Sevgili Odak okuyucuları bu hafta sizlere coğrafi konumuyla birçok şehrin geçiş noktası olduğu gibi kültür sanattan, turizme turizmden gastronomiye ihracattan ithalat gibi çeşitli sektörlerde istihdam alanı olan iş ve ticaret potansiyeli yüksek kadim kent Afyonkarahisar 7’den 70’e küçük büyük tüm girişimcileri 4 büyük ilin üstlendiği Sinerji ve İş Geliştirme FuarıZafer Havalimanı’nda buluşturuyor. Zafer Havalimanı’nda gerçekleştirilecek olan dolu dolu geçeceğini düşündüğüm iki günlük süreci siz Odak okuyucularımız için yerinde takip edeceğim…

Fuar konumu ve işlevi noktasında stratejik bir öneme sahip olan Zafer havalimanında gerçekleşecek.

Zafer Havalimanı, modern altyapısı ve stratejik konumu ile Afyon, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinin ortak ekonomik zirvesi olarak bugün ve yarın düzenlenecek olan Sinerji ve İş Geliştirme Fuarı’na ev sahipliği yapacak.

İki gün sürecek olan fuarda İhracat, Devlet Teşvikleri ve Yeni Ekonomik Model konularının ele alınacağı etkinlikler gerçekleşecek.

Fuar Afyon, Kütahya, Manisa ve Uşakilleri için ticaret alanında yeni iş birliği fırsatlarına kapı açıyor.

Fuar aynı zamanda Bölgenin en önemli ekonomik gelişimini destekleyen bir zirve olma potansiyeli taşırken sanayi, iş ve ticaret faaliyetlerinin en üst seviyelere taşınması için bir hedef olma görevi üstleniyor.

Fuarda ana prensip iki yıldır ülkece mücadele içerisinde olduğumuz Covid-19 Salgınından ekonomik olarak aldığımız yaraları sararak yurt içi ve yurt dışına yönelik ticaretin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Peki, fuara katılım sadece bölgeden mi olacak? Elbette hayır…

Bölge illerinin yanı sıra fuara tüm Türkiye’den ve yurt dışından da yoğun katılım bekleniyor. 

Peki, bu fuarın önemi ne?

Söz konusu dört il;  Afyon,Uşak, Kütahya ve Manisa illeri için; sanayi, ticaret girişimleri içinbir iş zirvesi olacak. Aynı zamanda birçok yatırımcıya iş imkanı sağlayacak.

Kamu kurum ve kuruluşlar ile özel sektör şirketlerinin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu da fuara konuk olacak.

Fuarın en büyük destekçileri ise Zafer Kalkınma Ajansı, dört ilin Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları, MÜSİAD ve Genç İş Adamları Derneklerioluyor.

Kafalarda, “Neden Zafer Havalimanı?”soruları oluşmuşken cevap ICA İçtaş Altyapı Genel Müdürü Serhat Soğukpınar’dan geldi.

Zafer Havalimanı

Soğukpınar merak edilen soruya şöyle cevap verdi; “Zafer Havalimanı planlama aşamasından itibaren ülkemizin ve bölgedeki kentlerin gelişimine destek vermeyi amaçlıyor. Zafer Havalimanı, sahip olduğu modern altyapı olanakları ve ulaşım avantajı ile etkinliğe sadece bölgeden ve yurt içinden değil yurt dışından katılımlar için de kolaylık sağlayacak. Halkımız tarafından nesiller boyu kullanılacak, kalıcı ve stratejik bir eser olan Zafer Havalimanı kuruluş amacı doğrultusunda bölgenin ve ülkemizin gelişimine çok yönlü katkılar yapmaya devam edecek.”

Frig Fuarcılık tarafından iş dünyasına yönelik organize edilen fuar, katılımcılarına bayilik alıp-verme, tedarik zincirlerini güçlendirme ve yeni pazarlara açılma imkânı sunacak.