Pandemi sonrası güzel gelişmelerden biri de geçtiğimiz hafta Süper Amatör maçlarının başlamış olmasıydı. Bu hafta ikinci hafta. En çok dikkat çeken konulardan biri de pazar günü oynanan maçlarda maçlardaki seyirci sayısının son derece fazla olmasıydı. Herkes canlı olarak izlemeyi özlemiş.

Emirdağ Tam Gaz Devam

İlk haftayı 7-2’lik galibiyetle kapatan Emirdağspor ikinci maçta da 5-0’lık galibiyeti buldu. Çobanlar Belediyespor karşısında galibiyeti getiren gollerin dördünü Aykut Yeşilyayla attı. Geçtiğimiz hafta Salar maçında 5 oyuncusu kırmızı kart gören Çobanlar da yedek kulübesinde kimse yoktu. Yazılanlara göre yüksek düzeyde ceza almaları muhtemel gözüküyor. Emirdağspor ise kaliteli oyunculardan kurulu takımı ile Çobanlar engelini zorlanmadan geçti. Kadro yönetimi konusunda sıkıntı olmazsa böyle devam edecekler gibi duruyor.

Hocalar Belediyespor’da Kadro Kalitesi Dikkat Çekiyor

Bu hafta merkezde Karşıyaka ile oynayan Hocalar takımını ben beğendim. Maçta 1-0 geri düşmelerine rağmen 2-1 kazanmasını bildiler. Forvetleri Yasin Ayçiçek güçlü ve oyunu iyi bilen bir özellikte. İkinci yarı kötü bir şekilde sakatlandı. Yine Tanju Öztürk, Emre Arıkan, Cüneyt Dev, Arif Selçuk ile oyun hakimiyetini sağlıyorlar. Genç oyuncuları Eren çok dinamik. İlerleyen haftalarda hem içeride hem dışarıda kazanmaya yakın takım olacaklar.

Mert Tunçay İyi Yönetti

Bu arada maçın hakemi olan Mert Tunçay’ın bu haftanın en iyi maç yönetimlerinden birini yaptığını söyleyelim. Sahada ciddiyeti ve oyuncularla doğru iletişimi var. Kararları da doğruydu. Bir iki sarı kart pozisyonda yanlışı vardı. Ama genel olarak iyiydi. İyi ile başlayalım. Zira aşağıda fiyasko hakem yönetimlerine de değineceğiz.

Susuz’da Oyun Güzel-Hakem Kötü-Kulübe Zayıf

Susuz Belediyespor’un bu sene yeni bir yapılanmaya gittiğini geçtiğimiz hafta söylemiştim. Takımın başına disiplini ve oyun planlaması ile Nuribey’de dikkat çeken Muhammet Öztürk’ü getirdiler. İlk yarı Çay Çağlayan karşısında çok etkili ve baskılı oynadılar. Sahada 4 tane genç oyuncu vardı. Bütün oyuncular belirli bir disiplin ve plan çerçevesine oynuyorlar. Sahada bu belli. Herkesin görev tanımları çok iyi yapılmış. İlk yarıda da genç oyuncuları Muhammet Tukul ile iki mükemmel gol buldular. Bir başka genç Sait ve Fatih de dikkat çekti. Fakat ikinci yarı ne olduysa biraz baskı yediler. Bunda maçın hakemi olan Ramazan Taşkın’ın da olumsuz rolü oldu. Önce el pozisyonunu görmedi, dönüşte Susuz aleyhine saçma bir penaltı verdi. Son dakikada tecrübeli stoper Furkan ile golü buldular. (3-2)… Bu arada SusuzBelediyespor’un handikabı ise kulübesi. Hocanın eli zayıf. Susuz oyun olarak Emirdağ’a kafa tutabilecek tek takım gibi duruyor. Ama çok acil bir şekilde 3-4 oyuncu alıp kulübeyi doldurmaları şart.

