MAÇ DEĞİL, MİLLETVEKİLİ KONUŞULDU

Önceki gün İlimiz stadyumunda oynanan Kütahya – İskenderun maçı öncesinde protokol tribününde yaşanan olay, güne damgasını vurdu. Maçı izlemek için stadyuma gelen AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel kimseye sormadan ve bir şey söylemeden protokolde üzerinde ‘Vali’ yazılı olan koltuğa oturdu. O sırada telsizden Afyon Valisi ve Kütahya Valisinin maça gelmek üzere oldukları anons edildiğinde görevliler Vali koltuğunda oturan kişiyi kaldırmak için harekete geçtiklerinde, Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci koltukta oturan kişinin Milletvekili olduğunu öğrendi ve görevlileri durdurarak ve bizzat kendisi gitti.

AÇTI AĞZINI, YUMDU GÖZÜNÜ

İl Müdürü Dereci, Milletvekili İshak Gazel’e, ‘İlimize hoş geldiniz. Birazdan Sayın Afyon Valimiz ve beraberinde misafiri Sayın Kütahya Valisi maça gelecekler. Sizin oturmuş olduğunuz koltuk protokolde Sayın Afyon Valisinin oturacağı koltuktur. Bu iki koltuğu Sayın Valilerimiz oturacakları için sizin bir yan koltuğa geçmenizi rica ediyorum Sayın Milletvekilim’ şeklindeki hitabı sonrasında protokolde Milletvekilinin yüksek sesi yankılandı. Gençlik Spor İl Müdürüne el kol hareketleriyle birlikte bağırmaya başlayan Milletvekili  ‘Sen benim kim olduğumu biliyor musun? Ben Milletvekiliyim. Sen kimsin? Git defol buradan... Kaybol, uzaklaş hemen buradan... Bana bakma, yüzünü çevir...’ şeklinde sözler söyledi.

VALİ YARDIMCISI DEVREYE GİRDİ

Kütahya AK Parti Milletvekili İshak Gazel’in, Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin bir yan koltuğa geçmesini rica etmesine rağmen koltuktan kalkmaması üzerine, durum stadyumdaki Vali Yardımcısına aktarıldı ve bu kez devreye koruma görevlileri girdiler. Koruma görevlileri, Milletvekilinin yanına giderek yan koltuğa geçmesinin gerektiğini ifade ettiler. Koruma görevlilerinin uyarısı üzerine koltuktan kalkan ve yan koltuğa geçen Milletvekili İshak Gazel’in tavır ve hareketleri Kütahya’dan gelen diğer misafirler tarafından da hayretle izlendi. Maçı izlemeye gelen diğer Kütahya Milletvekillerinin hiç birisinin Vali koltuğuna veya isim yazılı diğer koltuklara oturmadıkları, kendilerine gösterilen koltuklara oturdukları gözlendi.

ÖZEL KALEM GÖREVLİSİ FIRÇA ATMAYA YELTENDİ

Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin Milletvekili İshak Gazel’in yanından ayrılmasının ardından bu kez Milletvekilinin Özel kalemi olduğunu ifade eden bir kişi Dereci’nin yanına gelerek, fırça atmaya yeltendi. Milletvekili Gazel’in Meclis Başkanvekili olduğunu ifade ettiği öğrenilen Özel kalem ilgilisinin bu ifadesinin gerçeği yansıtmadığı, Gazel’in TBMM Başkanvekili olmadığı Meclis sitesinde görülmekte. Milletvekili İshak Gazel’in özel kalem görevlisi olduğunu ifade eden kişiye, Müdür Dereci şu sözleriyle adeta protokol dersi verdi. Dereci; ‘Bakın beyefendi ben burada Gençlik Spor İl Müdürüyüm. Buradaki protokolden birinci derecede ben sorumluyum. Ben Sayın Milletvekilinden sadece bir yan koltuğa geçmesini rica ettim. Çünkü oturduğu koltuk Sayın Valinin oturacağı koltuktur. Protokol gereği ne ise ben burada onu uygulamakla görevliyim. Sayın Milletvekilinin maça geleceğine dair bir bildirimde bulunulmadı. Bulunulmuş olsa idi O’nun ismini de koltuğa yazardık ama yine de Sayın Valimizin koltuğu olmazdı o koltuk’ dedi.

