Afjet Afyonspor kulüp Başkanı Süleyman Karakuş ile yönetim kurulu üyeleri geçtiğimiz haftalarda düzenlenen basın toplantısında kulübün içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirmiş kulübün yapılacak olan genel kurul ile takviye yapılacak olan isimlerle lige devam edeceğinin söylemişti. Hedeflerinin gençlerden oluşacak takım ile ligde mücadele etmek olduğunu talipli çıkması halinde yönetim olarak kulübü güvendikleri kişi veya kişilere teslim edebileceklerini kamuoyuna duyurmuştu.  Genel kurul kararı alınmasına rağmen, basın mensuplarına ertelenen genel kurul bildirilmiştir. Ertelemelerin neden yapıldığının bilgisine ODAK ulaştı.

 Afyon belediye Basketbol kulübünün başkanlığını yapan Abdülkadir Arslan ve beraberinde Afyona getirdiği yaklaşık 12 kişilik grubun Afjet Afyonspor yönetimine talip oldukları geçtiğimiz Cuma günü yapılması düşünülen genel kurul sonrasında kulübün yönetimi almayı düşünen Arslan ve beraberindeki heyet ile yapılan görüşmede bir anlaşmanın sağlanamadığı bilgisine ulaştım.   Basından ve taraftarlardan sır gibi saklanan toplantı AFBEL termal hotelde yapıldı. Afjet Afyonspor yöneticilerinin ve halen Afyon belediye Basketbol kulübünün başkanlığını yapan Abdülkadir Arslan ile Ankara’dan gelen yaklaşık 12 kişilik grup arasında yapılan toplantıda kulüp başkanlığına aday olan Abdülkadir Arslan kulüp başkanlığına aday olduğunu yöneticilere aktarırken, oluşturacağı yönetimde üye fazlalığının kendisinde olacağını ifade etmiş.

SPORDA BAŞARINIZ VAR MI?

Afjet Afyonspor yöneticileri ile geçtiğimiz Cuma günü yaptığınız toplantıya yaklaşık 10-12 kişilik bir grup ile katıldığınız bilgisi futbolseverler arasında konuşulmaktadır. Basketbolu henüz ayağa kaldıramazken, aniden futbola olan ilginizi anlamakta güçlük çekiyorum.  Unutmayın ki Afyon Cömert Küce’nin verdiği maddi ve manevi zararların acısını çekmektedir.  Bundan sonra özellikle spor ile ilgili olarak Afyona il dışından gelecek kişilerin iyi irdelenmesi gerektiği kanısındayım. Siz ve beraberinizdeki kişilerinde hem iş dünyalarındaki başarı öyküleri,  hem de spora olan ilgileri, sporcu, idareci olarak spora yaptıkları hizmetlerinin olup olmadığını bilmiyoruz. Bizim ve spor kamuoyu için adeta birer kapalı kutusunuz.

AFYONLULAR SAHİP ÇIKAR

Duyumlarıma göre Afjet Afyonspor yöneticileri ile yaptığınız toplantıda Afyonluları küçük düşüren söz kullandığınız bilgisi geldi. Şayet duyduğum iddia niteliğindeki söz doğru ise başta kulüp Başkanı  Süleyman Karakuş olmak üzere Afjet Afyonspor yöneticilerinin bir anlık gaflık  anına geldiğini  senin Afyonluları küçük düşüren sözünden dolayı özür dilemeni istemeyi unuttuklarını düşünüyorum.  Senin ağzından çıktığı iddia edilen sözü buraya yazmıyorum.  Onlar ve tüm Afyonspor taraftarları adına bu yazımı yazdım. Unutmayın ki siz yokken bu kulüp vardı, siz olmasanız da bende olmasam bu kulüp yine olacaktır. Afyonlular hiçbir zaman Afyonspor’u ortada bırakmamıştır. Afyonspor tarihini bilmediğiniz ortadadır. Bu kulüp amatör kümeden başladığı yolculukta üst üste 4 sezon şampiyonluk yaşatmıştır. Seyircisine.  Afyonlu sanayici, işadamı, esnafı, memuru, işçisi, köylüsü, yaşlısı, genci taraftarları başta olmak üzere Afyonlular kulüplerini hiçbir zaman ortada bırakmamıştır. Bende sana sporsever olarak soruyorum. “ Sen ve beraberindeki arkadaşlarınız futbol ve Basketbol’da bu güne kadar ne gibi başarı elde ettiniz?  Hangi kulüp veya kulüplerde yöneticilik yaptınız mı?  Bunu açıklayabilir misiniz?

BASKETBOL BİR FIRSAT

Öncelikle siz ve beraberindeki arkadaşların yönettiğiniz Afyon Belediye Basketbol kulübündeki başarınız ile Afyonkarahisarlılara gösterin. Elinizde bunun için bir fırsat vardır. Basketbol takımını süper lige yükseltirsen bizde seni yüceltiriz.  Basketbol takımının lige katılımı için Federasyonun 30 Haziran tarihine kadar verdiği sürede kulüp çalışanlarının ve oyuncuların iki aylık maaşlarını ödeyip “Borcu yoktur” yazılarını alıp federasyona teslim edip, lige katılım parasını Federasyonun hesabına yatırdınız mı?  Yazımı Afyon’a has bir söz ile tamamlamak istiyorum.  “Afyonluların kantarı belindedir. Sessiz olduğumuza bakma. Bu bizim asaletimizdendir.  Her şeyi iyi görür, ona göre tartarız” Afjet Afyonspor yöneticilerinin kulübü bu kişiye teslim etmeden önce Basketbol kulübünü nasıl yönelttiğini incelemelerini ve daha sonra  doğru kararı vermelerini bekliyorum.