Kızılay…

Kan vermenin sayısız faydası olduğunu ve mesai gözetmeksizin hemen hemen her zaman kan verebileceğinizi bilmenizi isterim…

Hafta içleri Kızılay kan merkezinde hafta sonları ise ya Anıtpark karşısında ya da Park Afyon’un çevresinde Kızılay Kan Verme Aracını görmeniz mümkündür.

Hiç öyle vakit sıkıntısını falan bahane edebileceğiniz kadar uzun da sürmüyor üstelik.

İlgili formu doldurmanız kısa bir doktor muayenesi ve nihayetinde kan verip çıkmanız maksimum yirmi dakikanızı almıyor bile.

Güler yüzle sizleri bilgilendiren ve yönlendiren personelin refakatinde kan vererek başka yaşamlara umut olabiliyorsunuz.

İşin fiziki kolaylığı şöyle bir kenarda dursun manevi anlamda bir insana hayat olmanın ruhani hafifliği tarif bile edilemez.

Sadece başkaları için değil kendiniz içinde kan vermelisiniz.

Vücuttan eksilen kanın yeniden kendini tamamlaması 24 saat gibi kısa bir sürede oluyor. Üstelik bu eksikliği sizler hissetmiyorsunuz bile.

Kronik baş ağrısı çekenler kan verdikten sonra bu baş ağrılarında nasıl bir değişiklik olduğunu kendileri de test edebilirler.

Vücudun taze kan ile yeniden dolması ise size ayrı bir zindelik kazandıracaktır.

Erkeklerde her üç aydan üç aya; kadınlarda ise dört aydan dört aya kan vermeyi uzmanlar tavsiye ediyorlar.

Sadece 20 dakikanızı ayırarak sizde bir başka insanın yaşamında iz bırakmak istemez misiniz?

Bir başka uygulama ise kan vermek istediğinizde randevu da oluşturabiliyor olmanız.

Kızılay’ın mobil uygulaması üzerinden size uygun zaman diliminde randevu oluşturabilir ve bu şekilde de kan verebilirsiniz.

Ön yargı demişken, eğer kan vermeye karşı bir n yargınız ya da korkunuz varsa bence bir kere bunun üzerine gitmelisiniz.

Kan verdiğinizde u ön yargı ve korkularınızın nasıl kocaman bir balon olduğunu daha net anlayacaksınız.

Hep beraber bu ön yargı balonunu patlatmaya ne dersiniz?