1568’de alındığı Enderun’da eğitimini tamamladıktan sonra Sarayda silahtarlık yapan daha sonra 1607’de Mısır’a vali olarak atanan Öküz Mehmet Paşamız var. Paşa: Gıyabında "Öküz" dendiğini de,  diyenleri de bilir, bilir ama bilmezden gelir.

Günlerden bir gün, çayır - çimen bir alanda ordugâh kurulur. Paşalar bir çadırda meşveret ve sohbet halindedirler. O esnada çayırda otlayan yolunu kaybetmiş bir öküz, çadırların arasına dalar, nihayet paşaların meşveret ettiği çadırın kapısından başını uzatır, bir sağa bir sola bakıp, Öküz Mehmet paşaya dönüp; "mööö" nidasını çıkarır ve öküzlüğünü bu şekilde tamamladıktan sonra çadırın kapısından çekilip gider.

 Paşalar istihza ile birbirlerine bakıp, gülerler. Gülüşmeler kesilince, Öküz Mehmet paşa, diğer paşalara döner ve sorar:

       "Paşa kardaşlar bilir misiniz, bu öküz kardaş bize ne dedi?"

Paşalar birbirlerine bakıp, "bilmeyiz paşam" cevaplarını verdikten sonra; bu defa o, en müstehzi halini takınır, bıyıklarını sıvazlayıp, sakalıyla bir müddet oyalanır nefesini tutup, sualin cevabını bekleyen paşalara tek tek baktıktan sonra, kaldığı yerden devam etti.

       "Bu öküz kardaş bize dedi ki: Hadi seni biliriz, öküzsün. Lakin, bunca eşeğin arasında ne işin var?"

Çok bilindik bir terkip var, şüphesiz siz de bilirsiniz.. "Ne yersen o kokarsın, ne yaşarsan onu sindirirsin, ne okursan onu düşünür, ne düşünürsen onu söylersin..."

Bu söz zincirini çok uzatmak mümkün ama yapılacak bütün uzatmalar sadece o sözü teyit eder ve daha da şeddeli hale getirir.  "Ne yersen o kokarsın.." noktasından hareketle; Merak konusudur.  "Maklube" yersen ne kokarsın?..

Haşa!.. Kimin ne yiyeceğine karar vermek hakkımız da haddimiz de değil. Ama bunu yiyen siyasetçi olunca, insan haliyle merak ediyor. Eh!.. bir de o "Maklube" sinisi başında adeta gülücükler dağıtarak poz verip resim çektirince de, bir sayın büyüğümüzün veciz bir dille ifade ettiği gibi, "özel" olmaktan çıkıp "genel" hale geliyor.

Gönlüm size inanmak isterken, aklıma Öküz Mehmet paşa büyüğümüzün sözü geliyor, ve günün şartlarına uyarlayıp soruyorum. Hadi sen temizsin, bu mahkeme kararıyla da sabit.. Lâkin bunca Fetö mukallidi, Fetö özentili Maklubeci makulesi  ile niye bir aradasın?

Siyasetçi: Göz önündeki insandır, model insandır. Asla tasvip ettiğim onayladığım bir şey değildir, ama bu ülkede siyasetçilerin yatak odası, özel hayatı teşhir edildi, sizin de sofranız..

 Ben yemediğim için bilmiyorum.