Afjet Afyonspor ligde İnegölspor deplasmanında 2-1’le kaybetti. İkinci yarı kabusu devam ediyor. Ligde 38 puanla 9.sırada. 5.sıra ile arasında 5 puan fark var. Kaybedilen maç sonrası Teknik Direktör Cem Kavçak ile yollar ayrıldı. İlk yarıdaki değişim aynı zamanda gelişim getirmişti. Şimdiki değişimden beklenti ne? Yeniden bir ivme kazanmak mı? Yoksa, bir kabullenme içine girilip bir sonraki senenin planları için farklı bir gelişim modeli içine mi girilecek?

Son 5 Maçta 4 Mağlubiyet

Afjet son 5 maçta 4 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı. 7 gol yenildi 2 gol atıldı. Aslında herkes ilk yarının sonunda takımın eksiklerini biliyordu, gönderilenlerleler / gidenler ile  bariz oldu bazı şeyler. Ama çözüm üretecek olan teknik kadro ve yönetim… Ya Cem Kavçak’ın teşhisi ve reçetesi yanlış çıktı ya da hocanın sunduğu reçete yönetimde kabul görmedi. Başkan Süleyman Karakuş açıklamalarında kadronun yeterli olduğunu dile getirdi.

Hızlı Başlangıç Avantajı Kullanılamadı

Afjet Afyonspor maça 1-0 önde başladı. Sanki soyunma odasından 1-0 ile sahaya çıkılmış gibi olundu. Rakip bir zirve takımı olsa toparlanmasını anlayabilirim ama İnegöl kendi içinde de çalkantılıları olan bir takım. Kendi seyircilerinden de ara ara protestolar alıyor. Bir de 1-0 yenik duruma düşmüş… Sinerjisi yüksek bir takım değil… Afjet’in öne geçtiği maçta sazı eline alıp istediği melodiyi çalmasını bekliyoruz. Ama… Öyle olmadı. 9.dakikada beraberlik golü geldi. İşte böyle maçlarda o zaman maç ev sahibine döner.

Takım Organizasyonu Neden Düşük?

Hem ilk yarıda hem ikinci yarıda takımın hücum organizasyonları zayıf göründü. Savunmada da pozisyon almada sıkıntılar var. İkinci golde İnegöllü oyuncunun defans arkasına koşusunda Afjetli oyuncu neden takip etmiyor? Neden kademede o koşuyu takip edecek oyuncu yok?

Duran Toplar

Maç boyunca hem ceza sahası çevresinden hem de kornerlerden kazanılan toplar oldu. Duran toplarda takım çok klasik bir şekilde kullanıyor. Bir duran top organizasyonu yok gibiler. Ceza sahasının hemen dışından kazanılan 2 topta İnegöllüler bile golü yedik derken toplar hep barajda kaldı. Liglerde duran topların önemi artık her takım, her hoca, her taraftar tarafından biliniyor. Hal böyle iken Afjet’ten de bu bekleniyor. Bunun için de çok çalışmak şart.

Cem Kavçak’ın Karnesine Bakalım

Velimeşespor ile takımın başına geçti. Ligde 7 galibiyet, 2 beraberlik 5 mağlubiyet aldı. Bu 5 mağlubiyetin 4’ü ikinci yarıda geldi. İlk yarı karnesi iyiydi. Peki 7 maçta iyi performans varken ikinci yarı kötü performansın nedeni ne? Hoca mı? Oyuncular mı? Gidenler mi? Transfer yanlışları mı? Yönetim mi? Evet… Sonuç itibarıyla hoca gitti. Yeni hoca kim olur? Ne zaman gelir? Geline ne olur? Bu arada sosyal medyada takımın içinde olduğu durumda hocanın sorumlu olmadığını söyleyenlerin sayısı hiç de az değil. Yönetime yönelik eleştirilerin de dozu yüksek oldu.

Ucuz hesaplar

Klüpte bazı hataların tekrar nüksettiği Başkan Karakuş’a söylendi ancak o bunu arkadaşlarına konduramıyor……. Bazı olaylar insanların çapını belli eder, lafa gelince mangalda kül bırakmayanların bildikleri yanıldıklarına değmiyor, Başkanı zorda bırakacak hal ve tutumdan vazgeçmezler ise bedelini ağır öderler.

4’te 4 Yap Havaya GirAfjet bu hafta son sıradaki Niğde ile oynayacak. Daha sonra Adıyaman, Etimesgut, Diyarbekir maçları var. Kağıt üstünde favori Afjet… Kağıt üstünde derken puan duruma göre diyorum. Yoksa oyun olarak sıkıntılar var takımda… Ama yine de biz de işin kolaycılığına kaçalım ve puan durumuna göre bu 4 maçın kazanılması sonrasında yeniden play off potası içinde olacaktır.

