Afyonspor için 2021-2022 yılı hüsran ile sona erdi. Afyonspor’un bu sezonki durumunu, doğruları, yanlışları yazacağız. Gündem şu an Sayın valimiz Gökmen Çiçek’in şehirden ayrılması… Bir yandan voleybol maçları, bir yandan şehirdeki Ünilig maçları ile farklı etkinlikler devam ediyor.

Sporla iç içe İdi

Gündem şu an Sayın valimiz Gökmen Çiçek’in şehirden ayrılması demiştim. Afyon’da olduğu süre içinde halkın gönlüne nasıl girdiğini son bir haftadır yeniden görüyoruz. Afyon onu özleyecek. Onun spora olan katkısını herkes biliyor. Afyonspor’a olan desteğini herkes fazlasıyla hissetti. Takımın zor zamanlarında, takım kaybettiğinde dahi yaptığı açıklamalarla destek sözü verdi. Ama üzüldüğüm nokta şu ki takım, onun verdiği desteği taçlandıramadı.

Benim İçin Beklenmedik Bir Durum

Valimiz Gökmen Çiçek’in en az 1 yıl daha kalacağını düşünüyordum. Evet, kendisi Türk siyasetinin de yükselen yıldızı olacak,Onu farklı yerlerde görmek mümkün olacak… Ama biz Afyon için bakalım şimdi. Afyon için bence şu an beklenmedik bir durum ayrılığı…

“Zaferin Valisi”

Tam 2022 yılındayız, zaferin 100.yılı etkinlikleri planlanmış, her şey rayında gidiyor ve bu proje 100 yılda bir olan önemli bir durum… Bu etkinliğin sona ermesi beklenebilirdi. Devlet, en azından bu organizasyonun sona ermesini bekleyebilirdi. Şehirde yaptıkları ile Gökmen Çiçek zaferin 100.yılında “ZAFERİN VALİSİ” unvanı ile adını tarihe yazdırmalıydı. Bunu fazlasıyla hak ediyor… Sonra Ayazini’ni rayına sokmuştu. Sistemli gidiyordu her şey. Meyveleri toplama zamanı gelmek üzereydi, hasat zamanıydı… AYAZİNİ inşallah devam eder. Kadın Kültür Evleri projesinde çok büyük bir ivme kazanılmıştı… Evet, devlette süreklilik önemlidir. Yeni gelen valimiz de projeleri devam ettirecektir ama Gökmen Vali yukarıda saydığım örnek projelerin sürekliliği için 1 yıl daha kalabilirdi ki kendisi de satır aralarında bunu ifade etmişti. Hükümet Afyon’a haksızlık etti.

Afyon Bölgesel Lig Voleybol Maçları Tamamlandı                                              

Biraz spora girelim. Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen 2021-2022 “Voleybol Kadınlar Bölgesel Lig Müsabakaları” tamamlandı. Türkiye geneli farklı grup merkezlerinde birbirine yakın il ve ilçeler arasında gerçekleşen Bölgesel Lig müsabakaları son hafta maçlarının oynanmasının ardından sona erdi. Emirdağ Belediye Gençlik ve Spor Kulübü oynadığı tüm maçları kazanarak final etabına adını yazdırdı. Afyonkarahisar’ın uzun yıllardır erkek voleybolunda, Efeler ligi gibi en üst liglerde temsili ilimiz için ne kadar gurur vesilesi ise kadın voleybolunda ise bu seviyelerde olamaması üzüntü verici bir durum. Spor şehri Afyonkarahisar’ın kadın voleybolunda da daha iyi yerlerde olması adına emek veren tüm takımlar büyük bir teşekkürü ve daha büyük bir desteği hak ediyor.

Emirdağ Maçlara Damgasını Vurdu

Emirdağ Belediye Gençlik ve Spor Kulübü oynadığı tüm maçları kazanarak namağlup şekilde müsabakaları tamamladı. Takım olarak hazır bir görüntü veren, çok iyi bir performans sergileyen Emirdağ Belediye, Afyonkarahisar’ın uzun yıllardır kadın voleybolunda isminden bahsettirmesi için iyi bir fırsat olacak gibi görünüyor. Maçları yerinde takip eden Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’ya ise bu spora verdiği katkıdan dolayı teşekkür etmek gerekir. Emirdağ, potansiyeli ile uzun yıllar en üst liglerde ilimizi temsil etmeye aday yolları açık olsun.

