Takvimler 2007 yılını gösterdiğinde Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde Devlet Su İşleri tarafından yapılacak barajın temelleri atıldı.

Hani sebep olanlardan Allah razı olsun denecek tarzda bir hizmet olduğunu söylemek lazım.

Afyonkarahisar’ın efsaneler kitabında yerini almış dönemin valisi, Haluk İmga’nın açılış esnasında arşiv görüntülerinden sarf ettiği bir cümle var.

Arşivimizi arayıp taradık ve sizler için o cümleyi bulduk.

Vali İmga’nın bürokratik vasiyet hükmünde ki o cümlesi noktasına virgülüne dokunmadan aynen şu şekilde…

“Bu baraj bölgemiz için önemli bir yatırımdır. Afyonkarahisar yağış açısından orta derecede yağış alan illerimiz arasındadır. Dolayısıyla büyük bir akarsuya sahip olmaması nedeniyle su rezervlerinin çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor.”

Bu sözün içerdiği ve anlatmak istediklerine uzun uzun yer vereceğiz ama öncesinde sizlere Özburun Sulama Barajı ile ilgili bazı istatistiki bilgiler vermek istiyorum.

Özburun Barajı, kapasite olarak 1 milyon 690 bin metreküp su depolama kapasitesine sahip olup son dönemlerde yaşanan kuraklığın ve Özburun’un mevcut belediye yönetiminin iş bilmezliğinin de etkisiyle su seviyesi olması gerekenin çok altında bir tabloyu gözler önüne getiriyor.

Mevcut Özburun Belediyesinin iş bilmezliği mi?

Evet, aynen öyle...

Zira en son mahalli seçimlerde iktidar partisinin rüzgarını da arkasına alan namı diğer hoca olarak bilinen Sayın Şahin Şener birazcık vizyon sahibi ve iş bilir yetenekli bir yönetim anlayışına sahip olsaydı krizi fırsata çevirebilirdi.

Kriz derken..?

Krizden kastım son iki hafta da yaşanılan kar yağışından bahsediyorum.

Kar yağışıyla beraber Özburun’lu pek çok vatandaş adeta kara esir oldu.

Kapalı yollar esaretin praganları olarak karşımıza çıkarken, pek çok Özburunlu vatandaş bu durumu sosyal medya profillerinden paylaştı.

Peki, ne yapılabilirdi…

Bu yoğun kar yağışından kaynaklı yollarda biriken karlar belediyenin iş makineleri marifetiyle Özburun barajına doğru taşınabilirdi.

Hem barajın su seviyesine ciddi bir katkı olur hem de her şeyin en değerlisini hak eden Özburun’lu vatandaşların kardan dolayı kapanan yolları açılabilirdi. 

Bir taşla iki kuş diye bilinen tabir tamda böyle durumlar için söylenir.

Bunu düşünmek için profesör ya da ordinaryüs olmaya da gerek yok…

Ama gelin görün ki vizyon olmayınca…

Yönetme kudreti ve yeteneği olmayınca…

Liderlik olmayınca…

Liyakat ve vatandaşa karşı sorumluluk hissi olmayınca…

Böyle bir tablo olmasını da yadırgamıyorum.

Hem böylelikle geçmiş dönem Afyonkarahisar Valisi Sayın Haluk İmga’nın da açılışı konuşmasında bizlere bıraktığı bu sorumluluğu yerine getirmiş olabilirdiniz Sayın Şener.

Bu kadar basit bir konuda bile aksiyon sergileyemeyen Sayın Şener’in karnesine birer birer eksi notlar yazılıyor kamuoyu nezdinde.

 

YEŞİLLENDİRMEK BU KADAR ZOR OLMAMALI

Yeşil Özburun’da yine aynı baraj lokasyonunda son derece üzüldüğüm bir durum var. Özburun Barajının iki yakasını hayal etmenizi istiyorum baraja girişte sol yanınız alabildiğince yeşilken sağ yanınız olabildiğince kahverengi…

Doğru düzgün ne ağaç var ne bitki örtüsü…

Oysaki Özburun yeşil sıfatıyla bilinen bir yer. Geçmiş dönemlerde Orman ve Su İşleri Bakanlığı yapan Veysel Eroğlu’na bir rica etseniz orayı ağaç cenneti haline getirirdi.

Zira aynı partinin gemisindesiniz üstelik.

Öyle ya Sayın Şener…

Sizlerin dikmekten ziyade kesmekle daha çok ilgilendiğiniz ifade ediliyor…

Hatta yakın bir evveliyatta ormanla alakalı bir tutanak tutulmuştu diye de bazı haberler okumuştuk…

Vicdanınız rahatsa bizler için inanın hiçbir sorun yok…

 

BELEDİYENİN FOTOĞRAFINI ÇEKMEK

Özburun Belediyesinde bir başka vahim durum da belediye çalışanlarının rahatsızlığı…

Yönetememe yeteneği tam da burada kendisini gösteriyor.

Özburun’da çok yetenekli belediye personellerinin olduğunu biliyoruz.

Lakin…

Liderlik vasfı, birleştiricilik ve bütünleştiricilik olmayınca bu yetenekli personel de hiç bir şey yapamaz duruma geliyor.

Bu durumu bir örnekle somutlaştırmak gerekirse; Dünyanın en iyi takımlarından bir tanesi olan Barcelona’ya tutup da alt liglerden küme mücadelesi veren bir çalıştırıcı getirirseniz takımın yetenekli oyuncuları bir yere kadar katkı sunabilirler…

Sonrasında ne mi olur?

Küme düşersiniz Sayın Şener, küme…

Personelin huzursuz olması yönetimde koordinasyon ve beceri eksikliğinden ileri gelir. Bu yüzden size naçizane tavsiyem belediye personeline biraz daha iletişim odaklı davranmanız olacaktır. Zira onlar sizin başkanlığınız döneminde ihtiyacınız olan resmi ve teknik destek alabileceğiniz çalışma arkadaşlarınız.

Lütfen onları üzmeyin.

Aralarında çürük elmalar varsa da o elmaları birer birer ayıklayın. Zira bir eğitimci olarak sizler benden daha iyi bilirsiniz ki bir kasa elmanın içerisinde olan birkaç çürük tüm kasaya sirayet eder sonrasında ticaretinizde üzülürsünüz…

Kısa bir dipnot; Bir hafta sonrasına ertelenen Özburun Belediyesine personel alımında Ozan Gök isminin ön plana çıktığı iddia ediliyor ve bu isimle dünürsel bağınız olduğu bilgisi ortalıkta dolaşıyor. Sizi ilk günden bu yana adaletin üstünlüğüne inanan bir gazeteci olarak “ikaz” ediyorum.

Adaletli olunuz Sayın Şener lütfen adaletli olunuz.