Afyonkarahisar’da yaşayan vatandaşların ve gezmek için Afyonkarahisar’ı tercih edenler için, aileleri ile vakit geçirebilecekleri yerleri sizler için derledik. Hadi gelin Afyonkarahisar’da nerelere gidilebilir birlikte inceleyelim. 

Afyonkarahisar kalesi

Afyonkarahisar’ın merkezinde Kale mahallesinde bulunan tarihi Kale, Afyonkarahisar’ın en uğrak noktalarından bir tanesi olmaya devam ediyor. Şehrin belli noklarından yürüyerek ulaşılabilen kaleye, ilçe ve şehir semtlerinden ziyaret etmek isteyenler için otobüs ve özel araçlarla iletişim sağlanabiliyor.  

Cumhuriyet şehitleri anıtı

Cumhuriyet döneminde PKK ile mücadele ederek şehit düşen askerlerin anıtı yer alıyor. 

Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi 

Müzede ilk Tunç Çağı’ndan başlayarak 5000 yıllık şehrin tarihine ait her türlü eser, 9 kapalı salon ve bahçedeki açık teşhirde sergileniyor. Afyonkarahisar merkezde yer alan müze yine görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. 

Zafer Müzesi

Başkomutan Meydan Muharebesinin, taarruz emrinin verildiği binadadır. Bina Şuan müze olarak vatandaşa hizmet vermektedir. Müzede savaş hakkında bilgiler ve birçok envanter yer almaktadır.

Zafer Anıtı 

Büyük Taarruz anısına, 1932 yılında Avusturalyalı heykeltraş Heinrick Krippel tarafından yapılmıştır. Zafer Anıtında bulunan heykel, kayalık arazide yatan birisi ile ayakta duran iki erkek figürden oluşuyor. Zafer Anıtı aynı zamanda Anıtpark içerisinde bulunarak, ziyaretçilerine iki yeri birden gezme imkanı sunuyor.

Ulu Cami

1272-1277 yılları arasında Sahipata Nusrediddün Hasan tarafından ya da mihrapta adı geçen Sivastos oğlu Ali Bey tarafından yaptırılan Cami, Afyonkarahisar’ın merkezinde yer alıyor. 40 ahşap sütun üzerinde oturtulmuş çatısı nedeni ile Kırk Direkli Cami olarak da anılıyor.

İmaret Cami

İmaret Camisi, Sadrazam Gedik Ahmet Paşa tarafından 1472’de Mimar Ayaz Ağa’ya yaptırılmış olan cami, ters "T" biçiminde ardı ardına iki kubbeli planlıdır. Afyonkarahisar’ın merkezinde yer alan cami hem ulaşım kolaylığı hem de güzelliği ile oldukça ilgi görüyor.  

Sultan Divani Mevlevihanesi

Kuruluşu 13. yüzyıla dayanan Sultan Divani Mevlevihanesi, Anadolu’da kurulan ilk Mevlevihanelerden biri ünvanına sahiplik ediyor. Araç ve toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanan Meslevihane, merkeze yakın bir konumda bulunuyor. >>HABER: NURBANU SOY

 
Editör: TE Bilisim