Bu başlığı sıcak coğrafyanın takımı Bodrumspor için soğuk Afyon deplasmanında yenilmesi durumunda atmak güzel bir kelime oyunu olabilirdi. Ama başlığı AfjetAfyonspor için atıyoruz. İlk yarının sonunda iyi bir çıkış yakalayan takım ikinci yarının başında kendi evinde 0-2’lik beklemediği bir mağlubiyet aldı. Bu SOĞUK DUŞ belki iyi oldu. Bazı durumlarda soğuk bir duş nasıl insanı kendine getiriyorsa bu mağlubiyet de AfjetAfyonspor’u kendine getirmeli.

Önce Cem Kavçak’ın oyun planı ile başlayalım.

Anıl Atağ kalede. Taha Can Velioğlu ve Erdinç stoper başladı. Yeni transfer Ömer İnan sol bekte yerini aldı. Ön liberoda Nazmi Candoğan ve Celal Hanalp yan yana oynadı. Yeni transfer Burak Çoban orta sahanın kanadında yerini alırken ileride Fatih Aktay’ın arkasında Erhan Şentürk oynadı.

Mithat, Doğan, Süleyman yok. Alper, Melik yedek…

Cihan Özkaratakımdan ayrıldı.İsmail Haktan Odabaşı’nınayrılma ihtimali yüksek.

Normalde ilk yarının sonuna doğru sürekli stoper oynayan Nazmi Candoğan orta sahadaki eksiklikten dolayı bu maçta ön liberoya geçti. Aslında kendi yeri ama Cem Kavçak’ın planında stoperde iyi duruyordu. Celal Hanalp sağ bek, sol bek rotasyonlarından sonra orta sahada oynadı.

Gol Geliyorum Dedi-Orta Saha Kaybedildi

İlk yarıda Bodrumspor hücumda uzun oynadığı toplarda stoperlerden seken topları hep Bodrumspor aldı. İkinci bölgeden geçişlerde topu hemen kapıp üçüncü bölgeye taşıdılar ve bunu kolay yaptılar. Hatta ceza sahasına kadar da paslarla girdiler. Bu ilk 20 dakikada çok belirgindi. 28.dakikada golü de buldular. İkinci golün başlangıç noktasında topla çıkmaya çalışırken Bodrumspor stoperi Süleyman Özdamar’ın baskısı, topu kazanması ve pası vermesi ile gol geldi. Orta saha hakimiyeti kurulamadı. İki defansif ön liberoya (Nazmi ve Celal) rağmen bu oldu.

Geri Dönüş Her Zaman Olmaz

İkinci yarı ile Alper Tursun ve Alaattin Hamza Ok oyuna girdi. 2-0’dan dönmek zordur. Takım bir gol atıp geri dönüş heyecanı yaratmak istedi ama Bodrumspor pozisyonlara girdi. İkinci yarıda bir iki şut dışında Bodrum kalecisini zorlayan bir durum olmadı. Hücum organizasyonlarında Mithat ve Doğan’ın eksikliği önemli rol oynadı ama ona göre tedbirler alınmalı. Bodrumspor’da 58.dakikada Süper Lig tecrübesi olan Yekta Kurtuluş oyuncan çıkabiliyorsa ve 81. dakikada oyuna süper lig tecrübesi olan Burhan Eşer giriyorsa ben şu soruyu soruyorum: “Bu tür oyuncu değişikliği neden AfjetAfyonspor da olmuyor, olamıyor?”

Gelenler-Gidenler-Gelecekler

Önceki yazılarımda dinamik bir orta saha ihtiyacından bahsetmiştim. Sol bek tamam, orta saha kanat tamam. Ama oyunun iki yönünü oynayabilen bir orta saha ve hatta artık bir forvet de şart. Zira Cihan ve İsmail Haktan’ın takımda olmaması geriye düşülen maçlarda hücum gücünü artıracak oyuncunun eksikliği gösterdi. Üstelik Mithat ve Doğan’ın ikisinin de olmaması hücum verimini tabii ki düşürdü.  Doğan’ın sakatlık durumu var, tedavisi devam ediyor ve dört hafta sonra sahalara dönecek. Abdullah haftaya takım idmanlarına başlayacak. Nazmi maçta çok zorladı. Hafif bir sakatlığı oldu ama Van maçında takımdaki yerini almaya devam edecektir. Ciddi bir sakatlığı yok. Erdinç ilk yarının sonunda çıktı. Hafta içi idmanlara göre haftaya takımdaki yerini akıp almayacağı belli olacak.

