Afjet  Afyonspor Ziraat Türkiye Kupasında İstanbul’da Fenerbahçe ile karşılaştı. 90 dakikası golsüz biten maçta uzatma dakikalarında yediği gollerle 2-0 yenildi. Geriye kupanın şehre ve takıma kattığı reklam ve futbol otoriteleri tarafından beğenilen bir Afjet Afyonspor oyunu kaldı. Güzel bir  Kupa Reklamı yapıldı.

Maç Öncesine Gidelim

Afjet  Afyonspor TFF 1.liginde ilk yarıyı 3.sırada bitirdi. Bu sıralamaya ulaşmada son 5 hafta maçının kazanılması etkili oldu. Cem Kavçak’ın takımın başına gelmesinden itibaren yükselen bir trent vardı. Bu hem oyun anlayışı hem de sıralama hem de moral ve enerji olarak karşılık bulmuştu. Takım özgüvenliydi, takım moralliydi, takım oynadığı oyuna inanıyordu. Önceki gün Denizlispor’un Galatasaray’ı elemesi Afjet için de “Evet, biz de yapabiliriz” güvenini yükseltmişti. 

Protokol Kadıköy’de Takıma tam destek

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kulüp Başkanı Süleyman Karakuş, milletvekilleri ve kent protokol temsilcileri kupa maçında takımı yalnız bırakmadı ve Şükrü Saraçoğlu Stadı’ndaki yerlerini aldılar. Hediyeler Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a teslim edildi. Ali Koç'un samimi davranış ve konuşmaları gözlerden kaçmadı. Umarım yönetim bunu yerinde kullanır ve Afyonumuza katkıya çevirir. Kadıköy’de Afyon’dan maça gideler de çoktu. Bi ara kendimi deplasmanda değil de kendi sahamızda zannettim. Tribündeki Fenerbahçeli taraftarlar rakiplerine gayet nazik davranarak olaysız bir gün hediye ettiler. Tribünler de Afyonspor atkılı taraftarları görmek futbol adına güzeldi.

 

Kupanın 11’ine Bakalım

Afjet  Afyonspor Anıl Atağ, Alper Tursun, Celal Hanalp, Emre Dayan, Erdinç Pekgöz, Nazmi Candoğan, Doğan Ateş, Süleyman Olgun, Doğukan Emeksiz, Erhan Şentürk, Fatih Aktay ilk 11’i ile maça çıktı. Mithat Pala’nın yerine Süleyman Olgun orta sahada yer aldı. Son haftalarda çıkan istikrarlı kadronun sahada yer aldığını gördük. Cem Kavçak maç öncesi de kazanmaya yönelik oynayacağını, planlarını buna göre yaptığını açıklamıştı. 

 

  

 

  Dengeli Başlangıç-Ayağa Oynayan Afjet

    Maça iki takım da dengeli başladı. Rakibi hataya zorlamak dışında organizasyonlar         yapmaya önem verdiler. Bu da iki takımın da ayağa pas ile oynamaya yönelik bir görüntüyü b   izlere sundu. Afjet de defanstan pas yaptı, orta sahadan hücum bölgesine pasla geçmeye       çalıştı. İlk 20 dakikasında Fenerbahçe’nin kaleye şutlarını gördük. Ama ilk yarının en tehlikeli   pozisyonunu 23.dakikada Afjet’in kullandığı kornerde Erdinç’in kafasının çizgiden Meyer’in   çıkarması ile yaşandı. Bu dakikada heyecana arttı ve Afjet’i psikolojik anlamda da oyunda     tuttu. Rakibe mesaj verildi ve Afjet’in oyun içi moralini yükseltti.

  

  

  İkinci Yarı Anıl Atağ Devleşti     

     İkinci yarıda Fenerbahçe’de İrfan, Mert, Hakan, Zajc oyuna girdi. Oyun kontrolü normal olarak daha fazla Fenerbahçe ’de idi. Bu dakikalarda defansif anlamda basın tribününde Afjet’in “Çanakkale Geçilmez”i oynadığı yorumları yapıldı. Önemli pozisyonlardan sonra da kalede Anıl Atağ güzel kurtarışlar yaptı. Yüksek bir konsantrasyon ile oynadı. Maçın uzatmaya gitmesinde onun rolü fazlaydı.

60’ta Sonra Düşüş

Afjet  Afyonspor son 1 aydır ligde önemli maçlar yapmıştı. Kadro olarak da bir istikrarla oynarken rotasyona da gitmemişti. Bu tabii ki kupa maçının oyunun 60.dakikasından itibaren kondisyon anlamda düşüşü olarak kendini gösterdi. Hafif sakatlıklar görüldü. Oyun temposu düştü, hücum anlamında verim azaldı. Maçın uzatmaya gitmesini ister bir oyun izlenimi vardı ki uzatmaya da gitti. 

Uzatmada Yenilen Goller

Bu tür maçlarda uzatmaya giden maçlar özellikle iç saha takımına olumsuz yansır, kendi seyircisi önünde kazanamamak tribünlerde de uğultulara sebep olur. Uzatmada bu enerji ile oynanabilirdi. Ama Valencia’nın karambole düşmüş topuna müdahale etme acemiliği penaltı ile sonuçlandı. Kondisyon ve güçten düşen Afjet için hedef maçı 0-0 ile penaltılara götürmek olabilirdi. Yenilen golü çıkarmak zor olurdu. İlk golden sonra gelen ikinci gol de artık geri dönüşü imkansız kılıyordu.

Teknik Direktör Cem Kavçak: “Göze Hoş Gelen Oyun Oynamak İstedik”

Cem Kavçak maç son açıklamalarında şöyle konuştu: “Zevk veren, göze hoş gelen bir oyun oynamak istedik. Biraz önde basarak Fenerbahçe’nin zaaflarından yararlanmak istedik. Kalite olarak iyi oyuncular var. Girdiğimiz pozisyonlar vardı. Değerlendirebilsek daha farklı olabilirdi. Takımımızdan memnunuz, verdiğimiz mücadeleden de. Bundan sonra lige döneceğiz.”

Son Söz

2021 yılının sonuna her ne kadar kaybedilmiş olsa da güzel bir kupa maçı ile veda edildi. Skor 2-0 olsa da tüm spor medyası ve taraflı tarafsız herkes Afjet  Afyonsporun oyunundan memnuniyet duydu. Bu tür maçlarda biraz da şans olması lazım. Kritik dakikalarda sürpriz gol bulunmuş olsaydı strese girecek olan Fenerbahçe’yi elememek içten bile değildi.  Afjet için hedef tabii ki yükselme trendine girdiği ligde bir üst lige çıkmak… İyi oyun ve ligde yükselen grafik aldatmasın. Nokta atışı katkı sağlayacak, yedekten de gelse skora ve oyuna katkı yapacak oyuncu transferi şart. Yönetim ve Cem Hocaya bu konuda güvenimiz tam.  Yol devam ediyor.