‘’Eğitimde çağ atlıyoruz’’ diyenler Ülkemizde kitap okuma oranına baksınlar lütfen…

Masal kitabı okumada belki ilk sırada olabiliriz. Dedikodu ve polemik yazarlığı konusunda üzerimize yoktur hani. Kitap fuarında İlköğretim ve Lise öğrencilerinin Milli Eğitim tarafından yönlendirilmesini bir kenara bırakacak olursak yaşı kemale ermiş insanların pek kitap okuduğu söylenemez.

‘’Aman oğlum bir ayağımız zaten çukurda, kitap okuyunca kiramen katibi günahlarımızı mı silecek diyorlar. Hem okuyunca ne olacak muharrir mi olacağım.’’

Özellikle muhafazakar kesimin kitaba olan duyarsızlığını ortadan kaldırmak için  Diyanet işleri Başkanlığı’nın herhangi bir plan ve projesinin olmaması üzücü bir durum ancak bu konuda asıl sorumluluk aileye düşüyor tabii ki..

Aile; Okul ve Siyasi irade işbirliği yapmadan eğitim ve kültür seviyemizin yükselmesi mümkün değil…

Hamdolsun Cami sayımız, Türkiye'deki sağlık kuruluşu (hastane + sağlık ocağı) sayısının 4 katı demekle bu iş olmaz. 85.000 civarında camimiz olduğu söylenmektedir ve bu rakam  ilk+orta+lise toplam okul sayımızdan 25.000 fazladır.

İnşallah cami sayımızı 100.000'in üzerince çıkartıp, dünyadaki Müslümanların % 4'ü Türkiye'de iken, Dünya'daki bütün camilerin % 80'ine sahip olacağız diyen gurur abidelerini hayret ve esefle izliyorum.

Cemaat ve tarikatçılıkta rekor kırıyoruz. Hele Sivil toplum örgütlerimizin maşallahı var. Ülke meseleleriyle o kadar alakadar oluyorlar ki, görenler tırnaklarını yiyor. Türkiye'deki mevcut sivil toplum örgütlerinin 3'te 1'ide maalesef cami yaptırmayla alakalıdır.

Avrupa ülkelerden örnek verecek olursak; Almanya'da yaklaşık 70 bin sağlık kuruluşu ve 9 bine yakın kilise vardır, Fransa'da ise 60 bin sağlık kuruluşuna karşı 8 bin civarı kilise vardır. Zavallı Hristiyan Avrupalılar bizi sürekli kıskanıyorlar. Onların uzak mekikleriyle gittikleri Uzaya bizimkiler okuyup üfleyerek gezegen gezegen geziyorlar.

Yüce Dinimiz ‘’İKRA’’ yani OKU diyor. Hz ALİ ‘’Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’’ diyor. Bizimkiler on kere umreye gitmekle, on kere hacca gitmekle cennete gireceklerini zannediyorlar. Oysa bir garip gurebayı yedirip içirseler, öğrencilere burs verseler, fakir gençlerimizi evlendirseler  bırakın umreye gitmeyi; Miraca çıkmış gibi sevaba nail olacaklar ama işlerine gelmiyor demek ki…

Avrupalılar kıskançlıklarından çatlasınlar, patlasınlar. Biz Cami yaptırma rekorumuzu kırmaya devam edeceğiz.