Ahmetpaşa eski Belediye Başkanı Osman Geyik, suçlamalara dobra dobra cevap verdi

HİZMETİN KRALINI YAPTIK

Ahmetpaşa eski Belediye Başkanı Osman Geyik, MHP’li yeni Belediye Başkanı Eyüp Yakan’ın hakkında yaptığı suçlamalara cevap verdi. 15 yıl Ahmetpaşa’ya hizmetin kralını yaptıklarını belirten Geyik, “Yaptığım hizmetlerin arasında şuanda eziliyorlar” dedi.

Ahmetpaşa eski Belediye Başkanı Osman Geyik, geçtiğimiz hafta Ahmetpaşa Belediye Başkanı Eyüp Yakan ile Avukatı Bekir Koçak’ın hakkında yaptığı suçlamalara katıldığı Kanal 3 Özel Gündem Programında açıklık getirdi. Hakkında yapılan suçlamalara belgeler ile cevap veren eski Belediye Başkanı Osman Geyik, Belediye Başkanı Eyüp Yakan’a seslenerek, “Ahmetpaşa’ya 15 yıl hizmet ettik,  hizmetinde kralını yaptık” dedi.

HİZMETLERİM ARASINDA EZİLİYOR

Kendisine atılan iftira ve suçlamalar nedeniyle avukatlarının çalıştığını ifaden Geyik, “Bunlar hakkında davaları açmaya başladık ve sonuna kadarda devam edeceğiz. Bir adama iftira atılmaz. Biz iftira atılacak hiçbir şey yapmadık. Ahmetpaya halkı Osman Geyik’i de bilir, Eyüp Yakan’ı da bilir. Ben 15 yıl belediye başkanlığı yaptım. Benden önce Ahmetpaşa Kasabası kerbela gibiydi. Şimdi Ahmetpaşa Kasabası örnek gösterilen bir kasaba haline geldi. Şuanda benim yaptığım hizmetlerin arasında eziliyorlar” diye konuştu. 

İMAR PLANIMIZ MEVCUT

31 Martta yapılan yerel seçimlerde belediye başkanlığını kayıp ettiğini ifade eden eski Başkan Osman Geyik, “Belediye başkanlığını kayıp ettikten sonra kaybeden belediye başkanı imar planını götürüp de yeni belediye başkanına teslim edecek değil ki, bu benim zimmetimde değildir. Kaldı ki, Tavşanlı Belediye Başkanı 25 yıldır Ahmetpaşa Kasabasının şehir plancısıdır. Biz İmar Planı yokta şimdiye kadar herkesin yapı ruhsatlarını ne ile verdik? İmar Planımız mevcuttu bunlar tamamen doğru değildir.” İfadelerini kullandı.

1998 YILINDA YOLU AÇTIK

Seçimlerden sonra Ahmetpaşa Belediye Başkanı Eyüp Yakan’ın birkaç kişiye inşaat ruhsatı verdiğini belirten eski Başkan Geyik, “İmar Planı yokta Yusuf Oğuzhan’a İmar Ruhsatı verdiler bina yaptılar. Madem imar planı yoktu da bunlara nasıl inşaat ruhsatı verdiniz” diye sordu.  Aile bireylerine ait arsaların belediye arsaları ile takas edildiği yönündeki suçlamalara cevap veren eski Belediye Başkanı Osman Geyik, “1994 yılında ben Belediye Başkanı olduğumda Ahmetpaşa ile Küçükhüyük arasındaki yol patika bir yoldu. Bu yolu 1997-1998 yılları arasında 15 metre imar yolu olarak açtık” dedi.

YOL ÖZEL İDARE AĞINA ALINDI

Ahmetpaşa ile Küçükhüyük Kasabası arasındaki yolun kardeşlerine ait iş yerin önünden geçtiğini hatırlatan Geyik, “Zaten başka yerden açacağımız yol yoktu. Bu yol Küçükhüyük ile Ahmetpaşa Kasabasına bağlayan, Küçükhüyük Kasabasını da Bulca ile Balmahmut Köyüne bağlayan yolumuz. Aynı zamanda bu yolumuzu biz Özel İdare yolu ağına aldırdık. İleride Belediye olarak bakımını yapamayız diye.  Yolumuzu açtığımızda stabilize çalışmasını, asfaltını yaptık ve vatandaşın hizmetine sunduk” deyi konuştu.