Sandıklı’nın Gençleri ile Olan Mücadelesi Beğeni Topladı

Sandıklı Gençlik Spor ’un genç oyuncuları ile mücadelesi beğeni topladı. Yıllardır Afyonkarahisar voleybolu için alt yapı ve üst liglerde görev yapan Ömer Faruk Hoca’nın takımı, mücadeleci oyunu ile göz doldurdu. Gelecek yıllar için umut veren Sandıklı Gençlik Spor önümüzde ki sezon da en iddialı ekiplerinden biri olacak gibi görünüyor.

Afyon Baro, Afjet Afyon ve Spor Lisesi Maçlara Renk Kattı

Afyon Baro takımı yeni kurulan bir ekip olmasına rağmen maçlardaki iyi mücadelesi ve takım olgusuyla iyi bir turnuva geçirdi. Afjet Afyonspor ise voleybol branşında da isminden söz ettirerek gelecek sezonlar için umut verdi. Spor Lisesi ise tecrübeli bir takım olmasının avantajı ile oynanan tüm maçlardaki azmi ile voleybol severler tarafından takdir topladı.

ÜNİLİG spor adına güzel …..ama !

Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) kuruluşunun 30. yılı ve Büyük Taarruz ‘un 100. yılı etkinlikleri kapsamında AKÜ ev sahipliğinde Türkiye Üniversiteler Arası Spor Liginin (ÜNİLİG) 2022 finalleri düzenlendi. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2022 yılı faaliyet programında yer alan ÜNİLİG final müsabakaları, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile basketbol, voleybol, hentbol, badminton, ragbi, flag futbol, futbol, korumalı futbol, judo ve masa tenisi olmak üzere 5000 sporcunun katılımı ile 10 spor branşında, 8 – 17 Mayıs 2022 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da gerçekleşti.  Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımı ile ÜNİLİG finalleri açılış töreni 11 Mayıs 2022 kortej yürüyüşü ile Zafer Meydanından başladı ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Veysel Eroğlu Spor Salonunda devam etti. Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla sunumlar yapıldı. Aynı gün saat 20.00’da da Afyon Sporları Merkezi Motokros alanında konser verildi. Zaferin 100.yılında bu etkinliğin şehre, gençlere ve spor severlere renk kattığı görüldü.

Ara başlıkta “ ama ” dedim…. 6 bin sporcuyu bu güzide şehre getirip, bu organizasyon’u Afyon’a yakışır şekilde misafir eden Valilik ve Belediye başta olmak üzere rektörlüğümüzün bu güzel birilikteliği ve spor şöleni medya organizazyonu olarak sınıfta kaldı.

Bu gün Valimiz için ayrılan köşede iki satırla ifade ettim, yarından sonra detaylı yazalım beceriksizlikleri. 60 kişilik işleri köpürten organizasyonlar ulusal basında….. 6 bin sporcu gelmiş Afyon’un adı yok. Bilediğini bilmekte erdemdir değil mi Yücel Hocam !…..

Son Söz

Son sözümüzde bugün sayın valimiz Gökmen Çiçek’le ilgili olacak… Onun birçok projesini farklı şekillerde dile getirebiliriz. Ben bir spor yazarı kimliği ile birlikte bulunduğum süre içinde onun spora olan aşkını, sevdasını, tutkusunu yakından gördüm… Spor heyecandır, spor enerjidir, spor kültürdür… İşte, Gökmen Çiçek Vali bunları şehre kattı. Onun tribünlere kadar gitmesi, sporcuların yanında olması, mağlubiyetlerde duyduğu üzüntü, galibiyetlerdeki coşkusu ile gerçekten Afyon sporuna büyük bir enerji vermişti. Ben kendisine yaptığı katkılardan dolayı şahsım adına çok teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. İnanıyorum ki Gökmen Çiçek’in şehirden ayrılması asla bir veda olmayacak.