18 Mart...

Bugün şehitlerimizi anma   ve yad etme günü…

Çocuklarımız artık bu özel günlerin önlem ve anlamlarını kavramadan büyüyorlar...

Boş bomboş bir bilinç...

Ne okullar ne de anne babalar bu bilinci bu duyguyu gelen nesillere aktarmak da aciz ve yetersiz.

Onun içindir ki küçücük bir sıkıntıda sorunda ülkeyi terk etmeye hazır. Vatan ne demek? Bayrak ne demek? Bilmeyen ruhlar dolaşıyor aramızda.

Neden bu vatan için can verilmiş ki...

Çekip gide bilirler canlarını kurtara bilirlerdi diyecek bir sürü genç var.

Yine yaşanmış küçük bir hatırayla örnek vermek istiyorum. Çoğumuz bunu duymuştur. Ya da okumuştur.

Bir gün Rahmetli Turgut Özal Japonya 'yı ziyaret ediyor. Eğitim sistemleri, yerleşim şekilleri , bilimsel çalışmaları onu hayranlık ve şaşkınlık içinde bırakıyor. Dayanamıyor. Soruyor: " Kısa sürede bu kadar hızlı ilerlemeyi nasıl sağladınız"

Onlardan gelen cevap :"Biz çocuklarımızın eğitiminin ilk başladığı günden itibaren Hiroşima Atom Bombasının atıldığında zarar gören yerler gezdirilir. Çekilen sıkıntılar acılar anlatılır . Sonra da o kötü günlerden bugünlere gelmek için nasıl çalışılıp çabalandığı ve bu günlere geldiği anlatılır " demiş.

Turgut Özal da şöyle demiş: " Keşke bizim de sizin gibi anlata bileceğimiz Hiroşimamız olsaydı." Karşıdan gelen cevap o kadar manidar ve anlamlı ki :"Sizin Hiroşima’nın 10 katı daha etkili Çanakkale Savaşınız var."

Şimdi buradan devam edelim. Metehanlar, 40 Çeriler, Atillalar , Alparslanlar, Malazgirt, İstanbul' un Fethi, Çanakkale savaşı, İstiklal Harbi ve günümüze kadar hala devam eden doğudaki çatışmalarda üstün başarı gösteren şehitlerimiz ...

İnanın o kadar çok anlatılacaklar öğrenilecekler var ki...

Bizim başka milletler gibi sahte kahramanlar oluşturmamıza da hiç gerek yok aslında.

 Ama yine her zamanki gibi bizler imkanlar içinde imkansızlıkları yaşıyoruz. Ruhu olmayan milletler yok olmaya mahkumdur. Bizi ayakta tutan milli ruhumuz yok olmakta. Bu konuda eğitim camiası çalışmalar yapmazsa geri dönüşü olmayan yola girmek üzereyiz. Artık sıkıcı tarih dersleriyle çocukları tarihden soğutmak yerine, bu gururu ve onuru onlara versek de tekrar millet olma şuuruna ulaşsak.

Yapılan kutlamalar, anma törenlerini belli protokol kurallarında gençlere yük haline getirmeden yapsak ...

Alperenler , kadınanalar  yetiştiremezsek yok olmaya asimile olmaya mahkum olacağız. Tarihini unutan hiç bir milletden başarı beklenmeyin....