Toplum olarak ahlaksızlığı hep kadında ararız her ne hikmetse. Oysa asıl ahlaksızlık kadını açlığa mahkum edip onun kötü yola düşmesine zemin hazırlamaktır. Ahlaksızlığı nerede arayacağınızı bilirseniz netice almak daha da kolaylaşır.

Mesela ‘’Suriyeliler gitsin’’dediğiniz zaman ‘’Önce Türkler gitsin’’ diyen siyaset ahlaksızdır. Türk evlatları işsiz gezerken Suriyelilere iş ve aş veren bürokrat ahlaksızdır.

Vatandaşlarımıza tasarruftan bahsederken kendisi lüks ciplere binen bir eli yağda,bir eli balda olan din alimi, tarikat ağası siyaset zübükleri ahlaksızdır. Devletin kurumlarında Ali Cengiz  oyunu oynayıp üç, beş maaş alanlar ahlaksızıdır. Belediyeler de hiç işe gitmediği halde Bankamatik memuru olarak devletin maaşını haksız yere alanlar da ahlaksızdır.

Yolsuzluk ve hırsızlık yapıp’ta  örtbas edenler, rüşvet torpile bulaşanlar,haraç alanlar yüce divandan kaçanlar ahlaksızdır. Velhasılı hangi Devlet kurumu olursa olsun saydığım bu katagoriye girer.

Ahlakın temel bir prensibi vardır. ‘’Sana yapılmasını istemediğin şeyi sende başkasına yapma’’  Hayatı iyi gören,iyi düşünen ve sağlıklı karar verebilen insanlar için ahlaksızlık diye bir şey sözkonusu olamaz. Onlar sadece kendilerini değil, toplumun menfaatlerini de düşünürler.

Peygamber efendimiz(SAV) ‘’ Ben ümmetimin ahlaklı olanını severim’’ demiştir. Öyleyse vatana ve millete yararlı genç nesiller yetiştirebilmek için her şeyden önce Türk töresine, geleneklerine ve manevi değerlere önem verilmesi gerekmektedir. ‘’Hübbül vatan minel iman’’ yani ‘’Vatan sevgisi imandandır’’ şuuruyla yetiştirmeliyiz Türk evlatlarını…

AÇ VE AÇIKTA bırakmadan bir gelecek hazırlamadığınız taktir de, ne sokaktan baklava çalan çocuk göreceksiniz. Ne de köşebaşlarında yol kesip haraç alan insanlar göreceksiniz. Çocukları nasıl eğitirseniz öyle devam eder.’’ Ağaç yaşken eğilir ‘’diye boşuna dememişler. Türk evlatlarına helal kazancın önemini öğretebildiğimiz taktir de istikbal açısından büyük bir kazanç sağlamış oluruz.

Dediğim gibi asıl ahlaksızlık ADALET’ten uzaklaşıp harami düzeni kurmak, kendi yandaşlarınıza iş güç verirken garipleri, gurebaları ,kimsesizleri görmemektir. Eğer bugün hala parklarda, sokaklar da çocuklar yatıyorsa onları bu duruma düşürenlere ahlaklı diyemeyiz.

‘’Devletin malı deniz yemeyen domuz’’ anlayışını bir kenara bırakarak Halkı için Hak mücadelesi verenlere, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyenlere ve halkını  mutlu etmek için gecesini gündüzüne katıp fedakarca çalışanlara selam olsun.