Ankara’nın Ayaş ilçesinde bulunan hobi bahçelerinde son günlerde yaşanan yangınlar ve eş zamanlı yıkım kararları kamuoyunda büyük tartışma yarattı. Bahçesi yıkılan vatandaşlar, yangınların bilinçli çıkarıldığını ve belediye ekiplerinin bu süreçte rol oynadığını öne sürüyor.

Yangınlar art arda çıktı, iddialar büyüdü

Ayaş’taki hobi bahçelerinde ve tarlalarda yaşanan yangınlar, bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin etti. Yangınların, belediye ekiplerinin yıkım kararlarını hızlandırmak amacıyla çıkardığı öne sürüldü. Hobi bahçesi sahiplerinden Akın Acar, oğlunun Ayaş Belediyesi personeli tarafından darbedildiğini iddia ederken, yangınların sistematik şekilde çıktığını savundu.

Acar, "2017 öncesi yapılan yapılar imar barışı kapsamında. Ancak 2017 sonrası yapılan yapılar için yıkım kararı çıktı. Bu yıkımlar, belediye meclis üyeleri ve yöneticilerine ait bahçelere uygulanmadı. Adaletli bir uygulama yok" ifadelerini kullandı.

"Tarım yapıyoruz, çocuklarımızı doğayla büyütmek istiyoruz"

Akın Acar, bölgedeki hobi bahçelerinin çocuklara doğayı tanıtmak ve tarım faaliyetlerini yaşatmak amacıyla kurulduğunu belirterek, “Dört duvar arasında teknoloji bağımlısı çocuklar değil, domates yetiştirebilen, hayvanlara dokunabilen nesiller yetiştirmek istiyoruz. Biz tarım topluluğuyuz. Belediyeler örnek olsun, biz onları örnek alalım" dedi.

Yangınların kasıtlı çıkarıldığını savunan Acar, hobi bahçelerine atılan patlayıcı maddelerle ilgili suç duyurusunda bulunacağını da söyledi.

“Darbedildik, tehdit edildik” iddiası

Bölgede yaşanan gerginliğin bir diğer boyutu ise yıkım işlemleri sırasında yaşandığı öne sürülen fiziki müdahale. Mehmet Ali Acar, 28 Nisan’da kooperatif merkezine tebligat geldiğini ve ertesi gün saat 11.00'de bahçesinin yıkıldığını belirtti.

30 Nisan’da belediyeye giderek evrak talebinde bulunduğu sırada İmar Müdürü tarafından darbedildiğini iddia eden Acar, olayla ilgili dava sürecinin devam ettiğini açıkladı. “Tebligat gelmesinin üzerinden sadece bir gün geçmişti. Oysa yasal süre en az bir aydır. Yıkım kararı usulsüz. Hakkımızı arıyoruz” dedi.

Feci Kaza: Araçlardan Biri Alev Aldı
Feci Kaza: Araçlardan Biri Alev Aldı
İçeriği Görüntüle

Belediye sessiz, vatandaş tepkili

Ayaş Belediyesi cephesinden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, hobi bahçesi sahipleri sürecin takipçisi olacaklarını ve tüm yasal yollara başvuracaklarını belirtti. İddiaların odağındaki belediyenin önümüzdeki günlerde nasıl bir yanıt vereceği merak konusu.

Kaynak: İHA