Resim yapmak insan ruhuna iyi geldiği gibi öğrenerek ve çalışarak geliştirilebilir bir aktivitedir.

Resim yapmak isteyenler ancak bununla ilgili bir yeteneği olmayanlar çoğu zaman hayal güçleri sayesinde bunun üstesinden rahatlıkla gelebilirler. Resim için yeterli vakit ayrıldığı takdirde ve gerekli olan eğitim de eklendiği zaman resim yapan kişinin önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Resimle ilgilenmeye başlandığı andan itibaren gözle görülebilir bir farkındalık ortaya çıkar. Resim sayesinde konsantrasyon gelişir, el-göz koordinasyon oranı daha çok güçlenir, özgüven artar ve en önemlisi resim sayesinde daha çok özgüven sahibi oluruz.

Küçük yaşlardan itibaren görsel sanatlara eğilimi olan bireylerin genellikle en sık karşılaştığı problem aileleridir. Resim yapmayı, heykelciliği, müziği ve bunlara benzer daha birçok alanı sadece heves gibi gören aileler çocuklarının bu alanlarda eğitim almasını istemez. Ancak bilinmelidir ki resim gibi diğer alanlarda hem insan sağlığına hem de psikolojisine olumlu anlamda birçok fayda sağlamaktadır. Bu alanları bir araya toplayarak bir eğitim kurumu haline gelen Güzel Sanatlar Liseleri ve fakülteler son yıllarda eskisine oranla daha çok ön planladır. Zaman içerisinde gelişmeye başlayan eğitim standartları bu alanlara olan eğilimlerin de artmasını sağladığı gibi, ailelerin de bakış açılarını değiştirmiştir.

Resim yapmak yaş aralığı olarak en fazla 4-12 yaşındaki çocukları daha fazla etkilemektedir. Bu yaştaki çocuklar hayatı yavaş yavaş tanımaya başladığı için kendilerine bir destek ararlar ve şüphesiz ki en etkili desteklerden birisi de resimdir. Çocuklar özellikle 12 yaşına kadar aileleriyle güzel vakitler geçirmek ve o vakti geçirirken de muhakkak ki bir şeyler öğrenmek ister. İşte bu noktada ebeveynlerin de artık en çok başvurduğu alanı resim çizmek oluşturmaktadır.

GİZEM AKTAŞ