Uzun bir süredir köşe yazısı yazmıyordum. Basketbolda geçtiğimiz yıllarda ilimizi başarılı biçimde süper ligde temsil eden Afyon Belediyespor’un müsabakalarını izlemiş birisiyim.

Bu sezon eski başkan Cömert Küce’nin oluşturduğu takım yaklaşık 2,5 ay önce dağılmıştı.Takımı oluşturan Küce dolardaki artışı göstererek Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’ten belediyenin sağlamış olduğu kaynaktan ilave olarak maddi destek istemiş, başkanında bu teklife sıcak bakmaması sonrasında takımı dağıtarak 10 hafta boyunca sahaya gençlerle çıkan HDI Afyon Belediyespor üst üste aldığı farklı skorlar nedeniyle hem Afyonkarahisar ilinin ülke genelinde imajına zarar vermiş, hem de kulübün puan sıralamasında düşme potasında yer almasına neden olmuştur.

Kötü gidişin baş sorumlusu Cömert Küce’den kurtulmak için Ankaralı genç girişimciler ile Belediyeden oluşan yeni oluşum bir haftada Küce döneminde basketbolcuların ödenmeyen alacaklarını ödeyerek kulübün transfer yasağını ortadan kaldırıp, piyasada bulabildiği oyuncuları transfer ederek Semt 77 Yalova Maçı öncesinde yeni bir kadro oluşturdu.  Yenilenen kadro ile sahaya 2 Amerikalı oyuncu ile çıkan HDI Afyon Belediye Basketbol takımını desteklemek için tribünleri dolduran basketbol severlerin açıkçası beklentileri yüksekti. Oynanan oyun ile izledikleri basketbolcuları görünce umutları bir anda yerini ümitsizliğe bıraktı.

İki idmanla sahaya çıkan takımın ilk izlenimleri bende de ligde kalmamız için yeterli görünmüyor.  Rakip Yalova’nın yabancılarını izledikten sonra bizdeki yabancı oyuncuların kalitelerinin birinci lig için yetersiz oldukları görülüyor. Johnny Hamilton ve Kenny Hayes oynadıkları basketbol ile taraftarlarına pek ümit vermediler.  Sanki her ikisi de yaşları itibarıyla ile bu ligin oyuncusu olduklarını gösteremediler. Yerli oyuncular içinde maalesef pek olumlu görüş belirtemeyeceğim.  Ligde kalmak istiyorsak laf olsun torba dolsun misalinden transferler yapılmasın. Takımı sırtlayacak çok iyi yabancı oyuncular ile kaliteli birkaç yerli oyuncu alınmalıdır.

 Gerekirse Johnny Hamilton ve Kenny Hayes dahi gönderilmeli yerlerine çok iyi yabancılar alınmalı. Ancak bu şartlarda biz ligde kalırız. Tabii ki bu durumun baş sorumlusu Cömert Küce’dir. Şimdiki başkan Abdülkadir Arslan başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerini suçlamak son derece yanlış olur. Onlar en zor dönemde kulübe sahip çıkarak ateşten gömlek giydiler. Biz tecrübemiz ile bildiğimiz konularda onlara görüşlerimizi aktarmakta mükellefiz. Bana kalırsa 5-6 yeni çok çok kaliteli yabancı oyuncular alınmalı. Bunların ortaya koyacağı üstün mücadele ile üst üste alacağımız galibiyetler ile ancak ligde kalabiliriz.  Bunun içinde yönetim yabancı ve yerli oyuncu transferlerinde hata yapmamalı. Şu anda alınan iki yabancı oyuncu ilk maçlarında pek umut vermediler. Vasat oyuncular olarak göründüler. Aynı sorun yerli oyuncular içinde geçerli. Bu nedenle alınacak oyuncular için çok iyi analizler yapılmalı. Hatalı oyuncu transferlerinden kaçınılmalıdır.