KANTAR 30 YILDIR HİZMET VERİYOR

Kantarı 2010 yılında kurduklarını ifade eden Geyik, “Kantar benim kardeşimin özel mülkiyeti içerisinde bulunan bir kantardır. Buradan Ahmetpaşa Kasabasına değil, Sinanpaşa Ovasına hizmet ediyor. Özel mülkiyetimizdeki kantar 30 yıldır fabrikaya hizmet ettiği gibi halkada hizmet ediyordu. Ahmetpaşa halkı gece gündüz buradaki kantardan faydalanıyor. Hiçbir şekilde de ücret talep edilmiyor.  Yolunun açılması İmar Planının 15 metre geçmesi 1997-1998 yılları arasındadır. Ama kantarın oraya kurulması 2010 yılıdır. Kantara ait ruhsatlarımızda mevcuttur” dedi.

BELEDİYENİN BORCU 4 MİLYON TL

Kanal 3’e seçim döneminde çıktığını hatırlatan eski Başkan Geyik, “Düğün salonu yapmak için 1,5 milyon kredi kullandım ve bunun 2 yılını ödedim. Parke alımı için 500 bin TL, kepçe alımı için 250 bin TL’dir. Zaten kepçe için 4 yıllık bir kredi kullandık ve borcu bitti. İtfaiye aracı aldık 325 bin TL’ye. Aslında çok zaman geçti en az 5 yıl. Bunların borçlarının tamamı bitmiştir. Bizim piyasa olarak akaryakıt alımı borcumuzda bulunmamaktaydı. Sadece ışık lambaları için bir borcumuz vardı 100 bin TL civarında. Buda 200-300 bin TL piyasaya çıkar.  Kamuya borcumuz çıkabilir SSK, emekli sandığı ve maliye gibi. Bunları da her 2 yıla bir yapılandırdık. En son yapılandırma 2018 yılında oldu ve İller Bankasından gelen payımızdan kesiliyordu. Benim hatırladığıma göre 4 milyon TL civarındadır. Kesinlikle 6,5 milyon TL bir borcumuz yoktu” dedi.

SEÇİLDİKTEN SONRA İMAR TADİLATINA GİRİŞTİ

Belediye Başkanı Eyüp Yakan’ın Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra kendisine hayırlı olsuna gittiklerini ve başarılar dilediklerini belirten Geyik, “Belediye Başkanı Eyüp Yakan 15 gün geçmeden arşiv yakıyorum adı altında bazı imar planlarını ve belgeleri yakarak İmar Planında revizyon yapıyorum diyerek revizyon adı altında İmar Planı tadilatına girişti. Girişti ama kimsenin haberi yoktu. Ben Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarıma defalarca sorduğum halde mecliste gündeme gelmediğini söylediler” diye konuştu.

15 METRELİK YOLU 10 METREYE DÜŞÜRÜYOR

“Ahmetpaşa Belediye Başkanı Eyüp Yakan, İmar Planı yapıyorum diyerek 15 metrelik yolu 10 metreye düşürüyor” diyen Geyik, “Başkan Yakan’ın 15 metrelik yolu 10 metreye düşürdüğü yol bizim iş yeri ve aile bireylerine ait mülkiyetlere vuruyor. Aşağı tarafta başka bir vatandaşımızın avlusuna giriyor, avlusundan sonra bizim fabrikamızın deposuna 3 metre özel mülkiyete giriyor. Ne garip ki, oradan parsel çıkarıp satacağım diye bizim özel mülkiyetimize girerek parsel çıkarıyor” dedi.

