Literatüre yeni bir söylem kazandırmak pahasına da olsa bu yazıda “Seçim simsarlığından” bahsedeceğiz. Siyasetçilerin seçim dönemlerinde sırf kazanabilmek için verdikleri vaatlerin, seçildikten sonra ne kadarını yerine getirebildikleri onların dürüstlük parametrelerini de ortaya koyar.

Dürüstlük ölçütleri aynı zamanda o seçilen kişilerin çalışma performansıyla da doğru orantılıdır.

Karnedir bir nevi…

Bugün Özburun Belde Belediye Başkanı Şahin Şener’in kırıklarla dolu karnesinde ki bir zayıf daha dikkatimizi celp ediyor.

Sağlık hizmetleri, sosyal devlet anlayışının en önemli hizmetlerinden bir tanesidir. Her vatandaşın sağlıktan yararlanmak noktasında 80 milyon vatandaşla eşit şartlara sahip olması gerekir.

Konuyu daha iyi anlayabilmek adına sizleri 3 yıl öncesine götürmek istiyorum.

Sayın Şahin Şener Özburun Belde Belediye Başkanlığına aday olur. Aday olmasıyla beraber seçim çalışmaları kapsamında basın mensuplarına vaatlerinden bahseder.

Noktasına virgülüne dokunmadan birazdan sizlere aktaracağım bu vaat Sayın Şener’in henüz yerine getirmediği ya da getiremediği sözlerden sadece bir tanesi…

“Şimdi diğer bir büyük sıkıntı halktan aldığım intibaya göre. Sağlık ocağında doktor, hemşire ve ebe sıkıntısı var. Mesela kardeşlerimiz iğne vurduracak adam bulamıyorlar.”

Yine 20 Ocak 2021 tarihinde Sayın Şener’in yapmış olduğu bir paylaşımda hemen gözümüze çarpıveriyor. Paylaşım aynen şu şekilde;

“… Ayrıca kasabamıza Doktor, Ebe, Hemşire sözünü de aldık. Milletvekillerimiz İbrahim Yurdunuseven’e, Mehmet Taytak Bey’e de kasabamız adına teşekkür ederiz. Şimdiden kasabamıza Hayırlı uğurlu olsun inşallah…”

Sayın Şener’in dereyi görmeden paçaları sıvama hususunda çok ciddi bir yeteneği olduğu aşikar… ne seçim vaadinde olduğu gibi ne de bir sene önce yapmış olduğu paylaşımda ifade ettiği gibi Özburun’un  sağlık noktasında ki bu eksiklikleri giderilebilmiş değil.

Anlamadığım şu ki…

İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu ki; seçim vaadi istismarına alet edilebiliyor?

Sırf prim kasmak ve oy devşirebilmek adına bu insanları kandırmak olmuyor mu Sayın Şener?

Bizler yaza yaza usandık artık…

Yapmayın etmeyin şu Özburun’a sahip çıkın diye diye dilimizde tüy bitti.

Fakat garip olan bir durum var ki…

Sayın Şener çıkıp iki kelam etmek zahmetine dahi girmedi/giremedi.

Cevap verememesi tabi ki bizim haklılığımızın da dolaylı yönden en büyük ispatı olarak karşımızda duruyor.

Zira sükut ikrardandır diye de boşuna demiyorlar…

Sonuç itibariyle şu an varılan noktada vaatlerinin hemen hemen hiç birisini yerine getirmemiş ve facebookta paylaştıklarını icraat olarak gören bir başkan profili ile karşı karşıyayız.

Sadece başkan oldum demek için miydi bunca vaat!

Değdi mi Özburunlu vatandaşın beş senesini çalmaya diye düşünmeden edemiyor insan.