Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 20-27 Nisan 2026 tarihleri arasında il genelinde yürütülen asayiş uygulamaları kapsamında önemli sonuçlar elde edildi. Aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar; Hıdırlık mesire alanı, şok uygulama noktaları, yol kontrolleri, Erenler bölgesi ve kız öğrenci yurtları çevresinde yoğunlaştırıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tola’dan Güzbey’e ziyaret
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tola’dan Güzbey’e ziyaret
İçeriği Görüntüle

Yapılan denetimlerde toplam 7 bin 150 kişi ile 1.820 araç sorgulanırken, çeşitli suçlardan aranan 23 şahıs yakalanarak adli işlemlere tabi tutuldu. Uygulamalarda ayrıca; 2 tüfek, 1 tabanca, 1 kurusıkı tabanca ve 17 fişek, 36 bıçak (36 kişiye idari işlem uygulandı), 8 adet uyuşturucu madde emdirilmiş peçete ele geçirildi.

Image

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK

Denetimler sonucunda 76 kişiye ve 57 araca idari para cezası kesildi. Öte yandan yürütülen operasyonel çalışmalarda; 1 açıktan hırsızlık olayına ilişkin 1 şüpheli yakalandı, Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçundan yapılan baskında bir miktar para ile 106 adet iskambil kağıdı ele geçirilirken, 1 şüpheli gözaltına alındı, 3 kişiye toplam 34 bin 812 TL idari para cezası uygulandı ve 1 iş yeri için kapatma süreci başlatıldı.

Fuhşa teşvik, aracılık veya zorlama suçları kapsamında yürütülen 3 ayrı soruşturmada 3 şüpheli yakalandı. Emniyet yetkilileri, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve operasyonların aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.

Görüntü

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