Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Elektronörofizyoloji Programı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Hatice Keser, Avrupa Birliği destekli COST (European Cooperation in Science and Technology) Action programı kapsamında önemli bir başarıya imza attı. Keser, “CA24148 – EEG101: Fundamentals of Open & Rigorous EEG Science” adlı uluslararası çalışma grubuna kabul edildi.
ULUSLARARASI BİLİMSEL İŞ BİRLİĞİ
Söz konusu proje, beyin hücrelerinin elektriksel aktivitelerini ölçen Elektroensefalografi (EEG) teknolojisinin bilimsel ve toplumsal kullanım alanlarının geliştirilmesini hedefliyor. Proje kapsamında EEG verilerinin toplanması ve analizinde görülen metodolojik farklılıkların azaltılması için ortak ve uyumlu veri altyapılarının oluşturulması amaçlanıyor.
EEG ARAŞTIRMALARINDA STANDARTLAŞTIRMA HEDEFİ
Beyin sağlığının değerlendirilmesinde kritik bir tanı aracı olan EEG teknolojisinin keşfinden 101 yıl sonra başlatılan EEG101 COST Aksiyonu’nun, uluslararası sinirbilim topluluğuna önemli katkılar sunması bekleniyor. Projenin, bilimsel çalışmalar arasında veri bütünlüğünü ve karşılaştırılabilirliği artırmayı hedeflediği belirtildi.