KASITLI İMAR PLANI YAPTI

Parsel çıkardığı mevcut yolun üzerinde TEDAŞ elektrik hattı, DSİ’nin sulama kanalı ve ana boru hattı olduğuna dikkat çeken Geyik “Telekom hattı buradan geçiyor. Kanalizasyon hattı, içmesuyu hattı, Hasan Hüseyin Çayırından gelen içme suyu Ada yolu Mevkisinden depoya gidiyor. Bu hatları kaldırmadan bu hatları imar planını getirdiği noktaya götürmeden apar topar oradaki mevcut arsaları yolu başka tarafa kasıtlı giriliyor. Yani karşı tarafında belediyenin, hazinenin yeri var iken özel mülkiyete girmek kasıtlı imar planı yapmış demektir” ifadelerini kullandı.

YOL AHMETPAŞA’NIN ŞEREFİ

Ahmetpaşa-Küçükhüyük Kasabasını birbirine bağlayan yolun Ahmetpaşa Kasabasının şerefi olduğunu söyleyen Geyik, “Benim kardeşlerimin iş yerleri yada aile bireylerimin kantarının yolunu kapatmak yada iş yerinin yolunu daralmak çok bir şey ifade etmez. Önemli olan kasabanın böyle bir yola tüm kasaba halkının tepki göstermesi gerekiyor. Şimdi orada 15 metre yol var, bu yol 10 metreye düşüyor 3’er metresi özel mülkiyetlerden gidiyor nasıl kamulaştıracak onu da bilmiyorum. Kamulaştıramadığı zaman 7 metrelik yoldan Küçükhüyük-Balmahmut arasındaki yolu bağlıyor tamamen kasıtlıdır” dedi.

İDARE MAHKEMESİ YÜRÜTMEYİ DURDURDU

Kardeşim Metin Geyik’in İdare Mahkemesine dava açtığını ifade eden eski Başkan Osman Geyik, “İdare Mahkemesi buraya yürütmeyi durdurma kararı aldı. Yürütmeyi durdurma kararı almasının tek sebebi belediye burada kazı yapıyor, yol açmaya ve arsaları satmaya çalışınca yürütmeyi durdurma kararı alıyor. Daha sonra ikinci bir dava konusu oldu o dava konusunda meclisin imar planını mahkeme iptal etti. Ama Belediye Başkanı biz usul hatası yaptık, 1/5’i tamamladık diye 1 ay içerisinde yeniden revizyon, imar tadilatı yaptık ve İdare Mahkemesinin hata dediğini giderdik dedi. Öyle değil, ne yazık ki meclis İmar Tadilatı kararı alıyor ama 30 günü doldurmadan ve 29’uncu günde itirazımız olmasına rağmen 33 tane arsayı satışa çıkarıyor. 30 günlük imar tadilatına itiraz ettik, bizim itiraz dilekçesine 1 ay itiraz hakkımız var diyerek cevap dahi veremedi” dedi.

ARSALAR İLANA ÇIKILMADAN SATIŞA ÇIKARILDI

33 tane arsayı satışa çıkaran Ahmetpaşa Belediye Başkanı Eyüp Yakan’ın ilana çıkmadığını söyleyen Geyik, “Biz bunların üzerine yine kardeşim Metin Geyik, yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen ikinci defa mahkemeye müracaat etti. Arsaların satılmasına 1 gün kala mahkeme buraların satıldığı zaman çok kötü sonuçlar doğuracağı kararını vererek 2’inci defa yürütmeyi durdurma kararı verdi. İdare Mahkemesinin bu kararını uyguladı belediye satışları durdurdu. Durdurduktan sonra biz bu arada internet aracılığı ile arsaların satışa çıkardığında dedik ki; “Mahkeme kararına uymadan belediye başkanı satışlarına devam ediyor” diyerek beyanatta bulunduk. Ondan dolayı belediye başkanı apar topar basın toplantısı yaparak bizim aile bireylerimizi, şahsımı avukatı Raşit Koçak ile birlikte bir takım suçlamalarda bulundu” dedi

MERA KAPSAMINDAN ÇIKARILDI

Mera arazisine halı saha yaptığını vurgulayan Geyik, konuya şu şekilde açıklık getirdi: “Ben o bölgenin mera kapsamında olduğunu bilmiyordum. 2005 yılından önce orası hazine arazisiydi. 2005 yılından sonra mera kapsamına alınmış. Ancak biz alana gençlerin kullanması için güzel bir halı saha yaptık. Tabi biz hala oranın hazine arazisi olduğunu biliyorduk. Tarım İl Müdürlüğüne yazı yazdık. Spor-Toto’dan aldığımız ödenek vardı. Ödeneği kullanalım diye apar topar başladık. Halı sahayı yaptık bitirdik. Daha sonra buranın mera kapsamında olduğunu söylediler. Elektriği bile 3 ayda bağlatıldı. Şimdi bile Belediye Başkanı olsam gençlerimiz için Ahmetpaşa’nın geleceği için bu halı sahayı oraya yapardım.”

