Afjet Afyonspor hafta sonu mesaisinde deplasmanda ligin son sırasında yer alan Kahramanmaraş ile karşılaştı. Kâğıt üzerinde kolay geçmesi beklenen maç kaçırılan pozisyonlar arasında 1-0 sonuçlandı. Puan hanesine artı 3 yazıldı. Son 4 hafta çok zorlu geçecek. Son viraj dönülebilecek mi?

Dakika Dakika Kaçan Pozisyonlar

Kahramanmaraş maçında ilk 10 dakikada kaçan 2 pozisyon var. Dakika 23, 34, 36, 38’de Doğukan ve Erhan ile kaçırılan pozisyonlar vardı. Bunun üstüne 43. dakikada kaçırılan penaltı var. Devre arasına 1-0 ile girilse ikinci yarı daha kolay olabilirdi. İlk yarıda girilen 6 pozisyonun biri 3 direk arasına sokulmalıydı. Öyle olmayınca rakipler direnç buluyor haliyle ve maçı Kanal 3 ekranlarından izleyenler de saç baş yoluyorlar.

Canlı Yayın Rakibin Direncini Artırdı mı?

Kahramanmaraş son sırada bir takım. Evet, tabii ki direnecekler. Futbola saygı bu. Ama yine de ekstra bir direnç gördüm. Maçın canlı olarak yayınlanması, birçok takım yöneticisinin maçı izlemesi, oyuncuların transfer döneminde kendini göstermek istemesine sebep olmuş olabilir. Kahramanmaraş kalecisi imkansız topları da çıkardı.

İlk 11’e bakalım.

Kalede Anıl vardı. Özellikle ilk yarı önemli bir kurtarış yaptı. Defansta Nazmi ve Taha Can, solda Ömer başladı. Alper Tursun sağ idi.  Solda Burak Çoban, sağda Doğukan vardı. Ortada Ferhat daha çok defansın önünde idi. Ortada Alaattin ve Mithat oynarken ilerde yine Erhan vardı.

Hızlı Oynayınca Etkili Oluyor

Afjet Afyonspor defanstan çıkarken yavaş idi. Doğru pasla çıkmaya çalıştılar. Oyunu sete çevirmek istediler ama set oyununda etkili olamadılar. Ne zamanki topu çevirmeyi hızlandırdılar ve dikine oynadılar, daha etkili oldular. Set oyununda rakibe çok fazla düşünme şansı verildi. Rakip defanstan çıkarken yapılan baskılar da etkili oldular. Ama bunu istikrarlı bir şekilde yapmadılar. Yukarıda sıraladığım dakikalarında birinde gol gelmiş olsa maç daha rahat olacaktı.

Burak Çoban’dan Şık Gol

Afjet’in attığı gol de aslında set oyununda gelmedi. Kahramanmaraş’ın ileri çıktığı dakikalarda Burak Çoban’a atılan topta stoper ile bire bir kalan Burak tekniğini, hızını konuşturdu ve şık gol attı. Bunu set oyunun da son maçlarda yapmasını bekliyoruz. Daha çok dikine oynamalı, daha çok beklerin üzerine gitmeli. Bu tekniği var.

En Zorlu Fikstür Afjet’in

Play off yarışışında son 4 haftaya girildi.  Sakarya’nın üst lige çıktığı, Bodrum ve Hekimoğlu’nun play off oynayacağı yüksek ihtimali sonrası 2 takım daha play off a kalmak için çabalayacak. Sivas 60 puan, Afyon ve Van 59 puan, Çorum 58 puan, Bayburt bir maçı eksik 56 puana sahip… Bu 5 takımın iki tanesi play off a kalacak. Bakın, bu 5 takımın ligin son virajında maçları neler?

Sivas: Afyon (d)-Diyarbekir (e)-Velimeşe (d)-Sakarya (e)

Afyon: Sivas (e)- Bayburt(d) -Sarıyer (e)-Çorum (d),

Van: Ankara (d)-Hekimoğlu (e)-İnegöl (d)-Niğde (e)

Çorum: İnegöl (d)-Niğde (e)-Adıyaman (d)-Afyon (e)

Bayburt: Soma (e)-Adıyaman (d)-Afyon (e)-Diyarbekir (d)-Velimeşe (e)

Afyon 3 maçını play off potasındaki rakipleri ile oynayacak. Kendi işini kendisi görecek... Bu 3 maçın 2 tanesi içeride Zafer Stadında olacak.  Dolayısıyla içeride taraftar ile birlikte Sivas ve Bayburt maçı kazanılmalı… Yoksa play off işi son maça kalır ki Çorum deplasmanı çok zorlu geçecektir.

Play off potasındaki rakiplerin fikstürü ise nispeten kağıt üzerinde kolay gözüküyor.

Basketbol Takımı Düştü

Afyon Belediye Basketbol takımı, Anadolu Efes ile deplasmanda karşılaştı ve maçı 90-68 kaybetti. Maç ile ilgili söylenecek bir şey yok. Takım alt lige düştü. Artık seneye yeni bir macera başlayacak. Önce voleybol takımı düştü, şimdi de basketbol takımı düştü. Süreç iyi yönetilemedi. Sezon sonunda uzun uzun değerlendireceğiz.

Skoru Vali Çiçek bildi 

Süper Ligin derbisinde Kadıköy’de Fenerbahçe- Galatasaray’ı 2-0 ile geçti. Geçtiğimiz yıllardaki enerji dolu maçlardan çok uzak olsa da Fenerbahe daha organize ve planlı gözüktü ve maçı da 2-0 kazanmasını bildi. Maçtan önce üniversiteli gençlerle bir araya gelen valimiz Gökmen Çiçek de maç skorunun 2-0 Fenerbahçe lehine olacağı tahminin de bulunmuştu.

 

Son Söz 

Afjet Afyonspor zorlu bir 4 maçlık periyoda giriyor. Basketbol ve voleybol takımlarının küme düştüğü sezonda play off a kalmak önemli. Ondan sonrası artık her şey olabilir.  Şehir bütün kurumları ile bütün kişileri ile play off a destek vermeli… Özellikle içeride oynanacak iki maçta (Sivas ve Bayburt) Zafer Stadı dolmalı. Maçı önce tribünde kazanmak gerekiyor. Seyircinin sahaya vereceği enerji ile takım daha iyi oynayabilir.