Afyonkarahisar’a geldiği günden bu yana halk ile bütünleşen, halkın dertlerini çözmek için özverili bir şekilde çalışan, sivil toplum örgütleriyle ve bürokratik kurumlarla birlikte Afyon’un adını tüm dünya’ ya duyuran Vali Gökmen Çiçek’i tebrik ederek başlamak istiyorum bugün ki yazıma..

Demek ki niyetler halisane olunca, birlik ve beraberlik içerisinde yapılamayacak iş yokmuş. Sayın ÇİÇEK Devleti temsilen başta Belediyemiz olmak üzere tüm kurumlarla iyi ilişkiler kurmuş, kendisini sevdirmiş, saydırmış bir Vali olarak hiç şüphesiz ki, her daim hayırla yad edilecektir.

İş hayatımıza yönelik destekleri, Kültür ve Sanata olan katkıları asla inkar edilemez. Özellikle başta şehir merkezi olmak üzere 20 ilçe ve Belde de açılan Kadın Kültür Evlerinde el emeği göz nuru olan pek çok ürün üretilip satışa sunularak bu projede çalışan insanlara da ekonomik katkı sunacaktır.

İlimiz genelinde halen 20 Kadın Kültür evi ve 12 Kadın Kooparatifi bulunmaktadır. Kadın Kültür Evlerinde gerçekleştirilen eğitimler, seminerler, kültürel aktiviteler, Spor ve sohbet imkanlarıyla 16 bin 860 kadına ulaşılmış bulunuyor.

Kadın Kültür Evlerinde her türlü el sanatları, peyzaj bitki üretimi, kanaviçe, halı dokuma ve benzeri işler yapılmaktadır. İlimizde özellikle son dönemde hızlı bir artış gösteren sucuk satışları ilimiz ekonomisine büyük bir kazanç kapısı olarak varlığını sürdürmektedir. Türkiye’nin bütün şehirlerine sucuk gönderen kasap esnafımız da bu olumlu gelişmelerden oldukça memnun görünüyor.

İlimizde yapılan son kitap fuarını da yüzümüzün akıyla gerçekleştirdiğimiz dikkate alınacak olursa, Afyonkarahisar kültür ve Sanatsal alanlarda da önemli atılımlar yapacak ve tüm yurtta kendisinden söz ettirecektir. Önümüzdeki dönemlerde Afyonun kurtuluşu ve Zafer haftası etkinlikleri için daha kapsamlı çalışmaların yapılması düşünülüyor. Büyük Taarruzun başladığı bu topraklarda başta Ankara olmak üzere bütün devlet ricalinin, ilimize gerekli desteği vereceğini umut ediyoruz.

Haaa. Bu arada Sayın Valimizin affına sığınarak söyleyeyim. Kavşak bir noktada olan Afyonkarahisar için İzmir ve İstanbul’a Hızlı Tren beklentileri vardır. Bu konuda da Sayın Valimizin gereğini yapacağına zerre kadar şüphem yok. Eskiden Demiryolları deyince Afyonkarahisar akla gelirdi. Şimdiler de Konya ve Eskişehir ilimizi bir hayli geçmiş görünüyor.

Güzel olan her işi destekler ve alkışlarız. Basın olarak Sayın Valimizin her zaman yanında ve destekçisiyiz. Afyonkarahisar için üzerimize düşen bir görev olursa da hazırız.

Ertuğrul KALAFAT