Hilkat garibesine dönen Dünya Ekonomisinden ağzımızın payını fazla fazla alıyoruz. Sürekli yukarı ivme çizen fiyatlar ve doksanlı yıllardan alışık olduğumuz zam üzerine yapılan zamlar belimizi bükmekle kalmayıp adeta çatırdatıyor.

Bu gidişle kemerle sıkılacak bir belimizde kalmayacak!

Bu zamların en fenası şüphesiz taşeron enerji şirketleri. Açık ve net olarak vicdansızlık üzerine doktora yapan bu firmaların fiyat politikaları “Yeter artık” dedirten cinsten…

2023 hedefleri noktasında iktidarın en fazla zorlanacağı konuların başında bu zamlar yer alacak. Miting meydanlarında halk bunun nedenlerini emin olun irdeler. Dünya genelinde bu sıkıntı var; söyleminin çok fazla ikna ediciliğinin olmayacağı kanaatindeyim.

SOSYAL MEDYA TRÖLLERİ

Sosyal medyada özellikle bu konuyla alakalı acayip ötesi bir durum var. Bizzat şahit olduğum “At gözlüğü sevenler” kitlesinin ne yapmak istediğini de anlam veremiyorum. Bu “Beyaz Pollyannalar” ile ne konuşmak, ne istişare etmek, ne de herhangi bir yolla iletişim kurmak mümkün değil.

Ben zaten elli liralık gaz alıyorum gibi cahilane zihniyete nasıl laf anlatılabilir ki…

Bir yolunu yordamını bilen bulan olursa lütfen bizleri de aydınlatsın.

Troller demişken, dünya sinemasında troller genellikle pis kokan, kirli ve zeka seviyesi düşük biçimsiz canlılar olarak tasvir edilmiştir.

ÇÖZÜMSEL ÇÖZÜMSÜZLÜK

Hep sorunları dile getirdik. Yazıda hiç çözümden bahsetmedik… Aslında çözüm çok basit. Rahmetli Erbakan’ın da defalarca söylediği gibi işin sırrı “Üretim” de saklı…

Üretim noktasında hala istediğimiz seviye de değiliz. Sektör sektör belki tarım için tamam olsakta sanayileşme ve teknolojiyle entegrasyon noktasında hala ciddi eksikliklerimiz var. Teknoloji üretemiyoruz ve sanayileşme de hala çok ama çok eksiğiz.

Bunun sonu yok nasıl anlayacağız bu süreci tamamladığımızı diye bir soru gelebilir aklınıza…

Bir şirkette kullanılan makinelerin yüzde doksanında “Türk Malı” yazdığında işte o zaman çağı yakaladığımızı ve evrimimizi tamamladığımızı anlayabiliriz…

Umutlu ve mutlu yarınlara…