Afjet Afyonspor, Etimesgut deplasmanında ummadığı yenilgi sonrası ev sahibi olduğu maçta Diyarbekir’i 2-0 ile geçti. İlk yarı yine suskundu. İkinci yarı gelen gollerle “kazanılması gereken bir durak” 3 puanla geçildi. Daha önce demiştim. Play of takımları kendi arasındaki maçlarda puan kaybediyor. Diğer alt sıra takımlarını bir şekilde yeniyor. Afjet de geçen haftaki Etimesgut maçı gibi kayıplara kesinlikle bir daha uğramamalı.

YİNE İLK YARIDA DENGE

Afjet bir süredir maçların ilk yarılarını sessiz geçiyor. İkinci yarı golü bulursa maçı alıyor ama golü yerse maçı çeviremiyor. Deplasmanlarda bu normal ama içeride ilk yarıda skora ulaşabilmeli. Diyarbekir son 4 maçta 1 puan almış bir takım olarak maça çıktı. Afjet’in ben bu maçta ilk yarıda skoru almasını bekledim ama olmadı. İkinci yarı kazanmak için her zaman yetmeyebilir.

YENİ ADIMLAR

Bir süredir forvet oynayan Fatih Aktay yedek kulübesine çekilmiş durumda. Bu hafta da 85’te girdi. Erhan forvette iyi ama Fatih’e 5 dakikadan fazla süre vermek lazım. Zira ilerleyen haftalarda ben forvet mevkiinde ihtiyaç duyulacağını düşünüyorum. Daha önce de yazdım psikolojik ve fiziksel olarak hazır tutulmalı. Bu maçta da 5 dakikadan daha fazla süre almalıydı bence. Hoca ilginçtir dört değişikliği de maçın sonunda yaptı. Celal Hanalp yedek başladı. Belli ki dinlendirildi. Bu sefer hoca önü kanatta denedi. Sezon boyunca sağ bek sol bek ön libero gibi mevkilerde oynadı. Ben de onun teknik bilgisi önde daha başarılı olabileceğini düşünüyorum. Ama tabi bindiren bir sağ bek özelliği de onu öne çıkarıyor. Bir süredir Emre Dayan formayı kaptırmış gözüküyor... İsmail Haktan Odabaşı döndü. Kendisi için dönüşü iyi oldu.Tecrübesi ile son maçlarda ağırlığını koyabilir ama fizik olarak durumu henüz iyi değil. Ondan istenen zorlu maçlarda üst lig tecrübesi ile ağırlığını koymalı. Devre arasında ayrılma durumları oldu. Ama transferi gerçekleşmedi. Şimdi şansını iyi değerlendirmeli…

BAHADDİN GÜNEŞ: “SABIRLI OYNADIK VE KAZANDIK”

“Geldim. 4 maç 3 galibiyet, 1 maç kaza mağlubiyeti. Bu şehre elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. Bu kadro ile elimden geldiğince mücadele etmek istiyorum. Büyük bir sevgi var. Yakalayacağımız olan play off’u yakalayıp hedefe gitmek istiyoruz. Takım çok sabırlı oynadı. Bu sabrın sonunda 2 gol attık. Daha farklı skor olabilirdi. Dinlenip Soma maçına çıkacağız. İyi bir takım ile oynayacağız. Bu maçı alırsak bu yarışın içinde oluruz. Takım içinde rotasyonlar yapıp herkesten verim almaya çalışıyoruz.”

GENÇLERE ŞANS!

Etimesgut maçında stoper hataları ortada olduğu halde Yusuf Avcılara’nın kadro dışı kalmasına anlam veremedim. Antrenman performansı gayet iyi olan Yusuf’a haksızlık…

Forvet eksiği gündeme geldiğinde Erhan, Fatih ve ilke var. Onların sakatlığında başka mevkilerden oyuncularımızı deneyeceğiz diyen Hoca elindeki gençleri hiç düşünmüyor anlaşılan!

Gazetecilerin sorusu üzerine gençler ile ilgili isimleri sıralarken unutulan oyuncunuz kendini nasıl hisseder, ya hoca beni gözden çıkarttı demez mi? Ne için dursun takımda…

Bahattin Güneş isminin takım içinde yarattığı etki bambaşka iken şu anki uygulamaları haksızlık olarak yorumlanır… Kulüp içinde herkesi memnun etmek için yetersizleri kadroya alırsanız  bu en hafif tabirle haksızlık olur… Vurduğunuz direkten döner, o top kaleyi bulmaz.

PLAY OFF PUAN BARAJI YÜKSELECEK

Geçtiğimiz yıl 62 olan play off puan barajı bu sene 65 üstünde olacak gibi duruyor. Ligde üst sıra takımları bu sene çok fazla puan aldı. 10 maç kaldı. 30 puanın 20 sinin alınması Afjet’i play off taşır. Alınabilir mi?! İçeride kaybetmeden. Play off potası rakiplerine yenilmeden mümkün…

2 KONTENJAN 6 ADAY

Sakarya ve Hekimoğlu arayı açtı. İkisinden biri doğrudan çıkacak ki Sakarya avantajlı duruyor. Ama ikinci yarı başında çok sürpriz maçlar kaybetti. Hekimoğlu ise iyi çıkışını iki hafta sekteye uğrattı. 3.sıradaki Bodrumspor ise en istikrarlı takım… Sakarya’nın kayıplarını bekliyor... Bence Hekimoğlunu geçip ikinciliğe oturacaklar. Ama birincilik olur mu? 6 puanlık fark çok değil. Hele Sakarya sürpriz kayıplara ikinci yarı çok izin veriyor… Gelelim 4.sıra ve 5.sıraya.. İşte play off un son iki sırası için Afyon’un da dahil olduğu 6 takımdan 2’si buraya oturacak.

