Maalesef sağlığınızı emanet ettiğiniz insanlara görevinizi yerine getiremediniz hiç. Ama onlar görevlerinin başında. Sağlığa ve insana hizmet veren çalışanların kıymetini bilin. Çünkü bunun parayla ölçülecek kıyası yok. Bu parayla yapılacak bir iş değil. Bunu bir hastane odasında yalnız başınıza kaldığınızda öğrenmeyin temenni. Kendinize bir iyilik yapın ve çevrenizde sağlıklı insanlar bırakın. Sağlıkta şiddete son değil her türlü şiddete son verin. Size bahşedilen hayatları neden böylesine çirkin kullanasınız ki? Neyin öfkesi? Kadından mı korkuyorsunuz yoksa? Bunca eli silahlı gezmeleriniz? Kadın. Silahı alırken sahi ne düşünüyorsunuz? Canımı korumak için alıyorum! Eli silahlı adamların çoğu kadınları vuruyor! Başka yerlerde silah deyince savaş derler, mafya derler! Peki biz deyince neden kadın cinayetler? Anadan doğduğunuzu mu unuttunuz? Başınızı okşayan biriniz mi olmadı? Sevgiden eksik mi yetiştiniz? Korkularınızın son bulduğu yerde neden hep bir kadın var. Gücünüz yetmiyor tabi. Kadına. Çocuğa. Hayvana. Onların silahsız gücü altında kendinizi nasıl koruyacağınızı bilmiyorsunuz. Bırakın da öğretelim. Kadınlarımız sizlere sevgilerini çekinmeden verebilsin. Sevmeyi bile beceremiyorsunuz çünkü. Sevdiğiniz kadının hissettiği ya da hissetmediği duyguları için saygı duymayı bilmiyorsunuz. Bırakın öğretelim. Vazgeçmeyi bilin. Sizi bırakın sevmesin kendi sevginizle yaşamı sevin . Kocaman bir dünyada sevginizi paylaşacak ne çok şey var halbuki.

Biz insanın insandan başka kimi var. Söyleyin bizler bu dünyada birlik olmayacağız da nerde olacağız? Bunca eksikliğin içinde bırakın da sevgimiz, saygımız kalsın. Birbirimize parayla veremeyeceğimiz sevgiyi yeşertelim. Silahınız bir çiçek olsun, bırakın da koklayalım. Saklayıp kurutalım. Ama ölmeyelim.

Sevgili Ömür Erez. Ve yitirdiğimiz onca kadın. Avazımız çıktığı kadar bağıracağız sevgiyi, yaşamı, susmayacağız . Dayatılan zorbalıklara bizlere diretilen hayatlara rağmen silahsız gücümüzle size nasıl hem yaşanır hem sevilir hem de saygı duyulur öğreteceğiz.   Sevginin iyileştirici gücüne inanıyorum hala içimde bir yerlerde.