Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yürütülen 2025 Yılı Su Kaynaklarının Balıklandırılması Programı kapsamında, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretilerek kente tahsis edilen 798 bin adet sazan yavrusu, 13 ilçede bulunan toplam 39 göl ve gölete bırakıldı. Çalışmalar, İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak’ın koordinasyonunda gerçekleştirildi.
ERKMEN GÖLETİ İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA
Balıklandırma çalışmalarına ilişkin sürecin, geçtiğimiz günlerde Kübra Güran Yiğitbaşı’nın Erkmen Göleti ziyareti sırasında gündeme geldiği belirtildi. Ziyaret esnasında gölette balık popülasyonunun artırılmasına yönelik taleplerin iletilmesi üzerine, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. Bu kapsamda 16 Ocak 2026 tarihinde 20 bin adet sazan yavrusu Erkmen Göleti’ne bırakılarak biyolojik çeşitliliğin artırılmasına katkı sağlandı.
2026 İÇİN 1,2 MİLYON BALIK TALEBİ
Balıklandırma faaliyetlerinin önümüzdeki dönemde de sürdürülmesi planlanırken, 2026 yılı için yaklaşık 1 milyon 200 bin adet sazan ve yayın balığı talebinde bulunuldu. Talep edilen balıkların il genelindeki göl ve göletlere bırakılmasıyla balık popülasyonunun güçlendirilmesi, iç su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir su ürünleri yönetiminin desteklenmesi hedefleniyor.
Yürütülen çalışmalarla su ekosistemlerinin korunması, doğal dengenin sağlanması ve su kaynaklarının gelecek nesillere sağlıklı biçimde aktarılması amaçlanıyor.