Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından İl Genel Meclisine sunulan yazıda, köy yerleşim alanlarında yangın risklerini azaltmaya yönelik önemli bir çalışma planlandığı belirtildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 22 Ağustos 2025 tarih ve 2025/4 sayılı genelgesi ile 03-A1-H17-E3 numaralı Eylem İzleme Formu kapsamında yürütülen çalışmalar doğrultusunda köylerde yangın hidrantı sayısının artırılması hedefleniyor.
YANGIN RİSKİNE KARŞI ALTYAPI GÜÇLENDİRİLECEK
Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan saha çalışmalarında, il genelindeki köylerde meydana gelebilecek yangın risklerini azaltmak, olası yangınlara müdahale süresini kısaltmak ve can ile mal kayıplarının önüne geçmek amacıyla hidrant altyapısının güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Bu kapsamda köy yerleşim alanlarında mevcut hidrantların yenilenmesi ve yeni hidrantların kurulması için çalışma yürütüldüğü ifade edildi.
196 KÖYDE HİDRANT EKSİĞİ TESPİT EDİLDİ
Yapılan incelemelerde il genelinde 196 köyde yangın hidrantı eksikliği veya arızalı hidrant bulunduğu tespit edildi. Bu doğrultuda söz konusu köylerde toplam 211 adet yangın hidrantının kurulması gerektiği belirlendi. Konuya ilişkin teklifin İl Genel Meclisi gündeminde değerlendirilmesi talep edildi.