Aslında başlığı biraz daha sert yazacaktım ama maç sonunda Kanal 3 ekranlarında valimiz Gökmen Çiçek’in konuşmasını dinledikten sonra geleceğe yönelik umutlu olmamız, bir maçla hemen yıkılmamamız, bu takımın sezon sonunda play offlara kalacağına inancı ile ilgiliydi. 90 artıda 1-0 öne geçip maçı 2-1 kaybeden bir takıma daha ağır yazılar yazılmalıydı…...

Mazereti Yok

Deplasmanda karşılaşılan Velimeşe takımı küme düşmemeye oynuyor. Son iki maçını kazanan bir takımdı ama yine de her ne olursa olsun Afyonspor’un kadrosu daha iyi. Evet sakatlıklar, cezalılar var ama bunlar mazeret olmamalıydı. Daha önce de yazdım; zirve takımları alt sıra takımlarına kolay kolay kaybetmiyor. Afyonspor da kaybetmemeliydi. Hatta kazanmalıydı.

“Velimeşe’ye Dikkat” Demiştim

Önceki yazımda uyarmıştım: “İlginç bir takım Velimeşe… Üç hafta önce lig sonuncusu Niğde’ye kendi evinde yenildiler. Sonra formda Bodrumspor’u 2-0 yendiler. Bodrum’u yenebiliyorlarsa küçümsememek lazım. Afjet de aynı akıbete uğramasın…. O zaman ilk dakikalarda enerjiye enerji ile karşılık vermek şart. Dengeli oyun oynamaya çalışayım derken rakipten sinen bir görüntü verilmesin… Zira ligin düşme adaylarından biri olan Velimeşe maçından 3 puan almak şart şart şart...”Biz yazarız, yazdıklarımız okunur, okunmaz, bilemem ama Velimeşe maçına cezalı ve sakatlıklara rağmen daha iyi bir anlayış ile çıkılabilirdi.

İlk 11’de “Tek” Sürprizi

Kalede Anıl, sağ bek Alper, stoperde Nazmican ve Yakup, sol bekte Ömer…

Sağ önde Doğukan, solda sürpriz olarak Yavuz Selim Tek vardı. Ortada Hamza, Celal ve Yusuf…

İleride de Erhan…

Mithat cezalı… Barış, Burak, elik sakat…

Bu tür maçlar olacak, bu tür sakatlıklar olacak… İşte böyle bir durumda “Tek” gibi ilk kez forma şansı bulan gençler şansını iyi değerlendirmeli… Artık genç demeyelim.. Çünkü ligde bu yaş grubunda sürekli olarak forma giyen oyuncular var… Hoca üzerinde luzunsuz baskı olduğu düşüncesindeyim, gençleri oynat baskısı …… hoca baskılara son vermek için bu maçı seçmemeliydi……..bana göre hocanın kararı sürpriz ve planları tutmadı… sahadaki durumu herkes görsün istedi ancak finaldeki hatası çook büyük oldu.

İkinci yarı oyuna giren Abdullah Çoban daha iyiydi.. Hatta daha önce uzun dönem oynayan Emre Dayan da forma giyebilirdi. Hatta Fatih ile hücum hattı 2’li çıkılabilirdi. Velimeşe’ye karşı da böyle çıkılabilirdi. Ama hoca  oynattığı formasyon ile golü bulabileceğini düşündü… Aslında bulmalıydı da…

İlk 10 Dakikada Gol Gelebilirdi

Velimeşe’nin son iki maçı kazanması biraz tedirginlik oluşturmuş ama hem ilk yarı hem ikinci yarı Afjet üstün olan taraftı. Üstün derken de aman aman arka arkaya girilen pozisyonlar değil ama oyun hakimiyeti ve top kontrolü daha çok Afjet’te idi… İlk 10 dakikada girilen iki pozisyondan biri gol olsa maç rahatlayacak kağıt üzerinde… Bu tür takımların gardını erken gol ile düşürebilirsin… Gol gelmedikçe dirençleri arttı. Ama rakibin direncinden çok Afjet oyun hakimiyetini pozisyon zenginliği ile süsleyemedi.

