Eren Gökmen (Hakem)

Sinan Bilen (1. Yardımcı Hakem)

Göktuğ Hazar Erel (2. Yardımcı Hakem)

Hakan Ergin (Dördüncü Hakem)

Yukarıdaki 4 ismi dikkatli okuyun,

AFJET Afyonspor-Sivas Belediyespor karşılaşmasını yöneten Eren Gökmen karşılaşmada verdiği kararlar ile resmen bir şehrin kaderiyle oynadı.

Sahada verdiği kararların dışında hal, hareket ve tavırlarıyla adeta “Benim kararım bu şekilde” diyerek

verilmeyen penaltılar, gösterilmeyen kartlara rağmen maç yönetildiği kanaatindeyim

Açıkçası hakem Eren Gökmen, bu karşılaşmayı yönettiği için vicdanı rahat mı?

Eren Gökmen bu karşılaşmayı yönetirken her şeyi hesaplayarak ve bilerek mi çıktı?

AFJET Afyonspor’lu oyuncular Alper Tursun, Nazmi Candoğan, Hamza Ok, Erhan Şentürk ve Mithat Pala’ya rahatça sarı kart verirken Sivas Belediyespor kalecisi Taha Demirtaş’ın saha içerisindeki davranışları nedeniyle sürekli uyarılar yapıp en sonunda karşılaşmanın bitimine doğru sarı kart göstermesi ne kadar doğru bunu da kamuoyunun takdirine bırakırken aklıma sadece soru işaretleri kalır…

AFJET Afyonspor’lu oyuncuları kart sınırında cezalı durumuna düşürüp bu hafta deplasmanda oynanacak olan AN Zentrum Bayburt Özel İdare Spor karşılaşmasında cezalı durumuna düşürerek Play-Off hattından uzaklaştırmak istemesidir…

Ama henüz hiç bir şey bitmedi önümüzde 3 maç var yapılan hesaplar bozulacak.

KARŞILAŞMANIN GÖZLEMCİSİNE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Karşılaşma Kanal 3 ekranlarından Ertuğrul Sevim ile İbrahim Akbal’ın sunumu ile canlı olarak yayınlandı…

Defalarca pozisyonlar ardı ardına verildi, sosyal medyalardan paylaşıldı kaç kere izlediysek iki net penaltının verilmediği, Sivas Belediyespor kalecisi başta olmak üzere tüm oyuncuların yat kalk ile oyun oynadığını görmüş olduk…

Kısacası “Sivas Belediyespor maç oynamaya değil, tiyatro oynamaya gelmiş”

Demek istediğim odur ki, maçı 90 dakikası boyuncu takip eden Gözlemci Ömer Kürşad Tüfekci’ye çok iş düşüyor…

İnşallah Ramazan mübarek gün elini vicdanına koyar ve raporunu ona göre tutar.

KORİDORDA YAPILAN SAYGISIZLIK

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, karşılaşma sonrası Sivas Belediyespor Teknik Direktörü Yusuf Tokuş ile konuşarak dışarıda ortamın gergin olduğunu futbolcuların aşırı derecede sevinç gösterisinde bulunduğunu oluşabilecek olan gerginliği yumuşatmak adına uyarmasını rica etti.

Uyarıya rağmen taşkınlık yapmaktan geri kalmayan Sivas Belediyespor Teknik Direktörü Yusuf Tokuş bir ilin huzur ve güvenliğini sağlayan Emniyet Müdürüne “Sizin korumanıza ihtiyacımız yok” diyerek kapıları yumruklaması, sesini yükselterek konuşması büyük saygısızlıktır.

BAHADDİN HOCA DURUMA TEPKİ GÖSTERDİ

Afjet Afyonspor’un başarılı Teknik Direktörü Bahaddin Güneş ile maç sonunda hem değerlendirme hem de kısa bir sohbet ettik…

Hakemlere tepkisini sesi titreyerek gösterdi ve tek kelimeyle “Yazıklar Olsun, Allah’a hesap versinler, bir takımın kaderiyle oynanır mı? Bir şehrin kaderiyle oynanır mı? Biz bugün yenilmedik, bizi yenen başka güçler oldu. 20 dakika maçtan çalındı. Hakeme diyorum ki hocam futbol oynayalım. Bizim 10 tane pozisyonum var. 2 tane yüzde 100 penaltı var” dedi.

ÖNÜMÜZDE 3 MAÇ VAR

AFJET Afyonspor’un önünde 3 maç var ilk maç deplasmanda AN Zentrum Bayburt Özel İdare Spor, ardından kendi sahasında Sarıyer ve son maçını deplasmanda Çorum FK ile oynayacak.

Ligin ilk yarısı AN Zentrum Bayburt Özel İdare Spor ile Sarıyer’i 2-1, Çorum FK’yı ise 3-1 yenmiştik.

Buradan tekrar yazıyorum “AFJET Afyonspor bitti demeden bitmez”

JET’ler tüm olumsuzluklara, tüm engellemelere rağmen Play-Off hattında devam edecek…

TARAFTAR SUSMAMALIYDI

Afjet Afyonspor’a gönül veren büyük taraftar grubuna hem teşekkür hem de küçük bir sitemim olacak.

Teşekkür etmemin amacı stadı doldurarak Afjet Afyonspor’un büyük bir aile olduğunu göstermeleridir.

Sitemim ise, 70 dakika boyunca destek verip, 70’inci dakikadan sonra gol yedik diyerek susmaları oyunculardaki motivasyonu düşürdü.

20 DAKİKA MAÇTAN ÇALINDI 7 DAKİKA UZATMA VERİLDİ

Karşılaşmanın 4’üncü hakemi Hakan Ergin ise 90 dakikanın sonunda 7 dakika uzatma vererek bence doğru bir karar vermemiştir. Sivas Belediyespor oyuncuları yat kalk ve sakatlandık numarası ile adeta maçın 15 dakikasını çalmıştır. Kısacası Sivas Belediyespor’un tiyatro oyununa karşılaşmanın 4’üncü hakemi Hakan Ergin’de katılmış oldu.