SOMA MAÇI KİLİT MAÇ

Afjet önce Soma (48 puan 6.sıra), ardından Velimeşe(18.sırada) ve Sakarya (1.) maçı var. Soma maçı tam play off maçı olacak. Ardından Velimeşe son sıralarda… Afjetkağıt üzerinde favori olacak… Bu iki maçta alınacak 6 puan Sakarya maçına takımın moral ve özgüveni için çok önemli. Soma maçı 3 puandan çok daha fazlası.. Bu maç alınırsa Afyonspor’a play off yolunu açacak… Ardından Turgutlu, Serik ve Kahramanmaraş maçları var ki bu maçlardan 9 puan çıkarılmaması içten bile değil. Ve sonra son dönemeç gelecek: Son 4 maç... bunların 3’ü şu an play off rakibi.. Ama eğer bu son 4 maça kadar dediğim süreç doğru geçilirse son 4 haftaya avantajlı.. Sakarya galibiyeti sürpriz olacak ama Soma maçı alınmalı… Ki alınırsa Sakarya maçı bir derbi havasına lider için hiç de kolay bir deplasman olmayacaktır Afyon… Ama önce adım adım..

BASKETBOLDA BEŞİKTAŞ KAYBI

Afyon Belediye basketbol takımı içeride coşkulu bir seyirciyle birlikte Beşiktaş maçına çıktı. Evet, Beşiktaş daha iyi ama skorda bu kadar fark olmaması gerekirdi. Mücadelenin maçın sonuna kadar sürüp seyirci desteği ile maç alınabilirdi. 66-86’lık skoru doğuran ise üçüncü periyottaki fark oldu. Beşiktaş’ın asistelerine engel olunabilecek enerji konulamadı, doğru pozisyonlar alınamadı. Beşiktaş da yaptığı baskı ile Afyon’u top kayıplarına zorladı ve zorladığı gibi kaptığı toplarla sayılara gitmesini bildi. Başantrenörü Korhan Aydanarığmaçtan sonra“Taraftardan özür diliyoruz. Elimizden gelen mücadeleyi yaptık ama istediğimiz gibi olmadı. Bazı takımlara karşı bu tür sonuçlar yaşayacağız. Zor bir hafta idi bizim için. Artık bunu unutup Petkim maçına bakacağız. Deplasmanda kazanıpyolumuza  devam edeceğiz”şeklinde konuştu. Petkim deplasmanı önemli. Olası bir kayıp işleri zora sokar. Gerçekten de Beşiktaş maçı hemen unutulmalı.

VOLEYBOLDA ARTIK SEYİRCİ İÇİN OYNANMALI

Afyon Belediye Yüntaş voleybol takımı artık bir alt lig yolunda. Bu hafta Galatasaray’a karşı oynanması tribünlere geldi. Antrenörden oyuncusuna kadar herkes ligin bitişini bekliyor. Maçtan sonra kurulan “Ezilmeden tribünlere Afyon halkına seyir zevki yüksek bir oyun oynadık. Afyonlulara bundan sonra güzel maçlar izletmek istiyoruz.”Cümleleri de bunu gösteriyor. Voleybolda zafer yılında düşülmesi iyi olmadı. Bakalım sezon nasıl devam edecek.

FEDERASYON TEMSİLCİSİ VE DÖRDÜNCÜ HAKEMİ

Futbol maçlarına iki temsilci bir gözlemci görevlendiriliyor. Maç öncesi ve sonrasında federasyonun iki temsilcisinin görev alanları farklı… Kemal bey’in yapıcı ve olumlu tavrının tersine Murat isimli temsilcinin tavırları taban tabana zıt oluşu maç sonunda tepkiye neden oldu….

Afyon’u tanımayan zata gerekli ders verildiği gibi federasyonun yetkili kurulları harekete geçti.

Maçın dördüncü hakeminin babası yaşındaki saha komiserine hitap şekli saha içindeki tüm görevlilerinin tepkisine sebep olmuş. MHK başkanı ve ekibini sevdiğimiz için olayı detaylandırmadık.

Bu gençler elbette alt liglerde tecrübe elde edecekler ancak bunları bi izleyen, uyaran yok mu hiç…

SON SÖZ 

Afyonspor’da son 10 hafta… Ben bu periyodu 3’e ayırdım…

1.Soma, Velimeşe (d), Sakarya:

2. Turgutlu (d), Serik, Kahramanmaraş (d)

3. Sivas, Bayburt (d), Sarıyer, Çorum (d)

İlk iki serinin avantajlı geçilmesi şart.

Basketbolda biraz daha enerji. Bu hafta Petkim maçı alınacak ve yol devam edecek…

Voleybolda seneye ikinci lig…