AFJET Afyonspor’da 15. hafta maçında ev sahibi olduğu maçta Kahramanmaraşspor ile karşılaştı. Önceki maçta Serikspor karşısında alınan Serikspor maçını tatsız tuzsuz maç olarak ifade etmiştim. Bu maçta ise ağzımıza bol bol kaymaklı ekmek kadayıfı tadı geldi. Bu tadı sevdik. 2021’in son dört maçına girilirken bu fark güzel oldu. Çünkü önümüzdeki 4 haftanın 3’ünde üst sıra takımları ile oynanılacak.

Son Sırada Olması Galibiyeti Küçültmesin

Hep yazıyorum; her takım bir amaç, bir mücadele peşinde. Kahramanmaraşspor son sırada olabilir, daha önce tek galibiyeti olabilir. Ama rakibe saygı duymazsan sıkıntı olur. Geçtiğimiz sene ikinci yarı son sıralardaki Niğdespor deplasmanında alınan beraberliğin takımı play offtan ettiğini hatırlattığım da ne demek istediğim daha net anlaşılır. Evet, AFJET bu maçı kazanırdı, maça giden herkesin aklında kesin 3 puan vardı, benim de tabii ki… Ama ben 3 puanın ötesinde bu 3 puanı nasıl alacağımız ile ilgilendim.

7 Gol Önemli

Kahramanmaraş bir son sıra takımı olsa da maçlarını hep 2-3 gollü yenilgi skorları ile kapatmış. Bir tek Hekimoğlu’na 5-1 yenilmişler farklı olarak. Sivas Belediye ve Adıyaman’a 4-0 yenilmişler. İşte bu nedenle AFJET’in aldığı 7-0 önemli… İşte bu yüzden ben 3 puandan çok bu 3 puanın nasıl alınacağı ile ilgilendim. Gol yememek önemli idi, yenilmedi. Farklı kazanmak önemli idi, 7 gol atıldı. Ligin en farklı galibiyeti alındı. Hiçbir ligde ligin son sıra takımı da olsa 7-0’lık galibiyet almak kolay değildir. AFJET’li oyuncular da maçın başından itibaren konsantre olmuş bir şekilde son dakikaya kadar oyun planına sadık kaldılar.

Erken Goller Oyunu Rahatlattı

Fatih Aktay ile 7. ve 15. dakikada gelen goller herkesi rahatlattı. Bu maçta ekstra sürpriz bir sonuca izin verilmeyeceğini gösterdiler. İlk gol duran toptan geldi. Bunun dışında 5 golün akan oyundan gelmesi önemliydi. Maçın başından itibaren bir baskı vardı. Rakibi hataya zorlamaya dayalı oyun vardı. Sonuç da alındı. Devreye Doğukan Emeksiz’in 3. golü ile gitmek ikinci yarı oyunu daha da rahatlattı. İkinci yarıda etkili oyun devam etti ve farka giden goller geldi.

Farklı Skor Önemli

Yukarıda da ifade ettiğim gibi kazanmak dışında farklı skorun gelmesi ve maç boyunca sistemli bir oyun oynanması önemliydi. Skora rağmen bir rahatlama olmadı. Son dakikalarda genç oyuncuların süre alması güzel. Bu maç puan olarak herkesin kafasının rahat olduğu ve skor olarak da moral ve enerji veren bir maç oldu. Şimdi hedef maç geldi.

Bu Hafta Sivas Deplasmanı Var

Deplasmanda bu hafta 3. sırada yer alan Sivas Belediyespor maçı var. Onlar da bu hafta 18. sıradaki Adıyamanspor’a sürpriz bir şekilde 3-1 yenildiler. Şimdiye kadar 3 yenilgileri var. AFJET Afyonspor’un ise 2 mağlubiyeti var. 3 yenilginin 2’sini içeride aldılar. Aradaki puan farkı 5… Atılan goller eşit (29) … Sivas Belediyespor’un yediği gol 9, AFJET’in 15… Bu maçta AFJET’e puanı ve puanları getirecek olan savunmada bireysel hata yapmaması ve takım savunmasında 11 oyunun hepsinin de görev alması, sorumluluk alması olacaktır. Duran topların her iki takım adına belirleyici olabileceği bir maç olabilir.

