Bugün köşe yazıma başlamadan önce bir hususa dikkat çekerek ve özür dileyerek başlamak istiyorum. Özür dilememin nedeni köşe yazısını gecikmeli yazmam.

Dikkat çekeceğim konu ise, köşe yazısı yazmak zahmetli bir iş. Hadi ben bugün köşe yazıyorum, bugün şunu yazayım diyemezsin. Araştırıp doğru olduğunu aktarmalısın ki, karşındaki okuyucu o yazıyı okuduğunda yazılanlar doğru ve gerçek diyebilsin.

Malum yoğun bir gün geçirdik.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ilimize geldi.

İlimize geliş nedenlerinden bir tanesi geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Toplantısında AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından parti rozeti takılan İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin’e hem hayırlı olsun ziyareti hem de İscehisar’a yapılacak olan projelerin yerinde görmesiydi.

Hazırlıklar sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başladı.

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından İscehisar Belediyesine hibe edilen kamyonlar, çöp konteynırları sıralanmıştı.

Aslında bereketli de bir gündü çünkü çok güzel bir yağış vardı

Özhaseki’yi İscehisar İlçesinde Belediye Başkanı Ahmet Şahin, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti teşkilatı ile belediye personeli karşıladı….

Makama geçildi ve başkan Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye vereceği brifing dersine iyi çalışmıştı. Tam karşıda kurulan sinevizyon ile ilçeye yapılan ve yapılacak olan projeleri tek tek anlattı.

Özhaseki’nin cevabı ise İscehisar’a yapılacak olan tüm projelere destek vereceğinin sözüydü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi anlatmama gerek yok…

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış belediyeciliği iyi bilen bir isim…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmış yatırımları iyi bilen bir isim.

Şimdi ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkanı teşkilatın içerisini iyi bilen isim.

Özhaseki, İscehisar Belediyesi ziyaretinin ardından Zakire Ayyıldız Kadın Kültür Evinin açılışını gerçekleştirdikte sonra AK Parti İscehisar İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaretlerine Valilik, Belediye, AK Parti İl Başkanlığı ve ardından Kanal 3 ekranlarında yayınlanan Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Güzbey’in hazırlayıp sunduğu Dobra Dobra programına konuk oldu.

Programı takip ettim ve izlerken zevk aldım. İçi dolu bir programı hiç sıkılmadan saatlerce izledim.

Elbette ki konu siyaset ve Afyonkarahisar olunca ayrı bir güzel oldu.

Huyumdur ulusal kanallardaki açık oturum programlarını izlerken çok sıkılırım çünkü bana sıkıcı gelir…

Belki de bir konu üzerinde saatlerce tartıştıklarından olsa gerek.

Neyse ki Mehmet Emin Güzbey ile Dobra Dobra programı öyle değildi.

***

Afyonkarahisar’daki programının ardından Antalya’ya gitmek üzere yola çıktı ve Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ü ziyaret etti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki.

Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Özhaseki, kendisine uzun yıllardır Sandıklı’dan Milletvekili Adayı çıkarılmadığı yönündeki soruya ise şu sözlerle cevap verdi.

“Milletvekili tercihlerinin nasıl ve ne şekilde olduğunu bilmiyorum. Şimdi burada kimi devreye sokuyor. İlin dengeleri nedir? Gerçekten bilmiyorum. Ama en azından bu mesajınızı aldım. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu mesajınızı ileteceğim”

Böyle bir soru ve cevabın ardından akıllara 2 dönem Sandıklı Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Çöl’ün 2023 seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olup olmayacağıydı.

Tabiki önümüzde bir eken seçim yok bekleyip göreceğiz…..

***

Okuyucularımızın hatırlayacağı üzerine geçtiğimiz hafta İl Özel İdaresi 2022 yılı performans planı ve mali yılı bütçesini seri köşe yazısı şeklinde ardı ardına paylaşmıştım.

Yazılarımın ardından İl Genel Meclisi’nin resmi sosyal medya hesaplarından gece yarısı bir paylaşım düştü.

Paylaşımı olduğu gibi okuyucularımızla paylaşıyorum;

“Yıllardan beri Afyonkarahisar il Genel Meclisince, İl Özel İdaresinin bir sonraki yıldaki tahmini bütçesi ve yatırım programı yapılırken; ilçelerin köy sayısına, okulların derslik sayısına, köy nüfus sayısına ve yol ağı km’sine göre bütçe ve yatırımlar adaletli bir şekilde dağıtılmaktadır.”

Böyle bir paylaşımı görünce İl Özel İdaresi 2022 yılı performans planı ve mali yılı bütçesini tek tek inceledim acaba bir yerde yanlışlık mı yaptım diye…

Her şey normaldi bir yanlışlık yoktu…

Bütçenin artması sevindirici ama hizmetlerin azalması üzücü bir durum!

İl Özel İdaresi bütçesinin adaletli bir şekilde dağıtıldığından şüphem yok.

Ancak dikkat çekeceğim başka bir konu var.

Bu dikkat çekeceğim konuyu da bir sonraki yazımda değineceğim…

Saygılarımla…