GÜZEL BİR HİZMET YAPTIK

Sahte belge düzenlemesi konusuna da değinen Geyik, “Ahmetpaşa’ya TOKİ aracılığı ile tek katlı villa tipi 100 konut yaptık. Kasabamıza güzel bir hizmet geldi. Biz talep ettik, sağ olsun kendilerinden Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Veysel Eroğlu, Milletvekillerimiz Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, İl Başkanımız Hüseyin Sezen bizleri kırmadı, uğraştık. TOKİ’yi oraya getirdik ve böyle bir güzel hizmeti ihale yaptık. İhalenin ardından yüklenici firma, TOKİ müşavirliği geldi. Dediler ki, “Buradan çıkacak molozları dökmek için belediye olarak bir yer gösterin” Biz belediye olarak sadece yerine göstermekle mükellefiz” dedi. 

ÇIKAN MOLAZLARI KÖPRÜ AYAKLARINA DÖKELİM

Antalya yolu üzerinde ve Sinanpaşa yolu üzerinde köprü yaptıklarını belirten eski Başkan Osman Geyik, “Biz TOKİ alanından çıkan molozların bu yapılan köprünün ayaklarına yada arazi yollarına stabilize yapıldıktan sonra doldurabileceğimizi ifade ettik. Bizim sadece görevimiz, TOKİ Müşaviri ve yüklenici firmaya dökecekleri alana yer göstermektir. Bundan dolayı da TOKİ’nin yüklenici firmasının bir ücret talebi yoktur. Kaldı ki, ihaleyi biz yapmadık, para almamız veya buradan devleti dolandırmamız söz konusu değildir. Ben buradan kendilerine sesleniyorum eğer ellerinde bir makbuz, belge, dekont varsa açıklamazlarsa namertlerdir” diye konuştu.

KENDİSİNİ 2 BİN 500 TL MAAŞA BAĞLADI

Geyik, Ahmetpaşa Belediyesindeki memur Şahin Bozkuş’un Şirket Müdürü olarak atanması konusuna da açıklık getirdi. Eski Başkan Osman Geyik; “Ben şirket müdürlüğüne Şahin Bozkuş’u atadım. Asgari ücretin 3’te 1’i kadar ücret ödemişim buda aylık 490 TL ediyor. Ödeme yaptığımız 490 TL’nin makbuzları mevcuttur. Ne gariptir ki, aradan bir süre geçtikten sonra Belediye Başkanı Eyüp Yakan Şahin Bozkuş’u görevden alıp kendini şirket müdürü yapıyor. Kendisini şirket müdürü yaptığı gibi 2 bin 500 TL’de kendisini maaşa bağlıyor. Ben buradan Ahmetpaşa halkına seslenmek istiyorum. Benim yaptığım şirket müdürü Şahin Bozkuş’a 490 TL ödeyerek kamuyu zarara uğrattım yoksa Başkan Eyüp Yakan mı kendisini usule uygun olmayarak  2 bin 500 TL maaş bağlayarak kamuyu zarara uğratmış. 15 aydır da buradan maaş alıyor takdir sizlerin” ifadelerini kullandı.

