Pandeminedeniyle Süper Amatör’de 4.hafta maçları hafta içi oynandı. Maçların çoğu gece oynandı. Birçok takım ilk kez gece maçı oynandı. Ama belli ki oynanmasa daha iyi. Zira hem oyuncular, hem seyirciler, hem de özellikle hakemler için sağlıklı olmuyor. Hafta içi oynanacak maçların gündüze alınması iyi olabilir. Evet, amatörde birçok futbolcu çalışıyor. İşi var. Ama bir şekilde takımlar ve oyuncuların bunu halledebileceklerini düşünüyorum. Yoksa gece maçları sıkıntı olacak. Haftanın maçlarına geçeyim.

Emirdağ Adım Adım Devam

İlk üç haftayı farklı galibiyetlerle kapatan Emirdağspor4.Hafta maçında da Bayat engelini bol gollü geçti. Bayat ilk yarının sonuna kadar maçı 1-1 götürmeyi başarsa da ilk yarının sonunda arka arkaya iki gole engel olamadı. Emirdağ’da Aykut Yeşilyayla yine gollerine devam etti ve 2 gol attı. Ona uzun zamandır Mahmut Erdem Kafkas attığı gollerle eşlik etmeye devam etti. Genel olarak takımların birbirine denk gittiği ligde Emirdağ bu sene çok erken şampiyonluğunu ilan edecektir. Onlar için maçlar rahat geçiyor. Ligin iyi hakemlerinden Mert Tunçay için ise yönetimi kolay bir maç oldu. İyi yönetti. Daha zorlu maçları yönetmesini bekliyorum. Bu hafta kendi evlerinde Salar ile oynayacaklar. Bakalım Salar nasıl bir direnç gösterecek? Emirdağ’ın şimdiye kadar oynayacağı en zorlu maç olacak.

Hocalar İlk Kez Kaybetti

Geçen haftalarHocalar’ın kadro kalitesinden bahsetmiştim. Sessiz sedasız 9 puan yapmışlardı.Hafta içi maçında deplasmanda Şuhut’a 3-0 kaybettiler. Bu maçta biraz eksik kadro ile çıktılar. Arada kayıplar olacaktır. Ama yine de ligin üst sıralarında oynamaya devam edeceklerdir. Geçen hafta Şuhut’unSusuz’a yenilmesinin kimseyi yanıltmaması gerektiğini, bu mağlubiyete takılmazlarsa kazanmaya başlayacaklarını söylemiştim ki bunu da 3-0 ile gösterdiler. Saffet Dönmez attığı 2 golle yıldızlaştı. Bu hafta sonu Karşıyaka deplasmanından alacakları 3 puan onları yukarıya çıkarabilir.

Salar, 90+3’te Güldü

Merkezde oynanan Demirspor- Salar maçı çok çekişmeli ve heyecanlı geçti. İlk yarıda önce 2-0’I buldular, ardından da ilk yarıyı 3-1 önde kapattılar.Fakat Salar, 80.dakikada 3-3’e yakalansa da maçın uzatma dakikalarında Kadir Yıldırım’ın golü ile 3 puanı almasını bildiler. Oyunun genelinde başa başa bir mücadele oldu. Gece maçı olması itibarıyla da oyuncuların konsantre olamadıkları gözlendi. Bu hafta zorlu Emirdağ maçına gidecekler. 9 puan ve moralle oynayacaklar. Maçın sonuna kadar mücadeleci olmak zorundalar. Emirdağ’a sürpriz yapmaya çalışacaklar. Başarabilirler mi? Futbol bu. Neden olmasın?

Haftanın Sürprizini Çobanlar Yaptı

Çobanlar kendi evinde ligin iyi takımlarından Susuz’u 2-0 ile geçti. Çobanlar kalecisi Habib Balcı birçok kurtarışı ile yıldızlaştı. Çobanlar maça kontrollü başladı. 16.dakikad Murat Balcı ile golü bulmaları onların enerjisini artırdı. Bu galibiyet onlar için ilerleyen haftalar için motive edici olacaktır. Susuz ise özellikle maçın ikinci yarısında baskılı, paslı ve iyi oynadılar. Bu mağlubiyet onlar için de sürpriz olmuştur. Bu arada maçın hakemi Yılmaz Yıldırım, 2 pozisyonda Susuz lehine 2 penaltıyı göremedi. O da gece maçından etkilendi sanırım. Yoksa tecrübesi ile bunları kaçırmazdı.

Karşıyaka’dan Son Dakikada Önemli Galibiyet

Düşme potasında yer alan iki takımın maçında Karşıyaka ile Çay Çağlayan karşılaştı. Maçın genelinin dengeli geçmesi bekleniyordu ki öyle oldu. Maça 2.dakikada bulduğu golle başlayan Karşıyaka ikinci yarı Çağlayan’ın golüne engel olamadı. İkinci golü bulacakları pozisyonları değerlendiremediler. Son dakikada buldukları golle altın değerinde bir 3 puan aldılar. Çay Çağlayan ikinci defa son dakikada puan kaybetti. Son dakikalarda biraz daha dikkatli olmak zorundalar.

Döğer Puanla Tanıştı

Lige puansız tek takım olan Döğer, Dinar deplasmanından golsüz beraberlik ile döndü. Maçın genelinde Dinar üstünlüğü olsa da girdikleri pozisyonları gole çevirme başarısı gösteremediler. Onlar için önemli bir iki puan kaybı oldu bu. Hafta sonunda zorlu Susuz deplasmanında işleri zor olacak. Döğer ise aldığı puana rağmen çok iyi sinyaller vermiyor. Bu hafta içeride Bayat ile oynuyorlar. Özellikle içeride daha iyi oynayarak puan almalılar. Kazanacakları bir maç olacaktır diye düşünüyorum.

Son Söz

Bu hafta son dakikaların maçı oldu. Altı maçın 3’ünde 90 artı golü geldi. İki maçta da takımlara 3 puan getiren gollerdi. Emirdağ’ın zirve yolculuğu, Çobanların sürpriz galibiyeti, Döğer’in ilk puan kazancı, Karşıyaka ve Salar’ın 90 artı golleri ile 5.haftaya gireceğiz. Süper amatör maçlarını izleyin. Zira güzel maçlar oluyor.

Sağlıklı maçlar dilerim.