AfjetAfyonspor şampiyonluk parolası ile çıktığı ligde bir türlü istenilen potanın içinde yer alamadı. Önceki haftalarda birçok konudaki durumları kalemimi çok sivriltmeden yazmaya çalışmıştım. Yanılmayı çok isterdim. Ama görüyoruz ki takım play of potası içinde yer alabilecek istikrarlı sonuçları alamayacak. Diyarbekir deplasmanında alınan 1-1’lik skor üst sıralara tırmanma mücadelesi için yeterli gelmiyor.

10 haftada alınan 15 puan

İlk 10 haftada alınan 15 puan var. Bundan sonra beklenti ne? Arka arkaya seri yakalayıp zirveye tırmanmak. Peki, bu seri yakalanabilir mi? Ligde üst tarafta yer alan takımlar en fazla 3 maçlık galibiyet serisi yakalamışlar. Ondan sonra puan kaybı yaşamışlar. Bu ligde kimse 5 maç arka arkaya galibiyet serisi beklemesin. Afjet’in de yol haritasında 3 maçlık seriler olmalı, olmalı ki playoff potası içine girilebilsin.

Rakip 40 dk 10 Kişi Oynadı

52.dakikada Diyarbekir takımı 10 kişi kaldı. Herkesin aklındaki şuydu: Skor 1-1… Rakip 10 kişi… Afjet bir şekilde ikinci golü atar. Atamadı… Böyle bir durumda Cihan Özkara’nın yedek olması ve maça hiç girmemesi ise soru işareti.. Bir sakatlığı olabilir. Yoksa oyuna girmesi gerekirdi.

Yenilmeyen Afjet-Kazanamayan Afjet

Ligin ilk maçında kaybettikten sonra 9 maçtır yenilmeyen Afjet var… Tamam, güzel... Bu 9 maçta da 3 defa kazanan ve 6 maçı berabere bitiren bir Afjet de var. Bunu da görelim… Teknik Direktör Mustafa Çapanoğlu tecrübesindeki bir hocanın bunu çözmesi gerekir. Geçtiğimiz haftalardaki yazılarımda bu konulara değinmiştim. Artık benim de ümidim azalıyor.

VOLEYBOLDA 5 Maç Sonra Galibiyet Geldi

Afyon Belediye Yüntaş takımı lige 5 maçlık mağlubiyet serisi ile başlamıştı. İlk maçlarda Arkas, Fenerbahçe, Halkbank gibi zorlu rakiplerle başlanmıştı. Ardından Cizre ve Spor Toto mağlubiyetleri gelmişti. Bu maçlarda düz mantık galibiyet alınabilirdi ama üzücü olan setlerde skor olarak da bir direnç gösterilememişti. 6.hafta maçında iç sahada düşme potasındaki rakiplerden Belediye Plevne ile karşılaşıldı. Setler son derece zorlu geçti. İlk iki seti 25-22 ve 25-23’lük skorla kazanan Afyon, 3.seti 18-25 kaybetti. 4.sette ağırlığını koyan Afyon Belediye Yüntaş seti 25-15, maçı da 3-1 kazandı. Galibiyet alınması önemliydi. Bu sene hedef kümede kalmak… Bu noktada doğrudan rakip olan bir rakibe karşı alınan 3 puan önemliydi. Arka arkaya Solhan ve Altekma maçları var. Bu maçlar belli ki hedef maçı… Bu maçları kazanıp üst sıralardaki takımlardan alınan 1’er puanlarla düşme potasından çıkmak şart. Yine de geleceğe dair çok fazla ümitli olmadığımı da ifade etmek isterim.

 

SÜPER AMATÖRDE İlk Hafta Başladı

 

İlk hafta maçlarında Emirdağ kendi evinde Şuhut’u 7-2’lik skorla geçerken ilk maçtan ligdeki iddiasını ortaya koydu. Aykut Yeşilyayla attığı 3 golle yıldızlaştı.Emirdağ’ın etkili ayakları var. Gol yollarında sorun yaşamayacaklar gibi ama kendi evlerinde 2 gol yemeleri gelecek adına bir soru işareti bırakabilir.

Salar, Çobanları geriye düştüğü maçta zor da olsa 2-1 yendi.Salar’ın golleri 85. ve 90.dakikada geldi. Maçtan sonra Çobanlardan 4 oyuncu kırmızı kart gördü. Hakem Kurtuluş Aslan’a büyük bir tepki oldu. Salar kazanmasına rağmen iyi bir oyun oynamadı.

Susuz ise kendi evinde baskılı oynadığı oyunda Karşıyaka ile 1-1 berabere kaldı. Susuz maçın genelinde üstün bir oyun oynasa da tecrübeli oyuncuları gerekli golü bulamadı. Bu maçın da son dakikasında iki takımdan kırmızı kart vardı. Hakem Niyazi Balçın’ın verdiği kararlar da Susuz takımının tepkisi oldu.Son dakikada Susuz hücumunda korner köşesinde devam eden atakta oyunu bitirmesi ise saçma oldu.

Çay, zorlu Döğer deplasmanından 4-1’lik skorla ayrılırken lige moralli başladı. Ali Demir 3 golle galibiyette büyük rol oynadı. Döğer’in daha etkili bir oyun oynamasını bekliyordu herkes.

Hocalar kendi evinde Demirsporu 1-0 ile geçmesini bildi. Hocalar deplasmanı zor deplasmanlardan biri. Daha etkili bir oyun oynadılar rakibine göre…

Bayat da kendi evinde Dinar’ı 2-0 ile geçti. İlk yarı son derece başa baş oynandı. Maçın beraberlik ortamı çok fazla idi. Son 20 dakikada gelen gollerle Bayat ilk maçını kazanmasını bildi.

SON SÖZ

Afjet AFYONSPOR arka arkaya Velimeşe (İ), Sakarya (D), Turgutluspor (İ), Serikspor (D), Kahramanmaraş (İ) ile oynayacak. Bu 5 maçtan sonra Sivas Belediye deplasmanına gidilecek. Ben bu 5 maçlık seri için 13 puanlık hedefi koyuyorum. Bakalım sonuç ne olacak? İmkansız değil. Bu 5 maçlık seri sonunda Afjet’inplayoff potasına yaklaşacağını düşünüyorum. Aksi bir sonuç birçok noktada değişiklikleri beraberinde getirir bence.