YİYENİ HASAN YAKAN’I MEMUR YAPTI

Torunu ve kardeşinin damadını taşeron ile işe yerleştirip yerleştirmediğini net bir şekilde cevap veren Geyik, “Evet kardeşimin damadını taşeron olarak işe yerleştirdim. Torunumu Sinanpaşa Devlet Hastanesi ile sözleşme protokolü yaparak Ahmetpaşa Sağlık Ocağında çalıştığı doğrudur. Bunlarda bir sakınca yoktur. Yalnız Belediye Başkanı Eyüp Yakan yiyeni olan Hasan Yakan’ı Uzman Erbaşlığı 2 yıl yapmış olmasına rağmen belediyeye memur olarak atadı. 8 ay görev yaptıktan sonra şikayetler üzerine görevden alındı. Bu kişi en az aylık 4 bin TL maaş aldı, sigortası ile birlikte toplam aylık 6 bin TL’ye tekamül ediyor ve 8 ay görev yaptığı için 50 bin TL belediyeyi zarara uğrattı. Benim torunumu veya kardeşimin damadını taşeron olarak işçi almam suç değildir. Sen kanunlara aykırı olarak Hasan Yakan’ı memur ediyorsun.”

MAKBUZLARI TAHSİLDARA SORSUNLAR

Kayıp makbuz konusuna da değinen eski Başkan Osman Geyik, “Belediye Başkanının, tahsildarın, Yazı İşleri Müdürünün ve muhasebecinin görevleri bellidir. Makbuzla belediye başkanının ne alakası vardır. Bana gelen evratlar önüme gelmiş imzalamışım ve tekrar göndermişim. Eski imar planları yok deniliyor, makbuzlar yok deniliyor. Evraklar, imar planları yakılmış durumdadır. Şuanda Ahmetpaşa Belediyesinin kasasındaki 49 bin TL açık, savcılık tarafından inceleniyor. Bizim veremeyeceğimiz hiçbir hesap yoktur. 125 tane makbuzu bana soruyor, bana soracağına oradaki tahsildar arkadaşa sorsana nerede bu makbuzlar diyerek. Bu makbuzlardan dolayı soruşturma geçiren memuru yanına alarak basın açıklaması yapması da ayrı bir suç unsurudur” dedi

SUYUN BEDELİNİ ÖDEDİK

Eski Başkan Osman Geyik, Ahmetpaşa Belediye Başkanı Eyüp Yakan’ın kendisi hakkında kooperatife usulsüz para aktırdığı yönündeki suçlamaya da şöyle cevap verdi: “Sulama Kooperatifi Başkanıydım. Belediyeyi kooperatife üye yaptım. Biz kooperatifin suyunu kullanacağız, su giderlerini tahsil edeceğiz. Kooperatif belediyeye fatura kesti, bizde kullandığımız kuyudan suyun bedelini ödedik. Bunu biz 30 liradan ödedik, belediye 97 liradan sattı. Şuanda su parası 2 bin+KDV ile 3 bin TL’dir. Bunda da bir usulsüzlük yoktur” diye konuştu.

ARSA 1999 YILINDA OĞLUM ALDI

Eski Belediye Başkanı Osman Geyik sözlerine şöyle devam etti: “Kızına ve oğluna hiç ihale yapmadan parasını ödemeden arsa aktardığımızı suçluyor. Apar topar arsayı kızının üstüne aktardı diyor. Allahtan korkun, 1999 yılında Belediye Başkanı Veli Yakan iken ihalede oğlumun aldığı parseller. Daha sora 2010 yılında biz buraları tapudan tescil ediyoruz. 2015 yılında da oğlum kız kardeşine satıyor.”

SEN MÜNECCİMİSİN

Ahmetpaşa Belediyesi Avukatı Raşit Koçak’ın iddialarına cevap veren eski Belediye Başkanı Osman Geyik, “Avukat Raşit Koçak, Osman Geyik, seçimi kazansaydı arsaları satacaktı” demiş. Hadi oradan sen müneccimisin madem öyle mesleğin var avukatlığı bırak o işi yap ben 15 sene belediye başkalığı yaptım öyle bir niyetim olsa daha öncelerden alır satardım.  Ama bu arsayı Sinanpaşa Mal Müdürlüğü ve belediye ile olan sıkıntılardan dolayı burayı belediye adına kamu ihale kanuna göre ihaleden satın aldık” diye konuştu.

