Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki, Afyonkarahisar’ da  Kitap Fuarının üçüncüsünü  gerçekleştirmek için yola çıkan ve elinden gelen fedakarlığı yapan Mehmet ABDİOĞLU’ na  buradan teşekkür ederken bazı eksikleri ve yanlışları da dile getirmek istiyorum.

Afyonkarahisarlı Şair ve Yazarların bulunduğu  Kültür Müdürlüğü standı Fuarın girişine konulması gerekirken en sona konulmuş ,buda vatandaşlarımızın gözünden ırak olmasına sebebolmuştır. Bir önceki  yıllara göre vatandaşlarımızın kitaplara olan ilgisinin azaldığı ve yayınevlerinin satışlardan şikayetçi olduğu görülmüştür.

Bunun sebeblerinden bir tanesi de yetkililere söylememize rağmen Fuar alanına  Dolmuş ve Belediye’ye ait araçların yolcu alıp taşımamasıdır. Gönül ister ki, Belediye’ye ait iki otobüs  her iki saatte bir vatandaşlarımızı ücretsiz olarak taşımış olsaydı Kitap fuarına olan ilgi ve alaka daha fazla olabilirdi.

Özellikle Afyonumuzda etkili  şiirler ve yazılar yazan  gönül dostlarımız vardır. Belediyemizin bunlara daha çok destek olması gerektiğine dair ortak dilek ve temenniler de bulunan Şair ve Yazarlarımıza hak vermemek mümkün değil.

Kitapların Belediye tarafından bastırılması ve basılan kitaplardan belli oranlarda satın alınıp öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılması hiç şüphesiz ki , hem Şairlerimize hem de  Belediyemizin prestijinin artmasına büyük katkı sağlayacaktır. Tabii bu konuda taktir Belediye başkanımız ve Özel idaremizindir. Şahsen Kitap Fuarı etkinliğinde bazı eksiklerin ve hataların Sayın Valimizden gizlendiğini düşünüyorum..

Başta Kültür Müdürü olmak üzere Kültür Müdürlüğü çalışanlarının özverili çalışmalarından ve Şair ve Yazarlara yapmış oldukları desteklerden dolayı her birisine ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Pazartesi akşam saatlerinde Ayazin’e yaptığımız Frigya Gezisinde Şair ve Yazarları en iyi şekilde ağırlayarak hepimizi çok memnun etmişlerdir.

Dilerim bir daha ki Kitap Fuarında şehrimizin her tarafına afişler asmadan önce vatandaşlarımıza kitap okumanın önemi hakkında da başta Diyanet olmak üzere siyasi etiketli şahsiyetlerde üç beş kelam ederler. Unutulmasın ki yüce Allah’ın ilk emri de ‘’İKRA’’ yani okudur. Bütün öğrencilerimizin memleketine ve milletine hayırlı birer evlat yetişebilmesi için okumaya teşvik edilmesidir.

‘’Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’’ sözünü yüreğine nakşedenlere ne mutlu…