Giovanni Strazza (1818-1875) tarafından yontulmuş “The Veiled Virgin” eseri ülkemizde “Peçeli Meryem Heykeli“, “Bakire Meryem Heykeli” veya “Duvaklı Bakire” olarak biliniyor. 
Bu muhteşem eserin yaratıcısı İtalyan Giovanni Strazza, 1818 yılında Milano’da doğmuş eğitimini Milan’da bulunan Brera Akademi’de almış ve 1875’de Milano’da vefat etmiş. Duvaklı Bakire’ye ilk baktığımızda hafif bir esintiyle uçacakmış gibi hissettiren tül örtü aslında ince bir işçiliğin göstergesi. Strazza’nın yonttuğu yüz detayları, peçenin naifçe kadının çehresini sarışı, saçındaki örgüler ve bu örgülerin peçe altından ustaca görüntüsü. Duvaklı Bakire sanat camiasını o kadar çok etkilemiş olmalı ki eser “mükemmel bir sanat mücevheri” olarak adlandırılıyor. 
Mermerin başkenti olan Afyonkarahisar’da bu eser yeniden tasvir edildi. Anatomik incelik ve dökümlü kumaş gibi karmaşık detay gerektiren işler için ideal yapıldı. Duvaklı Bakire Heykeli, Mermer bildiğiniz ipek tüle dönüşmüş ve ufacık esintide sanki uçuşacak gibi. Heykel Gürmas Gürel Makina Sanayi A.Ş. Endüstri Robotları tarafından özenle işlendi. Yerli yazılım ile Dünyaca ünlü bir heykeli işleyen Robotlar görenleri adete büyüleyerek Afyonkarahisar’da bir ilke imza attı. ODAK HABER MERKEZİ