AfjetAfyonspor’da14.hafta maçında Serikspor ile deplasmanda karşılaştı.Önceki hafta şehirde oluşan inanç ve enerji ile deplasmana gidildi. 4-0’lık Turgutlu maçının da morali ile hedef 3 puandı. 90 dakika sonunda tabela golsüz beraberliği gösterirken şehre 1 puanla dönüldü. İyi mi kötü mü? Tatsız tuzsuz bir hafta…. 7 beraberlikle ligin beraberlik sıralamasında ilk sırada AfjetAfyonspor var.

İlk 11

Sahaya Bayram, Alper, Tahacan, Erdinç, Hamza, Celal, Mithat, İsmail Haktan, Melik, Erhan ilk 11’i ile başlayan Afjet’te Nazmi cezalı idi. Geçen haftaki kadroyu koruyarak çıkıldı. Bu kadroda Celal Hanalp ters ayakla sol bek oynamaya devam ediyor. Hoca belli ki bu durumdan memnun ve böyle oynamaya devam edecek. Ama burada sorulması gereken soru şu: Sezon sonuna kadar böyle mi gidecek? Böyle gider mi? Devre arasında bir sol bel transfer için şimdiden radarlar açılmalı.

Gol Bir Şekilde Atılır/Atılmaz

İlk yarıda karşılıklı ataklar vardı. İlk yarıda skoru elde etmek rahatlık verebilirdi ama olmadı. Afjetli oyuncular konsantrasyon ile oynadılar. Geçtiğimiz haftalarda takım savunmasında yaşanan sorunlar ve gol yeme sorunu vardı. Teknik Direktör Cem Kavçak oyuncularına özellikle savunmada disiplinli oynama talimatı vermiş gibiydi. Herkes dikkatliydi. Golü bir şekilde buluruz mantığı vardı. Aslında plan özellikle ikinci yarıda iyi işledi ama o gol gelmedi. Daha tecrübeli oyuncuları ile Afjet’in bu deplasmanda kalitesini gösterip kazanmasını bekliyordum.

Cihan Özkara Daha Erken Girmeli

Dk. 87’de Fatih çıkıyor, Cihan oyuna giriyor. Tamam Fatih geçen hafta iyiydi ama Cihan’ın en az 15 dakika gol için bu fırsatı elde etmesi gerekiyor. Onda bu kalite var. Son 3 dakikada Cihan’ı oyuna almak gol getirmez. Cihan’ın maç içinde belirli bir tempo bulması için biraz daha uzun süreli dakikalara ihtiyacı var.

Bu Hafta Pas Geçme Haftası Gibi

Serikspor önünde alınan beraberlik dışında playoff yolundaki rakipler de hep puan kaybetti. Bir tek Bodrum kazandı. Yukarıda Sakarya, Hekimoğlu, Sivas belediye farklı oyun oynuyorlar ve aralarından biri şampiyon olacak gibi. Play off yolu için bu takımlara iki takım daha katılacak gibi.. Ligin 14.haftasında bu net yorumları yapmak benim de hoşuma gitmiyor ama görünen köy kılavuz istemez.

Basketbolda Karşıyaka’ya Direnilemedi

HDISigorta Afyon Belediye Basketbol takımı, deplasmanda Karşıyaka’ya konuk oldu. İlk periyotta 28-17’lik skor ile Karşıyaka oyuna ağırlığını koydu. Diğer periyotlarda dengeli bir skor dağılımı olsa da güçlü rakibini çok zorlayamadı. Maç boyunca yapılan top kayıplarının çok fazla olduğun gördük. Bu tür zorlu rakipler biraz bu top kayıplarına zorluyor ama yine de bu kadar çok top kaybı beklemiyordum. Karşıyaka bunlardan da sayılar ile dönünce skor dengesi sağlamadı. Geçen seneki takımı ve enerjiyi arıyoruz tabii ki. Bir sonraki maç rakip Bahçeşehir Koleji… Kesinlikle kazanılması gereken bir maç. Zira sonrasında arka arkaya Fenerbahçe ve Anadolu Efes maçları var.

Efeler Liginde Kayıplar Devam

Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Takımıarka arkaya Altekma ve Solhan yenilgileri sonrası Galatasaray deplasmanına çıktı. Setler sonunda 3-1’lik maç sonu tabelasını gördük. Voleybolda alt sıra takımları ile ligin üstü arasında çok büyük farklar var. Alt sıra takımlarının kendi aralarındaki maçlar düşeni belirleyecek… Tatsız tuzsuz takip ediyoruz.

SON SÖZ

AfjetAfyonsporSerikspor deplasmanından 1 puanla döndü. Yol devam ediyor. Önceki haftalarda şunu demiştim: Afjet kendine denk takımları yenmekte zorluk çekiyor. Zorluk çekmemeli… Zira bu puanlar playoff potasına taşıyacak… Haftaya Kahramanmaraş maçı var. En 3 puanı yazarsam sanırım bana kimse itiraz etmez. Asıl önemli olan ondan sonraki Sivas Bellediye maçı… İşte hedef maç o…