Kavçak: “Önce 6 puan, Sonra Artı 4”

Teknik Direktör Cem Kavçak maç sonu yaptığı açıklamada 4 maçlık serinin önemine dikkat çekti. İlk yarı sonunda 31 puan hedefi koyduklarını dile getirdi. “Biz bu 4 maçtan öncelikle ikisini kesin kazanmalıyız. 6 puanı almalıyız. Üzerine de daha sonra 2, 3 veya 4 puan daha alırsak 33-34-35 puanla ilk yarıyı tamamlayabilirsek çok iyi olur”  dedi. Planlamalar yapılmış. Oynanılan rakiplerin özellikle Play-Off rakibi olduğunu hatırlatmama sanırım gerek yok. Ama şunu hazırlatmak istiyorum. Bayburt GÖİ ve Çorumspor maçı ile içeride maçlar oynanacak.  Bu iki maçtan 6 puan önemli, yenilmemek önemli. Bu rakiplerle ikinci yarı fikstürün sonunda deplasmanda oynamak daha zor olacaktır. Bu nedenle ilk yarı sonunda 3’er puanlar alınmalı ve ikinci yarı için avantajlar şimdiden elde edilmeli.

Kavçak’tan Transfer Yorumu

Maç sonu Cam Kavçak geçmiş ve gelecek arasında bağlantılar kurdu. Planlamalardan bahsetti.“Geldiğimizden beri önce kopuklukları önlemeye, birlik ve beraberliği sağlamaya çalışıyoruz. Bu sezon başından beri oluşmamış. Tam kadro ile çalışmamız çok mümkün olmadı. Devre arasında ayrılan oyuncular da olabilir, alacağımız oyuncular da olabilir. Eksik bölgelere, bize güç katan oyuncuları alabiliriz. Sıradan oyuncu almak istemiyoruz” dedi. Bence son 4 hafta takımın performansı olumlu da olsa, hedeflenilen puanlar alınsa da devre arasında transfer şart. İkinci yarı daha zorlu geçecek. Tabii ki bu transfer politikasını 4 maçlık periyot etkileyecek ama şimdiden belirli bölgelere nokta atışı oyuncu şart. Tecrübeli ve ligi bilen oyuncular olmalı. Performansı sürpriz olmayacak oyuncu olmalı.

Efeler Liginde Kayıplar Devam

Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Takımı arka arkaya yenilgiler ile devam diyor. Ziraat Bankasına karşı içeride 3-0’lık bir skor vardı. İlk sette 23-25’lik bir direnç vardı ama sonrası gelmedi. Lig üçüncüsüne kaybetmek normal. Daha önceki haftalarda Altekmave Solhan maçları can sıkıcı oldu. Voleybolda alt sıra takımları ile ligin üstü arasında çok büyük farklar var. Tatsız tuzsuz takip ediyoruz.

SON SÖZ

AFJET Afyonspor için 4 maçlık seri başlıyor. Ardından devre arası olacak. Sivas Belediyespor (D) (3.sırada), Bayburt GÖİ (İ) (5.sırada), Sarıyerspor (D) (16.sırada) ve Çorumspor (İ) (4.sırada) maçları var.

15. hafta itibarıyla Sarıyerspor’u bir kenara koyarsak rakipler 3, 4 ve 5. sıradalar. Bu zorlu maçların 2 tanesi içeride. Önce taraftar diyelim. Bu maçlarda stat dolmalı. İç sahada taraftarın itici gücü ile bu 2 maçtan devreye girilirken 6 puan almak mükemmel olur. Deplasmanda Sarıyerspor ile oynanılacak. Geçen senenin zirve takımı Sarıyerspor bu sene kötü gibi ama İstanbul’un güzel semt takımı iç sahada her zaman seyircisi ile enerji dolu oynar. Ama o deplasmandan da 3 puan alınmaması için bir neden yok. Ama önce, bu hayal ettiğimiz seri için, Sivas Belediyepor deplasmanından puanla dönmek güzel olacaktır.

Haydi! 2021’e 4 güzel skor ile veda edip 2022’deki Zafer Yılına “zafer” hedefi ile girelim.