DİĞER MİSAFİRLER ŞAŞKINLIKLA İZLEDİ

Protokol tribününde Kütahya AK Parti Milletvekili İshak Gazel’in yaptığı el kol hareketleriyle sözleri misafir olarak aynı yerde bulunan diğer Kütahya Milletvekillerince hayret ve şaşkınlıkla izlendi. İshak Gazel dışında hiç bir Milletvekili ve diğer misafirlerin en ufak bir saygısızlıkta bulunmadıkları, protokolde kendilerine gösterilen yerlere oturdukları gözlendi. Olayı gören bir ilgili, ‘Afyon İl Müdürü geldi ve kibarca rica etti. Hatta özür dileyerek. Nazikti. Milletvekili İshak Bey çok sert çıktı ve değil bir Milletvekili, hiç bir kimseye yakışmayacak tarzda sözler söyledi. Buna rağmen Müdür Bey en ufak bir saygısızlıkta bulunmadı ama yüzü kıpkırmızı oldu. Milletvekilinin sözlerini hiç yakıştıramadık. Devlet görevlisidir İl Müdürü. Hiç kimse bir Devlet görevlisine böyle konuşamaz. Vali veya diğer resmi görevlilerin katıldıkları programlarda Protokol gereği ne ise o uygulanır. Vali bir İl’de en yüksek mevkideki protokol üyesidir. Milletvekillerinin protokol sırası Vali’den sonradır. Olayı gören Afyon’lular, Milletvekiline Kütahya’dan gelen bir misafir olduğu için kendisine her hangi bir tepkide bulunmadılar. Ayrıca Milletvekili bir kaç dakika önce kendisine ricada bulunarak yan koltuğa davet eden İl Müdürüne gösterdiği saygısızlığı, nedense daha sonra yanına gelen güvenlik görevlisine gösteremedi ve kuzu kuzu kalktı yan koltuğa oturdu’ dedi.

KÜTAHYA’LI BİR BAŞKA MİLLETVEKİLİ GELDİ, ‘ÜZÜLME’ DEDİ

Protokol tribününde Kütahya AK Parti Milletvekili İshak Gazel’in yarattığı gerginlik ve Gençlik İl Müdürüne karşı saygısızlığı ile hakaretlerini gören bir başka Kütahya Milletvekili daha sonra Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin yanına gelerek olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ‘Keşke böyle bir durumu yaşatmasaydı İshak Bey. Ama siz üzülmeyin. Çok nazik davrandınız ve görevinizi yerine getirdiniz. Bir Kütahya’lı olarak bu durumdan dolayı çok üzüldüm. Bunu bilmenizi isterim’ dedi. Bir başka Kütahya’lı da bu olayı gözlemleyen muhabirimize şunları söyledi; ‘Bu Milletvekili maalesef bu hareketiyle tüm Kütahya’lıları mahcup etti. Siz Afyon’lular bize sahip çıktınız. Burada bizlerle birlikte Kütahya’nın galip gelmesi için tezahüratta bulundunuz. Çok mahcup olduk. Maalesef bu Milletvekilinin kardeşinin ticareti ile ilgili de zaman zaman hoş olmayan şeyler duyuyoruz. Bir Milletvekili hele hele AK Partili ise hem kendi davranışlarına, hem de akrabalarının ticaretlerine dikkat etmesi gereklidir. Bu tür hareket ve söylemler ile yapılan işler öncelikle AK Parti’ye zarar getirmektedir. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi tevazu sahibi olmaları gerekenler, maalesef böyle Devlet görevlilerini bunca halkın içinde rencide etmektedirler. Bu durumun mutlaka AK Parti Genel Merkezine iletilmesi gereklidir. Medya bunları yazmalıdır’ dedi.

ODAK ÖZEL HABER/GÖKHAN KOCAASLAN