Kendi kendilerini yalanlıyorlar

Göreve geldiğinde kendisinin haram yemeyeceğini ve kasabanın bir karış toprağını satmayacağı için söz verdiğini hatırlatan Geyik, “Bu avukat ve başkan yazılı açıklamada başka konuşuyor canlı bağlantıda farklı konuşuyorlar kendi kendilerini yalanlıyor. Avukat basın toplantısında 87 bin TL çekilmiş ödenmemiş diyor. Basına dağıtılan yazılı açıklamada da taksitli şekilde ödenmiş diyor. Sözlü açıklamada avukat Raşit Koçak suçlar içişleri müfettişlerince tespit edildi ve kesinleşti diyor. Aynı dakika Başkan Eyüp Yakan bu konular ile ilgili müfettiş istedik hiçbir müfettiş gelmedi biz kendi çabalarımız ile tespit ettik diye bir birilerini aynı toplantıda yalanlamışlardır” ifadelerini kullandı.

FATURALAR MUHASEBEDE MEVCUT

Geyik sözlerine şöyle devam etti: “Ödemesi yapılmış ama hizmet alınmadı diye iddia ettiğiniz firmalarda 41 bin 300 TL’lik mal alımı şu anda Tınaztepe Belediyesinin mevcut başkanı Adem Yetişkin’in iş yerinden alınmıştır ve ödemesi firmasına yapılmıştır. Hiç bir şekilde menfaat veya kamu zararı yoktur. Biz çok hizmetlere imza attık bir dönem cadde üzerinde bulunan evleri tek renk boyadık. Kaldırım ve bordür taşlarını renklendirdik. Diğer ve kamu bina (anaokulu, mezarlık duvar ve bordürleri, belediye hizmet binası, hamam iç ve dış tadilatları) için gerekli inşaat malzemeleri alınmış olup bedeli olan ödeme yapılmıştır. Ayrıca ödemenin makbuzu dekontu faturası yoktur denmekte, oysa mal alımı ve ödemeleri yapılmış olup faturaları belediye muhasebe evraklarında mevcuttur” dedi

 

YAPILAN ÖDEMEYİ FAZLASIYLA ÖDEYEYİM

Avukat Raşit Koçak’ın “Maaşı yedi borcu belediyeye kaldı Osman Geyik’in maaş kesintilerine cevap verilmemiş, para belediye tarafından ödenmek zorunda kaldığı” yönündeki iddiasına da cevap veren Geyik, “Ahmetpaşa belediyesine Bolvadin İcra Dairesinin 2017/162 esas dosyasında Ahmetpaşa belediyesinin yasal kesinti yapma sorumluluğu bulunmadığı bu sorumluluğun o günkü amir ve memurun olduğu açıkça belirtilmiştir.  Ayrıca avukatın iddia ettiği ödeme yapıldı ise dekontu nerede? dekontu tarafıma ulaştırın yapılan ödemeyi fazlasıyla ödemeye hazırım” diye konuştu.

İSPATLAMAYA DAVET EDİYORUM

Geyik, basın toplantısında basın mensubunun “Toplamda 2 milyon TL kayıp var mı? Yolsuzluk” sorusu üzerine Avukat Raşit Koçak’ın, “Evet yaklaşık 2 milyon yani eski para ile 2 Trilyon” diyerek cevap vermesine şöyle açıklık getirdi: “Şahsıma ağır bir ithamda bulunmuştur. Kendisini derhal bu kayıp 2 milyon iddiasını ispatlamaya davet ediyorum. Ayrıca sahsım hakkında piyasaya borçlu olduğumu ve borçlardan mal kaçırdı gibi ifadelerde bulunarak şahsımı, siyasi ve ticari hayatımı yıpratma girişiminde bulunmuştur. Hakkımda Cumhuriyet Başsavcılığınca zimmet suçundan hiçbir soruşturma olmamsına rağmen soruşturma  dosyam olduğunu beyan etmiştir. Ticari ve siyasi hayatını yargılamaya hakkı yoktur. Şahsıma attığı tüm iftiralardan dolayı da yasal işlemleri başlatmış bulunmaktayım. Zimmet suçundan dolayı atmış olduğu iftirayı da belgelemeye davet ediyorum” dedi. 

Editör: TE Bilisim