?

Asırlardır Muaviye’ nin bozduğu dengeyi düzeltebilmiş değiliz.