Hapşırırken burnu tıkamak beyne giden kan akışını ani şekilde durdurduğu için damarlara zarar verdiği bilinmektedir.

PARFÜM KULLANMAK

Kullandığımız parfüm insanlara zarar verdiği gibi doğadaki diğer canlılara da zarar verdiği tespit edilmiştir. Nasıl mı? Belki bir kişinin parfüm gibi uçucu gazlar kullanması ozon tabakasını delmeyecektir ancak dünya üzerindeki milyarlarca insan tarafından kullanılan bu ürün ozon tabakası için bir tehdit oluşturuyor.

KARANLIKTA TELEFON OYNAMAK

Gece yatakta telefon oynamak her ne kadar hoşumuza gitse de cep telefonlarının mavi ışığı melanin hormonunun düzenini bozar ve uzun vadede bağışıklık sistemine zarar verebilir.

PLASTİK ÜRÜNLER

Plastik ürünlerin içerdiği Bisfenol A ve Flalein adlı maddelerin, gıdaya geçtiği taktirde, kanserojen etkilerinin yanı sıra, tiroid bezini, pankreası, kadınlarda yumurtalıkları, erkeklerde ise testisleri etkilediği ve kısırlığa neden olduğu, plastik ürünleri fazla kullanan kişilerde, özellikle karaciğer enzimlerinin yükseldiği ve karın yağlanmasının arttığı da tespit edilmiştir. Ayrıca bu maddeler çocuklarda genetik yapıyı değiştirebilmekte, davranış bozukluklarına sebep olabilmektedir.

DAR KOT PANTOLON GİYMEK

Kan akışını bozar ve yediklerimizi rahat sindirmemize engel olur. Dar, bedeni tamamen saran pantolonların kadınların bacak sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Kan dolaşımını zorlaştırarak, selülit ve varise sebep oluyor. Bacakları sımsıkı şekilde saran bu pantolonlar, bacaktaki sinirleri öldürebiliyor. Sinirleri ölen bacak, bu yüzden felç riski taşıyor. Uzmanlar bu model pantolonların giyilmemesini belirtiyor.

YEMEKTEN SONRA DİŞ FIRÇALAMAK

Yemeklerden ve asitli içeceklerden hemen sonra dişleri fırçalamaktan kaçınılmalıdır. Çünkü bu tür gıdalardan sonra yaklaşık bir saat diş minesi asit saldırısı altında olup minenin yumuşadığı ve hemen yapılan fırçalamanın diş yüzeyinden bir miktar madde kaldırdığı bilinmektedir.

TEFLON TAVA KULLANMAK 

Teflon sıcaklığı 5 dakikada 382 dereceye çıkabilir. Bu sıcaklıkta kanserojen ve düşük dozda bile insan sağlığı için zehirleyici olan NDA maddesini çıkarır.

BURUN KILLARI KESİLMEMELİ

Her ne kadar çirkin görünse de sağlığımızı korumamızdaki faydalarına dair kulaktan dolma bilgiler nedeniyle burun kıllarını kesmeyi pek çoğumuz düşünmeyiz. Tıbbi bir ‘gerçek’, burun kıllarının soluduğumuz havayı filtrelediğini, bizi hava yoluyla bulaşan virüsler, bakteriler ve diğer patojenlerin neden olduğu enfeksiyonlardan koruduğunu söylüyor. Eğer koparılırsa astıma, enfeksiyona, menenjite ve beyin damarlarının tıkanmasına neden olacağı ifade ediliyor. 

İLAÇ İÇME

Aç karınla ağrı kesici ve ateş düşürücü kullanmayın. Soğuk su ile ilaç içmeyin, içtiyseniz hemen uzanmayın.  

>>HABER: FADİME ÖZKARAN

Editör: TE Bilisim