Bayat Pas Yaptı - Demir Gol Attı

Bayatspor ile Demirspor arasında oynanan maçta Demirspor daha ilk dakikada golü buldu. Oyuncu tecrübeleri iyi. Bayatspor’da ise dikkatimi çeken en önemli şey kaleciden itibaren pasla oynamaları… Buna muhtaç kalmışız. Bunu Susuz takımı da yapıyor. Bu güzel… Artık amatör de olsa kaleden başlayan oyunları Afyon futbol severleri izleyebilmeli. Bu açıdan Bayatspor’u tebrik ediyorum. Orta sahada Sedat pas organizasyonlarının içinde idi. Kaleci Mert iyi toplar çıkardı. Defansta Salih ve Lütfi hep pasla çıkmaya çalıştılar. Bu oyun biraz alışkanlık ister ama bunu yapabilirlerse maçlarını izlemek çok zevkli olacak. Demirspor ise daha sonuca giden bir oyun oynadılar. Onların da kaleden oyun kurarak oynana oyunlarını Agah Hoca gibi tecrübeli bir hocadan bekliyoruz.

Emre Pancar’dan Fair Play Davranışı

Bayatspor-Demirspor maçının en ilginç anı ise bir penaltı atışı oldu. Skor 2-0 Demirspor önde… Maçın orta hakemi olan Eyyüp Boz, Demirspor lehine öyle bir penaltı çalıyor ki Demirsporlu futbolcular bile penaltı olduğunu anlamıyor. Topun başına geçen Emre Pancar bu haksız kazanılan penaltıyı bilerek dışarıya doğru atıyor.. Tribünler alkışlıyor. Ben de Emre Pancar’ı davranışı için tebrik ediyorum.Hakem Eyyüp Boz o dakikaya kadar fena değildi ama akıllarda bu tür pozisyonlar kalır. Hakemlik böyle.. İlk orta hakem maçı. Toplamda da zaten 3 maça çıkmış. Tamam yönete yönete öğrenecek ama böyle değil. Eğitim eğitim eğitim... Tribünlerden büyük tepki aldı. ÖnceSusuz maçında verilen saçma penaltı daha sonra Bayatspor maçında verilen saçma penaltı tribünde taraflı tarafsız herkes tarafından dile getirildi. Hakemlere dikkat diyorum…

Dinar’dan Mükemmel Geri Dönüş-Salar Çöktü

Dinarspor ile Salarspor arasındaki maçta gol sesi fazlasıyla duyuldu. 5-2… İlk 10 dakika içinde Salarspor 2-0 öne geçti. Herkes maçın Salar adına çok kolay geçeceğini düşünüyordu. İlk yarının devamında arka arkaya Dinar golleri geldi. İlk yarı 3-2 bitti. İkinci yarıda da Dinar 2 gol daha buldu. Bütün takımlar skor ne olursa olsun ciddi oynayabilmeli ama sonuçta burası amatör dediğinizi duyar gibiyim. Salarspor’da özellikle yeni transferler Kadir, Anıl ve Yasin’in daha iyi oynamasını bekleniyordu.Kadroda revizyon olabilir. Dinarspor ise daha enerjik bir oyun oynadı. 2-0’dan dönüş yapmak zordur.Özellikle İsmet Özkan ve İbrahim Özpınar iyi oyunları ile dikkat çekti.

Şuhut’ta Zorlu Randevu- Döğer Puansız Devam Ediyor

Şuhut, evsahibi olduğu maçta Döğer Belediyespor’u konuk etti. Maçı 2-1 aldı. Bu maçta da zaman zaman gergin anlar yaşandı. Oyun son derece başa baş geçti. İlk yarıda da beraberlik vardı. Şuhut geçtiğimiz seneden birçok oyuncusunu kaybetti. Yeni oyuncular aldılar. Bu oyuncuların form grafiği yükselirse daha iyi sonuçlar alabilirler. Döğer iki maçtır kaybediyor, puanları yok ama oynadıkları oyun kötü değil. İlerleyen haftalarda toparlayacaklarını düşünüyorum.

Son Söz

Süper Amatörde takımlar yeni yeni ısınıyor. Kadrolar şekilleniyor. Tribünlerde seyirci sayısı gayet güzel. Oyuncular maç içinde bazen iyi niyeti suiistimal eden davranışlar gösterebiliyor. Ama en çok adalet lazım. O adaleti de hakemler sağlayacak. İki haftadır iyi değiller. Sese çok faul çalıyorlar. Her bağıran topçu faul alıyor, penaltı alıyor. Saçma penaltı pozisyonlarını bu hafta Susuz-Çay ve Demir-Bayat maçında gördük. Biraz daha dikkat.

Sağlıklı maçlar dilerim.