1 Kasım 2021 itibarıyla AfjetAfyonspor’da Başkan Yusuf Ulutürk istifa etti. Valimiz Sayın Gökmen Çiçek sosyal medya hesabından kongreye kadar yeni yönetim kuruluncaya kadar Belediye Başkanvekili Süleyman Karakuş’un yönetimi sürdüreceğini açıkladı.

Şimdi ne olacak? Düşüncelerim şunlardır:

Zaferin 100.Yılında Zafer Yakışır

26 Ağustos 1922’de Kocatepe’den başlayan Büyük Taarruz sonrası ülkede tek bir kutlama vardı: “ZAFERİN KUTLAMASI…”

26 Ağustos 2022’de bu  olayların 100.yılı nerede kutlanacak? Afyonkarahisar’da…

2022 yılı büyük ihtimalle önümüzdeki süreçte devlet tarafından ZAFER YILI ilan edilecek…

2022’nin Zaferin 100.Yılı Olduğunun Farkında mısınız?

AfjetAfyonspor için 2022 yılında bir basın mensubu olarak tek beklentim şampiyonluktur… Bakın playoff demiyorum… Şampiyonluk diyorum… Yönetime ve Afyon spor camiasının ana aktörlerine sesleniyorum… 2022 yılının zaferin 100.yılının olduğunun farkında mısınız? Bu sene şehirde oluşturulacak zafer yılı ruhunun AfjetAfyonspor için hem sahada hem saha dışında nasıl bir itici güç olacağının, nasıl bir motivasyon kaynağı olacağının farkında mısınız? Bunu bir motive edici güç olarak eski yönetim kullanamadı. Şimdi yeni yönetimin bunu motive edici bir güç olarak kullanacak kişilerden oluşması şart.

Bu Stadın Adı: Zafer Stadı

AfjetAfyonspor’un maçlarını oynadığı stadına adı Zafer Stadı… Farkında mısınız? 2022 yılı Zaferin 100.yılı olacak… Farkında mısınız? Zafer Stadı 2022’de zaferler yaşamayacak da ne zaman yaşayacak? Zafer Stadı 2022’de şampiyonluk kupasını kaldırmayacak da ne zaman kaldıracak? Afyonspor tribünleri 100.yılda Zafer Stadında şampiyonluk şarkıları söylemeyecek de ne zaman söyleyecek? Yeni yönetim bu stadının adının ZAFER STADI olduğunun ve bunun için 2022’nin ne kadar anlamlı olduğunu bilmesi lazım.

Bu Meydanın Adı: Zafer Meydanı

Şimdi 2022 yılında adını ZAFER MEYDANI koyduğumuz o meydanda Afyonsporlu taraftarlar şampiyonluk kutlamaları yapmayacak da ne zaman yapacak? ZAFER MEYDANI 2022 yılında “Şampiyon Afyon” haykırışları ile inlemeyecekse ne zaman inleyecek? Anıtpark’taki anıtın adı Zafer (Utku) Anıtı… Meydandaki müzenin adı Zafer Meydanı… Havaalanının adı Zafer Havaalanı… Bu şehrin her köşesinde zaferin izi var… YENİ YÖNETİM bir geçiş dönemi olarak değil çok ciddi bir oluşum ile kurulmalıdır. Bu seneyi asla kayıp olarak görmeden, zafer anlayışı ile hareket edecek kişilerden kurulmaldırı.

100.yılda Zafer İçin Zafer Yönetimi

Bu takım 2022’de Zafer Kazanmayacak da Ne Zaman kazanacak?

2022 yılında Zafer’in 100.yılında bu takıma şampiyonluk yakışır… Zafer yakışır… Yeni yönetim bu bilinçle işe sarılmalı. Önce yönetim anlamında güzel bir düzenleme yapılmalı… Ben buna 100.yıl yönetimi diyorum… Afyonspor’u 100.yılda zafere taşıyacak yönetim….  Bu bilinçte kişilerden oluşmalı… Bunun için her şeyi yapmalı… Planlama en önemlisi… 

Çok Önemli: Başkan Sadece Futbola Odaklanmalı

YENİ SEÇİLECEK BAŞKANIN BENCE EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ SADECE BU İŞE ZAMAN AYIRACAK, SADECE BU İŞE ODAKLANACAK BİR KİŞİ OLMASIDIR. Başka bir iş ile meşgul olmamalı. Her şeyini takıma verirse kalan maçlarda zafere giden yol açılabilir. Bu yönetim süreci kısa sürede çözülmeli ki yönetim ona göre adımlar atabilsin. Bütün enerjisini takıma verebilmeli… Bu durum belki de teknik kadroda değişikliği getirecek. Devre arasında belki de bazı oyuncularla yollar ayrılıp takımı 100.yılda zafere taşıyacak ZAFER OYUNCULARI transferleri yapılacak…

PROFESYONEL BİR EKİP OLUŞTURULMALI

AfjetAfyonspor ligin ilk yarısının 10.maçından sonra sıralamada 10.sırada… Bu muydu sezon başında hesaplanan? Hayır… Ama geç kalınmış sayılmaz… Yeni yönetim de birbirine yakın olan kişiler değil sorumluluk ve çalışma anlamında işinin ehli, profesyonel kişilerle çalışılmalıdır. Bunu takımın her kademesi için söylüyorum. Takım psikoloğundan tutun sportif direktörüne, maç analiz uzmanından beslenme uzmanına kadar geniş kapsamlı bir profesyonel ekibin oluşturulması gerektiğini düşünüyorum…

Günlük planlamaların yapıldığı yaşamda AfjetAfyonspor içinde bu profesyonel ekibin kurulmasında en etkili kişinin Sayın VALİMİZ GÖKMEN ÇİÇEK olacağını sanıyorum söylemem gerek yok. Çünkü o da ZAFER YILINDA görev yaptığı Afyon’un futbol takımını zafer kazanmış olarak görmek isteyecektir.

Haydi bakalım… 2022’de Zafer için hayırlısını dileyelim…