Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i bilenler bilir, tanıyanlar tanır. Kendisini AK Parti İl Başkanlığı’ndan önce tanırım. Bugüne kadarda kendisine AK Parti Genel Merkez tarafından ne görev verildiyse başarıyla yerine getirmiştir. Şimdi ise Afyonkarahisar’ın belediye başkanı.

Bunu neden yazdım

Sabah 09:30 civarında gazete önünde çay içerken bir anda araç içerisinden bir kişinin selam verdiğini gördüm. Hemen aracın içerisine baktığımda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i gördüm. Kısa bir selamlaşmanın ardından “Başkanım sabah çayımız hazır vaktiniz varsa buyurun” diye seslendim. Hiç düşünmeden aracından inerek benimle birlikte gazete de çalışan arkadaşlara kolaylıklar diledi.

Konu konuyu açtıkça ağzından çıkan her kelime Afyonkarahisar oldu.

Kaldırım çalışmalarından tutun hangi noktaların araç trafiğinin tek şerit olacağını anlattı. Anlattıkça Afyonkarahisar trafiğinin bu şekilde çözüleceğine bende kanaat getirdim. Ancak Afyonkarahisar trafiği bu şekilde rahatlayabilir.

Afyonkarahisar Belediyesinin eski MHP’li Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda Trafik Komisyonu Üyesi Halil İbrahim Baykara, “Bana 3 ay verin Afyonkarahisar’ın trafik sorununu çözeyim” diyordu ya aklıma bir anda bu sözleri geldi.

Başkan Zeybek geçtiğimiz günlerde Halil İbrahim Baykara’yı ziyaret etmiş, ziyarette uzun uzun sohbet etmişler, fikir alışverişinde bulunmuşlar. Yani kısacası Başkan Zeybek, bana her kesin fikri önemli demiş tebrik etmek gerekiyor.

Başkan aynı zamanda diyor ki, “Bu yaz Afyonkarahisarımız da çok güzel etkinlikler olacak”

Bunların başında da Dünya Motokros Şampiyonası geliyor.

Yani kısacası Dünya Afyonkarahisar’da buluşmaya devam edecek.

Dünyanın en önemli motokrosçularının yarıştığı Dünya Motokros Şampiyonası’nın (MXGP) Türkiye etabı 3-4 Eylül 2022’de ve Türkiye’nin 2022 yılındaki en büyük gençlik ve spor etkinliği Türkiye MOTOFEST 31 Ağustos - 4 Eylül 2022’de Afyonkarahisar’da yapılacak.

DÖRT YARIŞ AYNI HAFTASONUNDA YAPILACAK

3-4 Eylül 2022 tarihlerinde Dünya ve Avupa klasmanında 4 yarış aynı anda yapılacak:

- Dünya Büyükler Motokros Şampiyonası (MXGP),

- Dünya Kadınlar  Motokros Şampiyonası (MXWOMEN),

- Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2),

- Avrupa Motokros Şampiyonası (MXOPEN)

Türkiye’de yapılacak yarışlara Yamaha, Honda, Kawasaki, KTM, Husqvarna, GasGas, TM ve Fantic gibi fabrika takımlarının da olduğu 25’i aşkın takımla 150’ye yakın yarışçının katılması bekleniyor.

TÜRKİYE MOTOFEST’TE 5 GÜNDE 9 KONSER

Türkiye’nin 2022’deki en büyük spor ve gençlik etkinliği olması beklenen Türkiye MOTOFEST, bu yıl 31 Ağustos’ta kapılarını açacak. 4 Eylül 2022’ye kadar devam edecek festival, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden motosiklet tutkunlarını buluşturacak. Türkiye MOTOFEST’e bu yıl 200 bine yakın ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Beş gün boyunca pek çok markanın çeşitli aktiviteleri, spor etkinliklerinin de yer alacağı festivalin konser programı ise şöyle:

31 Ağustos 2022 Çarşamba: 20:00Sagopa Kajmer-22:00 Haluk Levent

1 Eylül 2022 Perşembe: 20:00Manuş Baba-22:00 Ebru Yaşar

2 Eylül 2022 Cuma: 20:00 Mary Jane-22:00 Koray Avcı

3 Eylül 2022 Cumartesi: 20:00 Göknur-22:00 Erol Evgin

4 Eylül 2022 Pazar-21:00 Ajda Pekkan

ÜCRETSİZ KAMP ALANI

Festival alanında bulunan kamp konaklama imkanlarından ücretsiz faydalanabilirsiniz, kamp alanından faydalanmak için kamp malzemelerinizi yanınızda getirmeyi unutmayın. Kamp alanından faydalanmak için çadır ve konaklama – yiyecek/içecek materyalleriniz ile beraber gelmeniz gerekiyor.Akıl ve zekâ oyunları, Ayak dartı, Basketbol, Canlı müzik, Çocuk motosiklet eğitimi, Çocuk yüz boyama & palyaço, Dev salıncak, E spor, Ebru çalışması, İp atlama, Kaligrafi resim, Masa tenisi, Matrak, Mini golf, Okçuluk, Pıcklerball, Rodeo, Simülatör oyunları, Su kayağı, Tırmanma duvarı, Trambolin, Uzay tırı, Yerel el sanatları, Voleybol, Zıpline..veonlarca birbirinden farklı ücretsiz etkinlikler gerçekleştirilecek.

OLİMPİK YÜZME HAVUZU AFYON’A YAKIŞACAK

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından yıllar önce yapımı tamamlanan ve Afyon Kocatepe Üniversitesine devir edildikten sonra da Afyonkarahisar Belediyesine tahsis edilen Olimpik Yüzme Havuzu’nun içerisini yıllar önce buz pateni pisti olacak denildiğinde gezmiştim.

O günden bugüne kadar da hiç gitmemiştim. …

Geçtiğimiz aylarda Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Benol Kaplan ve Megabirlik Medya CEO’su Mehmet Emin Güzbey Olimpik Yüzme Havuzunda incelemelerde bulunmuş bende bu vesileyle tekrar içerisini gezme fırsatı buldum.

Öncelikle Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür etmemiz gerekiyor Olimpik Yüzme Havuzunun canlanması için çok ciddi kaynak aktardı. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah tamamlandığında Türkiye Şampiyonasının Afyonkarahisar’da yapıldığını hep birlikte görmüş olacağız.

TELEFERİK AFYON’A DEĞER KATAR

Afyonkarahisar Kalesi'ne yapılacak tek halatlı, çift yönlü, ikişer kabinli, 2 gruplu, 8 kişilik kabinli, sabit klemensli teleferik tesisi ile Afyonkarahisar Kalesi çevre düzenleme projesi kapsamında bulunan seyir terası, ahşap yürüme yolları, büfe ve teleferik alt istasyonu bölgesindeki otopark, günübirlik ve gelir getiren ticari ünitelerin yapımı ve işletilmesi işinin ihalesi geçtiğimiz aylarda yapıldı. İnşallah yapımına başlandığında Erdal Akar Parkının bulunduğu alanda 1 futbol, 1 basketbol sahası, yaklaşık 20 adet satış ünitesi, 3 adet seyir ve cam terası, yürüyüş yolları ile kafeterya yer alacak. Her zaman dediğim  gibiTelefelik Projesi tamamlandığında Afyonkarahisarımıza çok değer katacak.