Kaptanlar Göreve

Hoca değişikliği Türkiye’de işin en kolay kısmı. Burada hedefi olan takımlar için işi çözecek olan, takımı toplayacak olan kaptanlardır. Kaptan Nazmi takımı karşısına alacak, konuşacak. Süreci anlatacak. Yeniden bir motivasyon içine girilecek. Oyun olarak takım kendini yenilemek zorunda. Kafaların başka yerde değil sahada olması şart.

Voleybolda Geçmiş Olsun mu?

Takım 8 maçtır yeniliyor… Voleybolda 5 maçlık seriden bahsetmiştim.Bu serinin ilk iki maçı kaybedildi. Takım 8 puanla son sırada. Üstündeki takımlar, 15, 18, 19 puanla sıralanıyor. Bundan sonra ümitli cümleler kurmak çok zor. Bu tablodan sonra bu takım ligde kalacak olursa oyuncuların sırtlarda taşınması lazım. Buradan toparlamak zor. Oyuncuları zihinsel olarak sahada tutmak zor.

Basketbolda Daçka Mağlubiyeti

Basketbolda geçtiğimiz hafta kazanılan Denizli Merkezefendi maçı sonrası Darüşşafaka deplasmanında istenilen sonuç alınamadı. Özellikle top kayıpları çok fazla oldu. Asist istatistikleri çok düşük oldu. Son toplarda birkaç iyi asist galibiyeti getirebilirdi. Takım oyun olarak bir ivme yakaladı. Ama daha önce de yazdım. Bu ligde herkes belirli bir kalitede oynuyor.

Korhan Aydınarığ: “Ofansif Opsiyonları Fazla idi”

Maçtan sonra baş antrenör Aydınarığ “Rakibin ofansif opsiyonları fazla idi. İlk yarıda bazı değişiklikler, rotasyon yaptık. Maçın sonunda diri kalmak istedik. Fakat rakip de diri kaldı. Savunamadık. İçerideki Beşiktaş maçını seyircimizin desteği ile almak istiyoruz” dedi. Bu noktada yukarıda da yazdığım gibi Afyon’un da hücum opsiyonlarını artırması şart.

Yerli Destek Şart

Maç kazanmak için ya yabancılardan ikisi üst düzey sayı atacak ya da onlara en az 1 yerli 8-10 sayı ile destek olacak. Skor yükünün biraz daha dağılımı geniş olmak zorunda... Yoksa Selden’in 24 sayısının yetmediği gibi kazanmak için yetmeyebilir.

Beşiktaş maçı için taraftar desteği şart , inanıyorum ki Veysel Eroğlu salonu o gün AFYON diye inleyecek

Vali Çiçek ve Başkan Zeybek

Gökmen Valimiz ve Zeybek Başkan kısıtlı imkanlara rağmen canla başla takımları ayakta tutmayı başarıyorlar sadece ayakta kalmalarını kabullenmeyip başarı için her şeyi yapıyorlar !

Gökmen Vali maddi hiçbir problem kalmadıysa takım üzerine düşeni yapsın istiyor ancak futbol sadece futbol olmadığı için çok üzülüyor….  Gökmen Çicek bi konuyu ele aldıysa hızlı sonuç almaya alışık. Bazı önemli kavşaklarda uyarı tabelaları gözden kaçmamalıydı. Afyonspor’un sezon sonu hedefi için de yolumuz var ancak asıl önümüzdeki yıllar için ciddi bir planlama yapılmaz ise gayretler temeller boşa gider.

Zeybek başkan her zaman her yerde Afyon sevdasını ortaya koyuyor Buz gibi havada tribünde…. taraftarın içinde çok mutlu. Tribünlere girdiğinde ayrı bir coşkuya sebep oldu. Futbol,Basketbol , Voleybol profesyonel takımlarımızın yanında alt yapıyı önemsiyor. Yaza gençler ve çocuklar için süprizleri olabilir.

Bu iki koca yürekli insanın gayret ve hayalleri için toparlanın bir ve bütün olduğunuz anda Takım olduğunuzda hedef hiç de uzak değil……

Yazım yayınlanmadan önce Hocamız ile ilgili gelişmeyi elbette biliyorduk ancak etik olan imzalar sonrası Açıklanması olduğu için yeni hocamızın ismini bu stüna şimdilik almıyoruz, hocamız nerede kalmıştık diyerek bismillah diyecek, eksik yarım ne varsa geride kaldı.