Günümüzde teknoloji ve toplumsal yapıdaki değişiklikler, insanların sosyal hayatlarının büyük bir bölümünü sosyal medyada geçirdiklerini ve hayatlarını sosyal medyaya göre şekillendirdiklerini göstermektedir.

Sosyal medyanın insan üzerindeki etkileri her geçen gün değişerek birçok alana yayılmaktadır. Sosyal medya kullanan insanların duygu durumları iştahlarını olumlu veya olumsuz yönde etkilemektedir. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar insanları duygusal yönde etkilemekte ve iştah duygularını da değişime uğratmaktadır.

Bu nedenle sosyal medyayı sıklıkla kullanan insanların duygu durumları dolayısıyla iştah durumları da sürekli değişime uğrar. Bir araştırmada sosyal medya kullanıcılarının kendilerini iyi hissederken daha çok yemek yedikleri, kendilerini kötü hissederken ise daha az yemek yedikleri bulgusuna ulaşılmıştır. Aynı zamanda sosyal medyada daha fazla zaman geçiren kişilerin daha az vakit geçirenlere göre daha çok yemek yedikleri sonucuna varılmıştır. Bundan dolayı sosyal medya kullanıcılarının iştah duygusunun arttığı ve kendilerini daha iyi hissettikleri söylenebilir.

Araştırmaya katılan kişilerin anket sorularına verdikleri cevaplar doğrultusunda mutluyken ve iyi bir haber aldıktan sonra iştah duygularının arttığını gösterirken korkmuş ve para veya bir eşyayı kaybettikten sonra ki bir durumda iştah duygularının azaldığı görülmektedir. Sosyal medyada güzel bir gönderiye denk geldiklerinde iştahları artarken, kötü bir gönderiye denk geldiklerinde ise bu durum değişmektedir.

Yani sosyal medya hayatımızın her alanını ciddi anlamda etkiler ve değiştirir.