Yaklaşık otuz yıl öncesine kadar Uzun çarşıda sarraflık yapan M.Emin GÜZBEY’in  AFYONKARAHİSAR’ın en çok okunan gazetesine sahip olacağını doğrusu bende tahmin etmezdim.

Sayın GÜZBEY’in inatçı çalışkan bir yapısının olduğunu biliyordum ama medya alanında hem gazetecilik hem de TV’cilik’te bu kadar başarılı olması kolay bir iş olmasa gerek. Sayın GÜZBEY bütün bu zor basamakları alnının teri ve bileğinin gücüyle geldi şüphesiz ki…

Ben  Ortadoğu gazetesinde köşe yazarlığı yapar iken oda partiye kimsenin sahip çıkmadığı dönemde  MHP ilçe başkanlığı yapıyordu. Rahmetli Alparslan TÜRKEŞ hem Nurettin GÜZBEY’i, hemde M. Emin  GÜZBEY’i yakından tanıdığı için ne zaman Afyonkarahisar’a gelse Uzun Çarşı’daki Sarraf dükkanına mutlaka uğrar bir kahve içmeden gitmezdi.

Aslında  GÜZBEY kardeşlerin tamamı vatan ve millet sevdalısı, hem milli hemde manevi yanları zengin  insanlar..O yüzden şehrimizde tanımayan hemen hemen hiç kimse yok gibi.

M. Emin GÜZBEY işte o dönemlerde gazeteciliğe ilgi duyduğu için benimle de konuşmuş, aylık veya haftalık gazete çıkarmak istediğini söylemişti. Ticaret’te risk almadan kazanç sağlamanın mümkün olmayacağını bilen GÜZBEY cesaret ve kararlılıkla haftalık olarak gazetesini çıkarmaya başladı. O dönemde bende ODAK gazetesinde yazmaya başlamıştım.

Gazetecilik ve Yazarlık böyledir. İşin içine girdikçe kendinizi daha çok geliştirir ve  büyüyüp gidersiniz. Sayın M.Emin GÜZBEY’de haftalık olarak çıkardığı gazeteyi  bir anda Günlük olarak çıkarmaya başladı. Yerel medya’ yı tekeline aldığını zanneden bazıları ODAK’ın uzun ömürlü olamayacağını söylüyorlardı.

Ancak ODAK Gazetesi öyle bir atılım yaptı ki, zaman içerisinde Habercilik, baskı kalitesi ve  halkımız tarafından sahiplenme konusunda ister istemez öne geçiverdi. Pek çok vatandaşımız ‘’ODAK acaba bugün ne yazdı’’ diye merak eder oldu. Çünkü M. Emin GÜZBEY artık Gazetecilik yapıyordu. Bu meslek sahasında  elbette çekemeyenler kıskananlar olacaktı.Oldu’da…

Zaman içerisinde Ulusal medyanın temsilciliklerini alan ve Afyonkarahisar’da Gazeteciler Cemiyetinde söz sahibi olan M. Emin GÜZBEY  Bürokrasi  içinde de sevilen takdir edilen bir gazeteci oldu.  ER TV’deki Televizyonculuk tecrübesinden sonra, KANAL 3’ te yaptığı  söyleşi programlarında da önemli başarılara imza attı.

Son olarak TV ‘ de yaptığı ‘’DOBRA DOBRA’’ Programında Belediye Başkanı Mehmet ZEYBEK’ e sorduğu sorularla usta Program sunucularına taş çıkartan Sayın GÜZBEY’ i bu başarısından dolayı kutluyor ve Gazetecilik ve Yayıncılık alanında yaptığı hizmetlerinin devamını diliyorum. Azimli ve kararlı olmanın M. Emin GÜZBEY’İ getirdiği bu noktayı diğer gazeteci  arkadaşlarımız da örnek aldığı taktirde inanıyorum ki, çok daha güzel çalışmalara imza atılacaktır..

Tebrikler Sayın GÜZBEY…

Ertuğrul KALAFAT