Afjet Kulübesi Zayıf

İlk yarı sonunda transfer için 3 noktaya dikkat çektim. Sol bek, orta saha kanat ve bir merkez orta saha… Ama gidenlerin olmayacağını ön görerek bunu yazdım. E şimdi İsmail Haktan ayrılma ihtimali yüksek gözüküyor. Bir kanat daha lazım. Cihan Özkara gitti. Evet, aldığı dakikalar azdı ama pozitif katkısını hep gördük. Şimdi o zaman bir santrafor daha lazım. İlerleyen haftalarda takım gol sıkıntısı çekebilir. Yukarıda sakatlıkları anlattım. İlerleyen süreçte sakatlıklar, cezalılar olacaktır. Takviye şart.

Taraftara Tebrikler

Maç sonu taraftar takımı yenilgiye rağmen tribüne çağırdı. Taraftar bunun küçük bir yol kazası olduğunu düşünmek istiyor. Sosyal medyadan da destek mesajlarını takıma iletti. Bu anmalıydı. Afjet taraftarı bunu birçok maçta yaptı. Oyuncu grubu da buna göre kendini tartacaktır.

Bu Maç İyi Analiz Edilmeli

Bodrum ligin playoff mücadelesi veren takımı. İyi takım. Lig 2.si ile 11.si bir playoff mücadelesi verecek gibi. Puanlar çok yakın. Bu nedenle bu takımlar arasında zor maçlar olacak. Teknik Direktör Cem Kavçak “Bu takım ile ligi götürebilir miyiz?”“Bu oyuncu kadrosu ile orta sıra takımlarına ne kadar üstünlük kurabiliriz?” sorularına acil cevap bulmalı ve yönetim de buna göre adımlar atmalı. Benim düşüncem bu kadronun takviyeye ihtiyacı olduğu yönünde. İlk yarı yükselen performansa bakmadan 2-3 oyuncu transferi yapılmalı bence. Yedek kulübesi skor değiştirecek oyuncuların eksikliğini çekiyor. Bu arada orta sıra takımları hep kaybetti. Alt sıra takımlarından kazananlar oldu. İkinci yarı lig resmen alev alacak. Bence her takım beklenenden fazla puan kaybedecek.

Voleybolda Yabancı Bir Pasör Çaprazı Şart

Voleybolda Afyon Belediye Yüntaş, Fenerbahçe’ye kendi evinde 1-3 yenildi. Kaybedilen setlerde de hep 20’li sayılara gelindi. Oyundan kopmadılar. Seyirci çok iyiydi ki bundan sonra da voleybol maçlarında seyirci desteği önemli olacak. Afyon voleyboldan kopmasın. Yeni alınan oyuncular takıma kısa sürede uyum sağlamış görünüyor. Ama özellikle pasör çaprazına yabancı oyuncu olmazsa olmaz. Teknik kadro bu noktada olayı görüyordur ve yönetim de buna göre adımlar atmalı. Bir oyuncu eksikliğinden bu takım düşmesin. 

5 Maçlık Seri Çok Önemli

Arkasspora karşı alınan 3-2’lik yenilgiye rağmen iyi sinyaller vardı. Bu sinyaller Fenerbahçe maçında da devam etti. Bu hafta lig lideri namağlup Halkbank maçı var. Evet, yenilgi normal olur açıkçası ama ondan sonraki Cizre maçı ile birlikte 5 maçlık seri çok önemli. Burası çok iyi geçilmeli. Kader haftaları olacak. 2022’de bu takım ligde kalmalı.

Basketbolda Yönetim Değişti

Basketbolda ilk yarının sonuna doğru kamuoyuna yansıyan sorunlar olmuştu. Bunları herkes biliyor. Ankara merkezli genç iş insanları takımı alıyor, kulüp Afyon’da kalıyor. 6 tane yeni transfer yapıldı. Yeni bir hoca ile anlaşıldı. Birkaç güne kadar her şey netleşecektir. Basketbol Afyon şehrinin çok sevdiği bir dal. Bu heyecanı kaybetmemek şart. Ligde tutunmak önemli. Bu bir marka. Basketbolda kaç tane şehir takımı var ki? Afyon bunun değerini kaybedince anlamamalı. 2022 yılında aynı voleybol gibi ligde tutunmak çok önemli.

Son Söz

Futbolda gelenlerin yanında gidenlerin eksikliğini giderecek artı oyuncular şart. Soğuk Duş maçı bence herkesi uyandıracak… Ligin üstünde oyuncu lazım. Açık konuşmak gerekirse Sakarya bu işi götürecek gibi duruyor. O zaman Afjet lig ikinciliğini öyle bir sürklase etmeli ki playofflara girerken rakiplerine “buranın favorisi benim” dedirtmeli. Hücum anlamında SOS verebilir.

Voleybolda yabancı bir pasör çaprazı geç olmadan iyi olur. 5 maçlık kritik seri başlayacak. Farkında mısınız?

Basketbolda yeni yönetim, yeni 6 transfer ve yeni antrenör ile yeni bir çıkış motivasyonu başlamalı. Basketbol bu şehirde küme düşmemeli.