26 Aralık 2018 Tarih ve 2018/260 Karar Sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Personel Genel Müdürlüğü görevine atanan, 10 Haziran 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle atandığı Afyonkarahisar Valiliği görevine 18 Haziran 2020 tarihinde başlayan Vali Gökmen Çiçek.

Afyonkarahisar’da tanımayan, bilmeyen, sevmeyen, takdir etmeyen, yaptıklarına destek olmayan veya olmayacak yoktur. Kısa sürede kendisini şehre sevdiren çocuk ile çocuk olan, gençlerle hep birada olan Vali Gökmen Çiçek.

Şehrimizde göreve başladığı günden itibaren büyük önem verdiği adeta tarihi gün yüzüne çıkardığı Frig Vadisini hafta sonunda dostlarımızla birlikte baştan sona gezdik gördük.

Cumartesi günü öğlen saatlerinde çalan telefonuma baktım. Gökalp Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gökalp arıyordu. “Bugün müsaitsen yarım saate kadar seni evden alayım, bize Sayın Valimizin büyük emekler sarf ettiği Frig Vadisi’ni gezdirme imkanın var mı?” diye sordu. Bu talep karşısında tabi ki bende kayıtsız kalamazdım.

Hasan Gökalp kardeşi Emre Gökalp ile birlikte yarım saat sonra beni evden aldılar ve Frig Vadisine doğru yola koyulduk.  Ben ve arkadaşlarım Frig Vadisi ve Ayazini Köyü girişinden çıkışına kadar en ince ayrıntısına kadar inceledik bol bol hatıra fotoğrafı çektirdik.

Emin olun gitmeyen dostlarıma en büyük tavsiyem mutlaka gidip görsünler Frig Vadisi’ni, Ayazini Köyü’nü. Vadide ve Ayazini Köyü’nde en dikkatimi çekenlerin başında tüm kapılan tek tip son derece doğal olmasıydı. Dikkati çeken diğer bir husus ise aydınlatma direkle ve lambalarıydı. Tarihe uygun, son derece modern olan aydınlatma direklerine hayran kalmamak elde değil.

Frig Vadisi artık yerli yabancı turistlerin uğrak mekanı değil. Cumartesi günü 3 gelin ve damadın fotoğraf çekinmek için bölgeyi tercih ettiğini gözlerimle görmüş oldum. Bir ömür boyu hatıra kalacak olan düğün fotoğrafları artık Frig Vadisi’de çekiliyor.

Frig Vadisi ve Ayazini Köyü’nü gezdikten sonra bölgeye değer katan mekan olan Şehr’i Frig Cafe Restauranta geçtik.  Bizi burada işletme sahiplerinden olan Mücahit Aşgın karşıladı. Son derece modrn bir şekilde inşa edilmiş olan Şehr’i Frig’e hayran kalmamak elde değil.

Aşpa Ltd.Şti. firması tarafından Ayazini’nin göbeğinde hizmet vermeye başlayan Şehr’i Frig şehrin gastronomisine de sahip çıkıyor. Şehrimizin en önemli ürünlerinden olan haşhaş burada herşeye dokunmuş durumda.

Haşhaşlı çorba, haşhaşlı tereyağı, haşhaşlı baklava. Haşhaş herşeye dokunmuş durumda. Firma yöneticileri ise serpme kahvaltıda çok ama çok iddialılar. 6 sıcak olmak üzere 20 çeşitten oluşan serpme kahvaltıyı o gün orada bulunan İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu’da tavsiye etti. Kaymakam Bey ayrıca, “Haşhaşlı sufleyi mutlaka deneyin Ahmet Bey” dedi. Bundan sonra ilk gidişimde haşhaşlı sufle yi mutlaka deneyeceğim.

Firmanın sahiplerinden olan Süleyman Aşgın ise biz restauranta gittiğimizde İzmir’den dönüş yolundaydı. Yaklaşık 5 saat kaldığımız Şehr’i Frig’de zamanın nasıl geçtiğini anlamış değiliz. Bir süre sonra restauranta gelen Süleyman Aşşgın ile de sohbet etme imkanımız oldu.

Bu yıl içerisinde Şehr’i Frig’in üst katını da kapatarak halka hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi. Şimdiden hayırlı bereketli olsun.

Frig Vadisi, Ayazini Köyü ile Şehr’i Frig’te yaklaşık 6 saat geçirdikten sonra şehir merkezine doğru yola koyulduk.

Gökalp Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gökalp ile kardeşi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Gökalp’e bir gazeteci gözüyle değerlendirme yapmalarını istedim.

Gökalp kardeşlerin yorumu ise şu şekilde oldu; “Öncelikle Valimiz Gökmen Çiçek’ten Allah razı olsun. Biz yıllar önce buraları gezmiştik. Mağaralarda vatandaş hayvanlarını besliyordu. Heryer çamur deryasıydı. İnanılmaz bir şekilde burası değişmiş güzelleşmiş. Frig Vadisi’ni, Ayazini Köyü’nü bu hale getiren Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e ne kadar teşekkür etsek azdır. Buraya çok büyük bir değer katmış Valimiz. Bizlerde Valimize sonuna kadar destek olmak yanında yer almak zorundayız. BU güzellikleri ülkemize kazandıran Valimize teşekkür ediyoruz. Şehr’i Frig ise bambaşka bir yer olmuş. Şehrimize özgü ürünümüz haşhaşı çok güzel tanıyorlar ve ürünlerinde çok iyi kullanmışlar. Canı günülden tebrik ediyoruz”

Kesinlikle Gökalp kardeşlere katılıyorum. Bizlerde Valimizin yanında yer alarak güzelliklere güzellik katmak zorundayız. İyi ki varsınız Sayın Valim. Elinize emeğinize yüreğine sağlık.