Değişiklik-Direk

İkinci yarıda beklenen değişiklik geldi. Yavuz Selim Tek, ilk yarıda etkisiz idi. Kaybettiği onlarca top ve pozisyonların sadece birini değerlendirebilseydi bugün başka şeyler konuşacaktık. Abdullah oyuna girdi. Sol kanatta etkili de oldu. Ömer de iyi bindirmeler yaptı. Ortalar geldi ki onların birinde Doğukan’ın vuruşu direğe çarpıp üstten çıktı. Abdullah iyi idi amaben aslında İsmail Haktan değişikliği bekledim kanatta.Ama hoca belli ki 45 dakikayı çıkaramayacağını düşündü. Ama bence bu tür bir takıma karşı 45 dakika hücum hattında verimi artırabilirdi. İsmail Haktan’ın antrenman kondisyonunu arttırıp artık ligin sonların doğru kalitesini göstermesini bekliyorum. Hatta Fatih de ikinci yarı başında girebilirdi. Bu takım play off yolunda mücadele ediyorsa ki ediyor, o zaman, Velimeşe karşısında Fatih-Erhan ile en azından 45 dakika oynamalıydı !

Erhan’ın Yanına Bir Oyuncu Daha Girmedi

Mithat’ın olmaması hücum verimini düşürüyor… Erhan bazen top almak için ortaya kadar geldi. Hatta çoğu zaman geldi. Onun yanına kimse girmedi.. Resmen tek forvet gibi oynadı takım…Bundan dolayı oyun Afjet kontrolünde gibi görünse de sahada “bal yapmayan arı” misali hücum da kısır bir görüntü meydana geldi.. Hamza, Celal, Doğukan, Abdullah hücum bölgesine girmeliydi.. Ortada kalabalık göründük ama olmadı. Fatih değişikliğini ben 45.dakikada bekledim… Bu cesur hamle gelmedi. Ama hoca oyun olanı ile maç kazanmayı seviyor. Plana sadık kalıp süreç içinde bir şekilde golü bulmak istiyor. Olmadı… İkinci bölgedeki hakimiyet, üçüncü bölgeye hücum oyuncusu girmediği için verimli olmadı… İçimden “Erhan, kal hücumda, gelme geri, getirsinler sana topu, iki stoperin arasında kal. O GOL fırsatı sana gelecek” dedim durdum. Zira Erhan topu seven bir oyuncu, top almak için sağa sola deplase olan, orta sahaya yaklaşan bir oyuncu… E kanatlar da bindirmeyince o zaman rakibin defansı rahat oynuyor… Erhan bazı maçlarda kötü oynuyor gibi görünme riskini de alarak hücum hattında beklemeli.. Ya da kanatlar daha da bindirmeli.. Ya da Mithat da yokken Fatih forvette, Erhan arkada oynayabilirdi…

Klüpler arası Uçurum

Maç sonu herkes şunu çok daha net gördü. Oyuncu kalitesi , Teknik ekip kalitesi çok ama çok farklı milyonlar harcayan Afyonspor ve Sıkıntı içindeki Velimeşe……

Maç sonu röportajlarda velimeşe belediye başkanı ve teknik drektörleri Afyon için ve Afyon Valisi için çok güzel tespitlerde bulundular. Her şehrin böyle şansları yok.

90 Artıda Atıyorsan Yemeyeceksin

90 Artıda gol geldi. Herkes havalarda.. Süper bir 3 puan alacak.. Velimeşe gol öncesi gelebiliyor muydu? Hayır… Golden sonra gelebilir miydi? Hayır ama geldiler.. Nasıl? Çünkü psikolojik anlamda üçüncü stoperi oyuna almak Velimeşe’yi çağırmak demekti. Kendi oyuncularına geriye yaslanın demekti… Yani her şeye rağmen korner, korner dönüşü gelen top, ceza sahasına iki defa üç defa şişirilen top… uzaklaştırılamayan top… Saçma bir gol… Vallahi yazık… Sene sonunda bu üç puan aranacak mı? Aranacak… çooook aranacak.

Son Söz

Velimeşe maçındaki kaybın 90 artıda öne geçip yine 90 artıda yenilen 2 saçma gol ile olması hafif bir ifade ile HAYAL KIRIKLIĞI oluşturdu…

Gerçekten futbol adına mucize gibi bir durum oldu Velimeşe için…

Şimdi içeride oynanacak bir Sakarya maçı var.. Sakarya lider, iyi takım.. Üst üste kayıplardan sonra toparladılar…

Seyirci desteği şart… Zaten taraftar da maçtan sonra “Vakit takıma küsme, darılma, kızma vakti değildir. Vakit; kenetlenme, birlik ve beraber olma vaktidir! Cumartesi günü her ne olursa olsun o stadı dolduruyoruz” paylaşımları yaptı.

Şimdi yeni bir enerji ile Sakarya maçı zamanı…